Vasastan

Roslagsgatan 36, 1 tr

Sekelskifte i drömskick! Stilren design, suverän planlösning och balkong. Bäst i klassen!

Adress

Roslagsgatan 36, 1 tr

Rum

2

Slutpris

4 700 000 kr

Avgift

3 210 kr/mån

Boyta

76 kvmOm bostaden

Välkommen till denna genomgående sekelskifteslägenhet i välskött fastighet. Lägenheten är i absolut toppskick och präglas av smarta funktionslösningar, stram minimalism, exklusiv inredningsdesign och öppna ytor. I övrigt finns tidsenligt bevarade detaljer såsom fina trägolv, spegeldörrar, stora fönsterpartier och sober färgsättning. Underbart vardagsrum, stilrent och fullutrustat kök med stor matplats och utgång till balkong. Trivsamt sovrum, mycket goda förvaringsmöjligheter samt ett toppfräscht badrum. Trygg och klok förening med de stora renoveringarna gjorda. Härligt läge i idylliska Sibirien med promenadavstånd till såväl Stureplan och city såsom Hagaparken och Brunnsviken.

Varmt välkomna!

– Välkomnande hall med plats för avhängning samt mycket goda förvaringsmöjligheter i platsbyggd garderob med förvaring hela vägen upp till tak. I anslutning finns en klädkammare med tvättmaskin. Plats för arbetshörna. Fiskbensparkett och väggar i ljus ton.

– Underbart vardagsrum med plats för stor soffgrupp. Tack vare de stora fönsterpartierna känns ljuset alltid närvarande. Fiskbensparkett och väggar i ljus ton.

– Stilrent och platsbyggt kök i stram design med vita köksluckor, vitt kakel ovan arbetsytor och bänkskiva i aluminium. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys och diskmaskin, inbyggnadsugn, induktionshäll samt ovansittande spisfläkt. Mycket bra förvaringsmöjligheter samt gott om avställningsytor. Plats för matbord för 8-10 personer. Utgång till underbar balkong. Vitlaserade furugolv och väggar i ljus ton.

– Rymligt och trivsamt sovrum med gott om plats för såväl dubbelsäng som byråer. Fiskbensparkett och väggar i ljus ton.

– Toppfräscht helkaklat badrum med ljus marmor på golv med golvvärme och vitt kakel på väggar. Utrustat med badkar, spegelskåp, vattenfallsdusch samt dimbara spotlights i tak.

Pris: 4 700 000 kr

Månadsavgift: 3 210 kr

Andel i föreningen: 3,71440 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett varmbonat vindsförråd, plats för cyklar och en tvättstuga i eget hus på gården. Trevlig innergård med trädgårdsmöbler, grill och planteringar.

Renoveringar: 1982 genomfördes stambyte. 2002 gjordes en uppfräschning av tvättstugan och soprummet samt en fönsterrenovering påbörjades. 2005 renoverades trapphus och hissar. 2007 byggdes balkonger. 2008 installerades nya tvättmaskiner i tvättstugan. 2010 installerades ett öppet kommunikationsnät (fiber) i fastigheten, och samtliga lägenheter och lokaler har nu tillgång till ett stort utbud av TV-, telefoni- och bredbandstjänster. Ett nytt passersystem installerades i fastigheten med elektroniska nyckelbrickor för att öka säkerheten och dörrpassager för alla boende i fastigheten. Brickan används även för att boka tvättstugan, som även går att boka via hemsidan och via din iPhone. 2011 gjordes en större uppdatering av innergården med ny växtlighet och bättre belysning. Även fasaden mot gatan renoverades och samtliga portar och glaspartier byttes mot nya. 2012 pågående byggnation av barnvagnsrum och renovering av soprum.

Lägenhetsnummer: 1104 (114)

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: För folkbokförda i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar f.n. 700 kr. Alternativt kan biljett lösas för f.n. 50 kr/dygn.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Roslagsgatan 36 förvärvade fastigheten år 2000 och består av 37 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen har en informativ hemsida, se gärna http://www.roslagsgatan36.se

För närvarande har föreningen långfristiga lån på 1,9 MSEK och har 1,3 MSEK i kassa och bank (per 31-12-2016). Amortering av lånet görs kvartalsvis, för närvarande med 60 000 kr per kvartal. Föreningen har också god likviditet och styrelsen är aktiv i hur de likvida medlen placeras för att få bästa avkastning. Föreningen har löpande kontakt med banken rörande låneränta, placeringsrådgivning samt amortering. Inga avgiftsförändringar planeras.

Följande renoveringar har utförts i fastigheten:
1982 genomfördes stambyte och nydragning av elen.
2002 gjordes en uppfräschning av tvättstugan och soprummet samt en fönsterrenovering påbörjades.
2005 renoverades trapphus och hissar.
2007 byggdes balkonger.
2008 installerades nya tvättmaskiner i tvättstugan.
2010 installerades ett öppet kommunikationsnät (fiber) i fastigheten, och samtliga lägenheter och lokaler har nu tillgång till ett stort utbud av TV-, telefoni- och bredbandstjänster. Ett nytt passersystem installerades i fastigheten med elektroniska nyckelbrickor för att öka säkerheten och dörrpassager för alla boende i fastigheten. Brickan används även för att boka tvättstugan, som även går att boka via hemsidan och via din iPhone.
2011 gjordes en större uppdatering av innergården med ny växtlighet och bättre belysning. Även fasaden mot gatan renoverades och samtliga portar och glaspartier byttes mot nya.
2012 totalrenoverades soprummet med nya kärl och förbättrad sophämtning. Ett barnvagnsförråd byggdes på innergården.
2013 byttes flertalet vatten- och avloppsrör i källaren enligt underhållsplanen.
2017 installerades säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
OBS! En underhållsplan upprättades 2006 och sträcker sig fram till 2025.

Förening: Brf Roslagsgatan 36

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem.

Internet: Com Hem alt Fiber. Läs mer på föreningens hemsida, www.roslagsgatan36.se

Sammanställning: Balkong mot gården.

Utmärkt läge i Vasastan i de populära kvarteren Sibirien. Sibiren är känt för mysiga gator och närhet till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer m.m. Man bor ostört men har bara ca 10 minuters gångavstånd till Stureplan och Stockholms City samt ströv- och naturomådena kring Brunnsviken och Hagaparken. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana och Roslagsbanan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.