Vasastan - Atlas

Völundsgatan 11, 5 tr

Unik & välbevarad takvåning i "Lilla Paris" med vacker 1920-talscharm, två soliga terrasser & utsikt mot takåsar. Möjlig 3:a.

Adress

Völundsgatan 11, 5 tr

Rum

2

Slutpris

6 160 000 kr

Avgift

2 993 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

Högst upp bland takåsarna i fastighet från 1929, med ett av Vasastans allra bästa lägen i de idylliska och vackra kvarteren Atlas och ”Lilla Paris” som ligger ostört invid Birkastan, S:t Eriksplan och Vasaparken, ges nu tillfälle att förvärva ett drömboende utöver det vanliga.

En ljus och genomgående takvåning om 56 väldisponerade uppmätta kvm inne och dubbla terrasser om ca 15 kvm ute. Terrasserna om ca 10 respektive 5 kvm ger härliga uterum i öster och väster, med sol från morgon till kväll och fri utsikt mot himmel och takåsar samt möjlighet till möblering, plantering och umgänge utomhus.

Våningens grundförutsättningar är fantastiska för den som vill sätta sin egen prägel. Här bevaras alla vackra 1920-talsdetaljer såsom rejäl takhöjd om ca 2,80 meter, fiskbensparkett och trägolv, spegeldörrar, snickerier och spröjsade fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp från två väderstreck.

Planlösningen är genomgående och klassiskt disponerad med bra rumsfördelning. Vardagsrum med utgång till ”frukostterrassen” i öster med morgon- och förmiddagssol. Sovrum med plats för dubbelsäng och utgång till ”middagsterrassen” i väster med eftermiddags- och kvällssol. Terrassen i väster är förtrollande ljuvlig, en idyllisk oas belägen i ett soldränkt läge, utan insyn, med utsikt mot himmel och kringliggande takåsar.

I övrigt finns ett kök med matplats och god förvaring, kyl och frys, gasspis (förberett i proppskåpet för den som istället önskar installera en elspis), fläkt, mikrovågsugn och diskmaskin. En välkomnande tambur med plats för ytterkläder och skor, helkaklat badrum (renoverat i samband med stambyte 2006) med klinkergolv och golvvärme, badkar, toalett, handfat, badrumsskåp och förberett för tvättmaskin samt en inre möblerbar hall med plats för matbord, arbetsbord, bokhyllor m.m.

Till den inre hallen har flera av medlemmarna längre ner i huset flyttat köket och därmed gjort om sina lägenheter till 3:or. Alternativt gör man om den till en öppnare och luftigare 2:a*.

Mycket välskött och äkta bostadsrättsförening som äger marken och har god ekonomi med låg skuldsättning, låga medlemsavgifter och de stora renoveringarna i fastigheten gjorda. Tillträde efter överenskommelse.

*Se ombyggnadsförslag i bifogade alternativa planlösningar. OBS! Ombyggnationerna enligt givna förslag förutsätter att de är fackmannamässigt möjliga att genomföra och att en bygganmälan först görs till föreningens styrelse för godkännande).

Pris: 5 395 000 kr

Månadsavgift: 2 993 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 5,65600 %

Byggår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 24 (1504)

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Hiss

Våning: 5

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Stockholm parkering har ett parkeringshus i två våningar under St:Eriksplan med utgång direkt till Vulcanusgatan, parallellgata till Völundsgatan. Där finns bl a 60 st laddplatser för elbilar.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Loket 21 bildades 2000 och förvärvade fastigheten med samma namn 2002-04-15. Fastigheten på Völundsgatan 11 uppfördes 1929 och består av 24 st bostadsrättslägenheter om totalt 938 kvm. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 3 500 000:- vilket ger en belåningsgrad om 3.731:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 1.000.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen om 2,5 % av rådande prisbasbelopp (1.182,50 kr för 2019) och en pantsättningsavgift om 1 % av rådande prisbasbelopp (473:-/pant för 2019).

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2006: Byte av V/A-stammar.
2008: Målning av trapphus.
2010: Målning av tak.
2011: Fönsterrenovering.
2012: Gårdsrenovering.
2013: Byte av fjärrvärmeväxlare och byte av stam- och radiatorventiler.
2016: Reparation av rör i källaren, nytt kodlås till pannrum, justering av lås och dörr på framsidan samt tillverkning och uppsättning av räcke.
2017: Installation av fiber, reparation av ytterdörr och elektricitet i trapphus.
2020: Renovering av målade ytor i tvättstugan pågår.

Till lägenheten disponeras både ett vinds- och källarförråd. I fastigheten finns gemensam tvättstuga, cykelförråd och en fin innergård med grill och sittgrupp. Föreningen anlitar en trädgårdsmästare för skötseln av gården.

Förening: Brf Loket 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 24

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundabonnemang ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband 1000 Mbit/s från Bahnhof. Router och grundabonnemang ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Två terrasser/kungsbalkonger i väster och öster om 9,6 respektive 5,1 kvm ger härliga uterum med sol från morgon till kväll, underbar och fri utsikt över himmel och takåsar samt möjlighet till möblering, plantering och umgänge utomhus.

Härligt läge i populära Atlas området även kallat Lilla Paris. Huset är beläget några stenkast från pulsen kring Rörstrandsgatan med restauranger och kaffebarer. Nära till Vasaparken med caféer, minigolf och fotbollsplan. Vill du motionera eller promenera rekommenderas Karlbergs slottspark, cirka tio minuters promenad bort. På andra sidan S:t Eriksbron finns Västermalmsgallerian och hjärtat av Kungsholmen kring Fridhemsplan. I andra riktningen når du Odenplan och dess utbud av shopping, uteserveringar och restauranger.

Extremt goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, T-banans gröna linje och pendeltåg vid Odenplan. Dessutom avgår Flygbussarna med bekvämt avstånd från Torsgatan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.