Vasastan - Birkastan

Rörstrandsgatan 8, 5 tr

Designtvåa på Rörstrandsgatan 8 med högt och fritt läge, flödande ljusinsläpp och magisk utsikt över takåsar! Endast 1.195:-/mån.

Adress

Rörstrandsgatan 8, 5 tr

Rum

2

Slutpris

4 350 000 kr

Avgift

1 195 kr/mån

Boyta

48 kvmOm bostaden

Sällan har uttrycket ”drömboende” passat bättre för att beskriva denna fantastiskt snygga, strålande ljusa och suveräna tvårummare med ”hotelsvitskänsla” och magisk, vidsträckt utsikt över Vasastans och Kungsholmens tinnar, torn samt takåsar. Lägenheten är belägen på det högsta ordinarie våningsplanet (endast vindsvåning ovanför) i vacker och representativ hörnfastighet från 1912-1913 med toppadress Rörstrandsgatan 8.

Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats och byggts om och präglas av stil, klass och bästa komfort. De stora och vackert spröjsade fönstren i söder ger strålande ljusinsläpp och mäktig utsikt över takåsarna. Planlösningen är väldisponerad och maximalt yteffektiv, väl motsvarande tvåor på både 50 och 60 kvm. Den är läckert designad med genomgående exklusiva och påkostade material, nymålade väggar och tak i vitt, fina golv samt kloka förvarings- och funktionslösningar. I den öppna sällskapslösningen med kök och vardagsrum i ett och i det rofyllda sovrummet finns inbyggda högtalare för ljudsystem. Den articifella ljussättningen i lägenheten är också väl genomtänkt. Välkomnande hall med plats för ytterkläder i garderob. Splitternytt badrum från 2014 i carrarramarmor med dusch, tvättmaskin och vägghängd WC.

Lägenheten i kombination med det suveräna läget i hjärtat av de sprudlande och trendiga kvarteren i Birkastan, med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och boutiqer direkt utanför porten, gör detta till ett boende ni väntat på. Varmt välkomna!

– Välkomnande hall med dold förvaring i städ- och klädskåp. Nymålade väggar och tak med infällda spotlights. Klinkergolv med golvvärme.

– Splitternytt badrum från 2014 som exklusivt inretts med väggar och golv i carrarramarmor. Golvvärme. Tak med infällda spotlights. Duschhörna med takdusch och vikdörrar i glas. Vägghängd WC. Handfat på marmorskiva med stor infälld spegel på väggen ovan. Under handfatet finns en kommod med draglådor från Ballingslöv. Handdukstork. Tvättmaskin.

– Ljuvligt sovrum, som ett ”master bedroom”, med nylagd heltäckningsmatta och plats för rejäl dubbelsäng. Generös dold förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Nymålade väggar och tak med infällda spotlights samt högtalare. Vackert spröjsat fönster i söder med hänförande fri utsikt över tinnar, torn och takåsar.

– Härlig, öppen sällskapsdel med kök och vardagsrum i ett. Det välutrustade kök i stilren design kommer från Ballingslöv med god förvaring i skåp och draglådor. Köket har komplett maskinell utrustning från Siemens såsom kyl och frys, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, microvågsugn och inbyggd diskmaskin. Vardagsrumsdelen ger god plats för soffa, TV och matsalsmöbel. I kök och vardagsrum finns klinkergolv med golvvärme, nymålad väggar och tak/vägg med infällda högtalare. Vackert spröjsat fönster i söder med hänförande fri utsikt över tinnar, torn och takåsar.

Pris: 3 850 000 kr

Månadsavgift: 1 195 kr

Andel i föreningen: 2,03970 %

Byggår: 1912-1913

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns cykelförråd/barnvagnsrum, soprum med källsortering och tvättstuga finns i grannfastigheten Rörstrandsgatan 6, som föreningen disponerar enligt avtal, med tre tvättmaskiner. Fin gemensam innergård som just renoverats med uteplatser, pergola, grillplats, planteringar och cykelstall.

Renoveringar: 1974-1976 totalrenoverades fastigheten Birkagatan 14, bl a byttes V/A-stammar och elstigare. 1982-1984 totalrenoverades fastigheten Rörstrandsgatan 8 på motsvarande sätt. 2003 målades plåttaket. 2007 byttes undercentralen för fjärrvärme och varmvatten. 2006-2008 installerades nya hissar i båda trapphusen. 2008 renoverades båda trapphusen. 2008-2009 gjordes fönsterrenovering och OVK-besiktning. 2006-2009 installerades tre nya tvättmaskiner. 2011 byggdes innergården om och helt ny dränering installerades.

Lägenhetsnummer: 1015 (1503)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata alternativt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Gjutaren 28 bildades 1988, förvärvade fastigheten 2003 och omfattar 32 lägenheter (varav en upplåtes med hyresrätt) samt 5 affärslokaler. Föreningen är äkta. Fastigheten, som uppfördes 1912-1913 med adresser Birkagatan 14 och Rörstrandsgatan 8, är välskött med de större renoveringarna utförda. Se gärna föreningens bifogade informationsblad. Föreningen är klok och trygg med god ekonomi och låga månadsavgifter som kontinuerligt sänkts. Inga ytterligare avgiftsförändringar är i nuläget beslutade.

Förening: Brf Gjutaren 28

TV: Kabel-TV via ComHem.

Sammanställning: Trapphusbalkong.

Synnerligen eftersökt läge i hörnet av Rörstrandsgatan och Birkagatan med kaffebarer, mysiga cafeér, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.