Vasastan - Birkastan

Norrbackagatan 60, 1 ½ tr

Snygg, stilren & fulländad tvåa i absolut toppskick. Vackert 1930-tal kombineras med modern design, fin färgsättning & utmärkt planlösning.

Adress

Norrbackagatan 60, 1 ½ tr

Rum

2

Slutpris

4 400 000 kr

Avgift

2 596 kr/mån

Boyta

48 kvmOm bostaden

I lugnt och rofyllt läge i vacker fastighet uppförd 1930-1931, återfinns denna kvadratsmarta, maximalt yteffektiva och drömlika tvårummare, rik på så väl stil som fantastisk känsla. Lägenheten har under 2014 (i samband med totalrenoveringen av hela fastigheten) varsamt och med finess renoverats till toppskick med stilren design, bra materialval, sober färgsättning och platsbyggda funktions- och förvaringslösningar rakt igenom. Samtidigt bevaras de tidsenliga detaljerna från byggåret såsom rejäl takhöjd om ca 2,70 meter, oljad fiskbensparkett, spegelmönstrade dörrar och vita snickerier samt stora fönsterpartier med fönsterbrädor i sten.

Planlösningen är optimerad och tillgänglig, väl motsvarande tvåor på 50 kvm och större. En välkomnande hall med klädhängare och en rymlig garderob i original. Hallen ansluter till härliga och sociala sällskapsytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

Det platsbyggda och snickeritillverkade köket (producerat och installerat av Möbelsnickarna i Stockholm) är stilfullt och minimalistiskt designat med luckor som går ända upp till tak i en sober grå nyans och knoppar i krom, bänkskivor i Carraramarmor och komplett maskinell utrustning från Siemens. Vardagsrummet är väl tilltaget och ger plats för soffgrupp, TV-möbel och större matsalsbord invid ett fönsterparti med fri utsikt längs med Norrbackagatan nedanför.

Sovrum med plats för dubbelsäng och klädförvaring i platsbyggd garderob. Fräscht helkaklat badrum i vitt med golv i Carraramarmor, golvvärme, duschhörna med blandare från Tapwell, WC, handfat och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Norrbackagatan 60 ligger just där lummiga och lugna Birkastan möter det charmiga och pulserande Vasastan. Här, intill mysiga parkområdet Solvändan, är läget ostört och det gröna lugnet ger precis den ro som gjort Birkastan så populärt. Men bara ett stenkast bort ligger områdets hjärta och givna samlingsplats Rörstrandsgatan, som erbjuder den rastlöse såväl charmiga butiker som trevliga caféer och restauranger. Allt inom ständigt räckhåll. Dessutom finns ett välsorterat ”minilivs” i samma fastighet.

Pris: 4 500 000 kr

Månadsavgift: 2 596 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 2,56820 %

Byggår: 1930

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 1104

Hiss: Ja

Våning: 1.5

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 185 per kvm (Atemp) och år

Energideklaration utförd: 2010-11-06

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Pokalen 5 förvärvade fastigheten på Norrbackagatan 60 och Kadettgatan 7-9 år 2013. Fastigheten totalrenoverades 2013-2014 och återfick då sin forna glans till en modern version av dess fina funkiskaraktär från 1930. Föreningen består av 37 bostadsrättslägenheter samt 6 hyreslokaler (total byggnadsyta 2.225 kvm, varav boytan är 1.909 kvm och lokalytan är 316 kvm. Under utgången av 2016 inhystes alla föreningens lokaler av hyresgäster som bedriver näringsverksamhet. Föreningen beskattas såsom en äkta bostadsrättsförening och äger marken. Delat ägande är ok.

Under 2018 amorterade föreningen 1.560.000:- och i mars 2019 amorterades ytterligare 400.000:- som ett led i den långsiktiga planen att minska skuldsättningen. En avgiftshöjning med 2 % sker enligt ekonomisk plan fr o m 1 januari 2020. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Mer information finns i bifogad årsredovisning.

Utfört underhåll ovh planerade åtgärder:
2013/2014 – Stambyte kök och badrum. Fasad omputsad. Utvändig renovering av fönster och balkongdörrar. Målning av väggar, golv, tak i hela källaren. Totalrenovering av trapphus. Omläggning av tak. Byte av fjärrvärmecentral. El-stigarna bytta. Två st vindslägenheter en lägenhet i bottenplanet byggdes.
2015 – Upprustning av innergård.
2016 – Stambyte avloppsrör i källaren, montering av barnspärr och lås på vädringsbalkonger.
2017 – Installation av avgasare och magnetilfilter. Besiktning av de tre lägenheter som klassas som nyproducerade (vindslägenheter och lägenhet i bottenplanet).
2018 – Totalrenovering av en av föreningens kommersiella lokaler och installation av nya spotlights i trapphuset.
2019 – Renovering av vissa balkonger.

En underhållsplan upprättades 2016 och föreningen planerar att renovera några av de övre balkongerna och att löpande renovera lokalerna. Då fastigheten nyligen genomgått en totalrenovering så finns i övrigt inga större renoveringar planerade annat än det normala löpande underhållet.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Det finns en trevlig gemensam innergård med sommarmöblering samt ett cykelrum/barnvagnsrum. Tvättstuga finns ej i fastigheten då samtliga lägenheter har egna maskiner.

Förening: Brf Pokalen 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 37

Antal lokaler: 6

TV: Kabel-TV från Sappa. Paketet Sappa Mindre ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Bahnhof och ingår i avgiften. Hastighet upp till 1000/1000 Mbit/s.

Sammanställning: Utgång till fin gemensam innergård nås en halvtrappa från lägenheten. Gården är lummig och är under sommaren möblerad med trädgårdsmöbler, grill m.m.

Norrbackagatan 60 ligger just där lummiga och lugna Birkastan möter det charmiga och pulserande Vasastan. Här, intill mysiga parkområdet Solvändan, är läget ostört och det gröna lugnet ger precis den ro som gjort Birkastan så populär. Men bara ett stenkast bort ligger områdets hjärta och givna samlingsplats Rörstrandsgatan, som erbjuder den rastlöse såväl charmiga butiker som trevliga caféer och restauranger. Allt inom ständigt räckhåll. Angränsande Vasaparken är ett annat mycket populärt tillhåll för såväl vuxna som barn – året runt. Här finns säsongscaféer och aktiviteter för hela familjen med fotbollsplan, lekpark, boulebana, minigolf och rena grönområden för picknicks och utomhusluncher. För att inte nämna isbana vintertid! Parken är väl underhållen och en av Stockholms mest omtyckta, inte helt oförhappandes. Vill man ha ännu mer natur – och dessutom lite finkultur på köpet – ligger fantastiska Hagaparken bara en promenad bort. Här finns joggingspår och tennisbanor och många vackra promenadstråk. Sådana har du också längs med Karlbergs Slott som även det ligger vackert vid vattnet bara några minuter bort från Norrbackagatan 60.

Dessutom närhet till Röda Bergen med lekparker och kvarterskrogar ( Marcos, Ultimat och inte minst Gunthers korv!). Vidare är det promenadavstånd till Torsplan med bl.a. Hemköp, Willys och nyöppnade SATS med löparbana och gym på taket! Här byggs även Norra Tornen och Hagastaden växer fram. Kommunikationerna i området är mycket goda med flertalet busslinjer, tunnelbana (S:t Eriksplan) och flygbussar i princip runt knuten. Lätt att ta sig från och lätt att komma hem, precis som det ska vara!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.