Vasastan - Birkastan

Vikingagatan 8, 5 tr

Ljuvlig tvåa med charm, stil och känsla! Högst upp med flödande ljusinsläpp och vy mot takåsar!

Adress

Vikingagatan 8, 5 tr

Rum

2

Slutpris

3 950 000 kr

Avgift

1 682 kr/mån

Boyta

46 kvmOm bostaden

Sällan har uttrycket ”drömboende” passat bättre in för att beskriva denna suveräna sekelskiftestvåa, högst upp med bästa läget i hörnfastigheten belägen i korsningen av Vikingagatan och Rörstrandsgatan. Här lever du i hjärtat av Birkastan vid pulsen och restaurangerna på Rörstrandsgatan och vid S:t Eriksplan såväl som det populära rekreationsområdet vid Karlberg.

Lägenheten är mycket väldisponerad, maximalt funktionell och genomgående mellan gård och gata. Den ytterst yteffektiva planlösningen gör att lägenheten upplevs som större och dess funktion motsvarar en bostad på såväl 50 kvm som 60 kvm. Tack vare det höga och fria läget så är ljusinsläppet och utsikten mot takåsarna strålande. Detta, i kombination med moderna och smakfullt fina ytskick med bl a ett nyrenoverat kök från 2013 i stilrent utförande, samt tidsenligt bevarade detaljer, bidrar till den ljuvliga känslan du upplever i denna lägenhet! Här finns furutiljor, snövita och spegelmönstrade dörrar samt snickerier, fönster med spröjs och djupa nischer samt takhöjd om ca 3 meter.

Stabil äkta bostadsrättsförening med god ekonomi och låga avgifter. OBS! Denna välskötta fastighet anno 1912 har ovanligt många trevliga faciliteter för sina medlemmar. På vinden finns bl a en bastu med dusch, ett pentry med sittplats och utgång till en solig takterrass med utsikt över takåsarna. Det finns en stor fest-/samlingslokal och ett övernattningsrum för gäster. Övernattningsrummet bokas och hyrs för 200:-/dygn.

– Hall med plats för ytterkläder och generös förvaring i platsbyggt vägghängt hyllsystem. Klinkergolv. Säkerhetsgrind.

– Vardagsrum med plats för soffa och matbord för 6-8 personer. Slipat och målat trägolv, väggar och tak i sober kulör och ett vackert spröjsat fönster med vy mot himmel, takåsar och ned mot Rörstrandsgatan.

– Fint nyrenoverat kök (2012-2013) i stilfullt utförande med gott om skåp. Bänkskiva i kompaktlaminat med kakel på väggen ovan. Nya vitvaror såsom kyl och frys, spis, ugn och diskmaskin. Mysig matplats vid vackert spröjsat fönster med vy mot himmel och takåsar. Målade väggar och slipat samt målat trägolv.

– Inre passage leder sovrummet. Nylagt golv målade väggar i ljus kulör.

Mysigt och utmärkt disponerat sovrum vetter ostört mot innergården. Här finns plats för dubbelsäng om 160 cm i valfri ledd. Trägolv som slipats och målats. Målade väggar samt en vägg med tapet. Fönster med fri vy över öppna innergårdar.

– Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, inkaklat badkar, handfat, WC, skåp och handduktstork.

OBS! I slutet av 2011 genomförde bostadsrättsföreningen en gemensam besiktning av samtliga lägenheters kök och badrum. Se länken till bifogat besiktningsprotokoll för denna lägenhet.

Pris: 3 750 000 kr

Månadsavgift: 1 682 kr

Andel i föreningen: 2,27000 %

Byggår: 1912

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, vindsförråd och tvättstuga med tre maskiner. På vinden finns en gemensam fest-/samlingslokal, en bokningsbar bastu, ett pentry med sittplats och utgång till stor gemensam takterrass med bord, stolar och grill samt ett övernattningsrum. Övernattningsrummet som kan bokas och hyras för 200:-/dygn. Trevlig innergård med planteringar, sandlåda och möbler.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigare är bytta 1982. Tvättstugan renoverades 1982 samt fick nya maskiner 2011. Trapphuset 2005. Målning av yttertak och fönster samt nytt expansionskärl 2009. Renovering av hiss på Rörstrandsgatan 18 och ny hiss på Vikingagatan 8 och installation av fibernät 2010. Fasadrenovering under 2012-2013. Byte av utrustning för portkoder, OVK-besiktning utförd i hyreslokaler, ny torktumlare införskaffad och underhåll av varmvatteninstallation 2013. Föreningen planerar att renovera gården bl a.

Lägenhetsnummer: 54 (1501)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 116 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Eldaren 14 består av 25 lägenheter och 7 lokaler. Föreningen förvärvade fastighet 1981. Inga avgiftsförändringar är enligt föreningen planerade.

Förening: Brf Eldaren 14

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Opennet (fiber). Ingår i avgiften.

Synnerligen eftersökt läge vid Rörstrandsgatan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare och ligger runt hörnet.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.