Vasastan - Birkastan

Robert Almströmsgatan 10

Stilren design och diskret lyx möter fulländad funktion och 1920-talscharm i drömtvåa för två personer med balkong och ypperligt läge i Birkastan.

Adress

Robert Almströmsgatan 10

Rum

2

Slutpris

5 000 000 kr

Avgift

1 670 kr/mån

Boyta

44 kvmOm bostaden

Med attraktivt och mycket eftersökt läge på Robert Almströmsgatan, som är en dold och tyst gata alldeles invid Rörstrandsgatan och Birkastans sprudlande kvarter, återfinns denna fantastiskt fina, yteffektiva och mer eller mindre fulländade tvårummare i toppskick. Lägenheten har med arkitektonisk stil, precision och finess renoverats och byggts om till ett boende utöver det vanliga.

Den karakatäriseras av genomgående minimalistisk och stilsäker design, bra materialval och genomtänkta funktions- och förvaringslösningar. Samtidigt bevaras de tidsenliga och genuina detaljerna från byggåret såsom fiskbensparkett, högt till tak, stora fönsterpartier med djupa nischer och spröjs, spegeldörrar och vita snickerier. Kort och gott, lägenheten uppfyller den mest kräsnes krav på komfort och känsla.

Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och tillgänglig för två personer, väl motsvarande tvåor på både 50 och 55 m². En välkomnande hall med platsbyggd, dold förvaring i hel garderobsvägg med hela 8 garderober. Öppna, ljusa sällskapsytor där vardagsrum, stilrent kök i vitt med bänkskiva i kalksten, komplett maskinell utrustning och utgång till trevlig balkong integreras i ett. Här ges plats för matbord, soffa och TV-möbel.

Via praktiska skjutdörrar nås ett välplanerat och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och separat plats för skrivbord, perfekt för den med behov av ett hemmakontor. Toppfräscht helkaklat badrum med dusch, handfat och WC.

Välkommen till ett kvalitetsboende i synnerligen välskött, representativ fastighet från 1928 och förening med god ekonomi samt låga månadsavgifter. För denna lägenhet är avgiften endast 1.670:-/månad inkl kabel-TV och fiberbredband med upp till 100 Mbit/s från Ownit.

– En välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt platsbyggd, dold förvaring i hel garderobsvägg med 8 garderober som går från golv till tak.

– Öppna sällskapsytor där vardagsrum, stilrent kök i vitt med komplett maskinell utrustning och utgång till balkong integreras i ett. Köket är utrustat med med integrerad kyl och frys, gashäll, varmluftsugn, fläkt och integrerad diskmaskin. Bra förvaring i skåp som går hela vägen till tak, arbetsbänk samt stänkskydd i grå kalksten. Här ges plats för matbord och soffgrupp.

– Via praktiska skjutdörrar nås ett välplanerat och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och separat plats för skrivbord, perfekt för den med behov av ett hemmakontor. Här finns ett mediauttag med internetkoppling och upp till 100 Mbit/s fiber.

– Fräscht helkaklat badrum i svart och vitt med klinkergolv, duschhörna med glasdörr och hand- respektive takdusch, handfat på kommod med förvaring, WC och tak med infällda spotlights.

Pris: 4 250 000 kr

Månadsavgift: 1 670 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud från Com Hem) och bredband upp till 100 Mbit/s (Ownit). Utöver avgiften tillkommer en balkongavgift om 130:-/månad. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 200-250:-/månad. Hemförsäkring ca 150:-/månad. Gas ca 250:-/månad.

Andel i föreningen: 1,87874 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 12 (1106)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6.

Energiförbrukning: 140 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Stengodset 20 förvärvade fastigheten 2003 och består av 35 lägenheter med bostadsrätt fördelade på 6 våningsplan och totalyta om ca 2165 kvm, 1 lokal med hyresrätt om ca 171 kvm samt 7 parkeringsplatser som hyrs ut. F.n. är det kö. Föreningen är en s.k. "äkta" förening och äger marken.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg med en skuldsättning om ca 2.477:-/kvm. Inga beslutade avgiftsförändringar.

Renoveringar:
2003: Föreningen förvärvade fastigheten och är en s.k äkta förening
2005: Byte av V/A-stammar och elstigare.
2006: Fasaden mot gatan renoverades samt taket lades om. Fönster målade utvändigt.
2009: OVK samt renovering av trapphus.
2010: Balkonger byggdes.
2013: Fasadrenovering.
2014: Fönster mot innergården målades och renoverades.
2015: Spolning av stammar. Renovering av tvättstuga och källare, nya förråd installerade i källare.
2016-2017: Exploatering av råvind och byggnation av vindsvåningar.
2017: Delvis takrenovering.

Planerade/beslutade renoveringar:
Iordningställande av källarlokal för att kunna hyra ut den.

Till lägenheten disponeras källarförråd. I fastigheten finns tvättstuga, cykel- och barnvagnsrum.

Förening: Brf Stengodset 20

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Hastighet: Upp till 100 Mbit/s. Leverantör: Ownit, ingår i avgiften.

Sammanställning: Mysig balkong i rofyllt och tyst läge.

Synnerligen eftersökt läge på mysiga och ostörda Robert Almströmsgatan, alldeles invid Rörstrandsgatan och Birkagatan med kaffebarer, cafeér, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.