Vasastan - Birkastan

Torsgatan 57, 2 tr

Stilren och minimalistisk design möter alla vackra orginaldetaljer i sann sekelskiftesdröm med öppna ytor, solig balkong i sydväst och fri parkutsikt.

Adress

Torsgatan 57, 2 tr

Rum

2

Slutpris

5 200 000 kr

Avgift

2 061 kr/mån

Boyta

50 kvmOm bostaden

Välkommen till ett drömboende i en klass för sig! I vacker och välskött fastighet från 1913, belägen med bästa läget i sprudlande kvarter i Birkastan, finns denna fantastiskt fina, högt och fritt belägna samt sällsynt väldisponerade sekelskiftestvåa med allt som finns att önska.

Lägenheten har på senare tid varsamt och smakfullt renoverats i modern stil och minimalistisk design. Samtidigt är charmen och den romantiska sekelskifteskänslan mycket väl bevarad. Här återfinns alla originaldetaljer såsom högt till tak om ca tre meter, fina furutiljor, spegelmönstrade och snövita snickerier, höga golvsocklar, tak- och vägglister samt stora fönsterpartier med djupa och spegelmönstrade nischer. Bostaden har dessutom ett vackert burspråk som förhöjer intrycket och ger ett magiskt ljusinsläpp.

Planlösningen är öppen, social och flödar av ljus med rummen i fil. Den är yteffektiv och maximalt funktionell, väl motsvarande tvåor på både 55 och 60 kvm. Här ges öppna sällskapsytor i vardagsrum och kök. Köket är snyggt designat i modern stil och med stram design. Vardagsrummet har plats för soffa, TV-möbel och matplats för många middagsgäster invid det vackra burspråkspartiet.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i garderober. Här finns utgången till den högt och fritt belägna balkongen. Balkongen ger ett ljuvligt uterum med sol från ca 10.30-20.00 och utsikt från första parkett över öppen och parklik innergård med gräsmatta, planteringar, grusgångar, fontän och flaggstång.

I övrigt finns hall/tambur med plats för ytterkläder, skor och förvaring i garderob samt inre hallpassage med bevarade serveringsskåp i original. Helkaklat duschrum och separat WC med handfat.

Synnerligen välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och låga månadsavgifter.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor och förvaring i garderob samt inre hallpassage med förråd/garderob och bevarad skåpinredning i original.

– Snyggt designat kök från 2011 i modern stil och med stram design. Bra arbetsytor och gott om förvaring i skåp och lådor. Här finns spis, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys.

– Luftigt vardagsrum med naturlig plats för soffa, TV-möbel och matplats för många middagsgäster invid det vackra burspråkspartiet.

– Rofyllt och rymlig sovrum med plats för dubbelsäng och bra förvaring i garderober. Här finns utgången till den högt och fritt belägna balkongen. Balkongen ger ett ljuvligt uterum med sol hela dagen och utsikt från första parkett över öppen och parklik innergård med gräsmatta, planteringar, grusgångar, fontän och flaggstång.

– Fräscht helkaklat duschrum, renoverat 2013 och separat WC med ny toalett, nytt handfat och blandare från 2013.

Pris: 5 200 000 kr

Månadsavgift: 2 061 kr
Utöver avgiften tillkommer en obligatorisk avgift för fiberbredband (1000/1000 Mbit/s) på 149kr/månad.

Andel i föreningen: 3,30000 %

Byggår: 1913

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: I föreningen finns en nyrenoverad tvättstuga, vädringsbalkonger, cykelförråd, wc, verktygsförråd och soprum (inklusive soppsortering och tomglasåtervinning). I föreningen finns även en gemensam innergård. Till lägenheten hör ett stort vindsförråd.

Lägenhetsnummer: 8 (1203)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Energiförbrukning: 155 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garageplatser i området.

Allmänt om föreningen: Brf Torborg upplåter 21 lägenheter, fördelade på 16 bostadsrätter och 2 lokaler med hyresrätt. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring för fastigheten. Inga planerade avgiftsförändringar.

Genomförda renoveringar:
2015: Indragning av fiberbredband samt ommålning av fönster mot gård.
2014: Renovering av hiss, soprum samt tvättstuga.
2010: Trapphusrenovering.
2012: Ommålning av tak och fönster mot gata.
2002: Fasadrenovering i samband med balkongbyggnation.

Föreningen planerar/diskuterar fönsterrenovering mot gården.

Förening: Brf Torborg

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Fiberbredband. 1000/1000 Mbit/s. Obligatorisk avgift om 149:-/månad.

Sammanställning: Ljuvlig och insynsskyddad balkong med sol hela dagen fram till ca 20.00, högt och fritt läge samt utsikt över parklik och lummig innergård med gräsmatta, fontän, flaggstång m.m.

Beläget i korsningen av Torsgatan och Karlbergsvägen bland träd, grönska och vackra gårdar. Populära restaurangen Ultimat, med tillhörande uteservering under kastanjeträd, ligger nästgårds. Dessutom finns ett café, frisör, fiskdelikatessbutik samt postutlämning i korsningen till Norrbackagatan. Runt hörnet finns 7Eleven samt flertalet restauranger och pubar. Ett stenkast bort är Rörstrandsgatan belägen med Birkastans största utbud av kaffebarer, restauranger, caféer, butiker och mataffärer. Vi dess ände tar Sankt Eriksplan vid med än större utbud och torghandel.

Goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, t-bana Sankt Eriksplan samt pendeltåg från Karlbergs station.

En kort promenad bort finner du Karlbergs slott, parken och kanalen. I parken kan den aktive ta en fridfull promenad eller nyttja de många motionsslingorna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.