Vasastan - Atlas, 2 rum, 37 kvm

Völundsgatan 11, 4 tr

Om bostaden

Förtrollande fin, ljus & högt belägen 1920-talsdröm i idylliska "Lilla Paris" med fantastisk balkong i soligt västerläge & utsikt mot takåsar.

Högt upp bland takåsarna i fastighet från 1929, med ett av Vasastans allra bästa lägen i de idylliska och vackra kvarteren Atlas och ”Lilla Paris” som ligger ostört invid Birkastan, S:t Eriksplan och Vasaparken, ges nu tillfälle att förvärva ett drömboende utöver det vanliga. En helt utmärkt, kvadratsmart och fin ”minitvåa” om 37 m² med möblerbar balkong som har sol från ca 13.00 till 20.00. Balkongen är ljuvlig och högt belägen i ett soldränkt västerläge med fri utsikt mot kringliggande takåsar och vackra 1920-talsfastigheter.

Lägenheten har på senare tid varsamt och smakfullt renoverats och är i ett absolut toppskick med målade väggar i sobra kulörer, modern komfort, bra materialval och genomtänkta funktionslösningar rakt igenom. Samtidigt bevaras alla 1920-talsdetaljer såsom vacker, slipad och hårdvaxoljad fiskbensparkett, rejäl takhöjd, spegelmönstrade dörrar och fina snickerier samt fönster och balkongdörrar med spröjs som skänker ett härligt ljusinsläpp.

Lägenhetens planlösning är ytterst väldisponerad och effektiv. Smakfullt, specialritat och platsbyggt Tibrokök med lackade luckor och lådor i gråmatt utförande. Köket har massor av effektiva lösningar och bänkskivan av kompaktlaminat är i samma kulör som luckorna med bl a en extra djup del kring gashällen. Innanför köket finns en praktisk sovrumsdel med plats för dubbelsäng. Smart ”skärmvägg” avslutar köket mot sovrumsdelen och utgör samtidigt en garderobsdörr till nischen mot trapphuset. Vardagsrummet är lättmöblerat och ger plats för både soffa och matbord. Här finns utgången till balkongen.

Hallen öppnar mot både kök och vardagsrum. Här ges bra förvaring i en väggmonterad garderob. Hallen ansluter även till ett fräscht helkaklat badrum med bl a badkar, handfat och toalett.

Mycket välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och de stora renoveringarna i fastigheten gjorda.

Pris: 3 495 000 kr

Månadsavgift: 2 142 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-250:-. Hemförsäkring ca 100-150:-.

Andel i föreningen: 3,94900 %

Byggår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 17 (1401)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Loket 21 bildades 2000 och förvärvade fastigheten med samma namn 2002-04-15. Fastigheten på Völundsgatan 11 uppfördes 1929 och består av 24 st bostadsrättslägenheter om totalt 938 kvm. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 3 500 000:- vilket ger en belåningsgrad om 3.731:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 913.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2006: Byte av V/A-stammar.
2008: Målning av trapphus.
2010: Målning av tak.
2011: Fönsterrenovering.
2012: Gårdsrenovering.
2013: Byte av fjärrvärmeväxlare och byte av stam- och radiatorventiler.
2016: Reparation av rör i källaren, nytt kodlås till pannrum, justering av lås och dörr på framsidan samt tillverkning och uppsättning av räcke.
2017: Installation av fiber, reparation av ytterdörr och elektricitet i trapphus.
2019: Renovering av målade ytor i tvättstugan.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastigheten finns gemensam tvättstuga, cykelförråd en innergård med trädgårdsmöbler.

Förening: Brf Loket 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 24

Sammanställning: Balkong i högt, ogenerat och soligt västerläge.

Härligt läge i populära Atlas området även kallat Lilla Paris. Huset är beläget några stenkast från pulsen kring Rörstrandsgatan med restauranger och kaffebarer. Nära till Vasaparken med caféer, minigolf och fotbollsplan. Vill du motionera eller promenera rekommenderas Karlbergs slottspark, cirka tio minuters promenad bort. På andra sidan S:t Eriksbron finns Västermalmsgallerian och hjärtat av Kungsholmen kring Fridhemsplan. I andra riktningen når du Odenplan och dess utbud av shopping, uteserveringar och restauranger.

Extremt goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, samt T-banans gröna linje. Dessutom avgår Flygbussarna med bekvämt avstånd från Torsgatan.

Här ligger bostaden

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.