Vasastan

Upplandsgatan 26, 1 tr

Underbar 2:a i fastighet från 1886. Högt i tak, trägolv, genomgående planlösning samt två kakelugnar!

Adress

Upplandsgatan 26, 1 tr

Rum

2

Slutpris

6 200 000 kr

Avgift

3 601 kr/mån

Boyta

72 kvmOm bostaden

Möjlighet finns nu att förvärva en fantastisk sekelskiftestvåa mycket attraktivt belägen i korsningen Upplandsgatan / Kungstensgatan. Den genomgående planlösningen i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Lägenheten har fyra stora fönster i fil med speglar och djupa nischer samt två kakelugnar varav den i vardagsrummet är fungerande. Fantastiskt vardagsrum med stora sällskapsvänliga ytor och pardörrar som leder in i sovrummet samt till hallen. Härligt sovrum med plats för dubbelsäng samt kök med bl.a. diskmaskin. Genomgående trägolv. Föreningen har en mycket trevlig gemensam innergård med sommarmöblering för medlemmarna att njuta av. Snabbt tillträde är möjligt. Hiss finns. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter samt ett praktiskt överskåp. Plats finns för extra byrå. Trägolv.

– Underbart vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Två fönster med speglar och djupa nischer, stuckatur, takrosett höga golvsocklar, fungerande kakelugn, trägolv samt vackra pardörrar som leder in i sovrummet samt entrén.

– Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord samt extra garderob eller byrå. Två fönster med speglar och djupa nischer, höga golvsocklar, stuckatur, takrosett, ej fungerande kakelugn samt trägolv. Här finns även en platsbyggd garderob.

– Funktionellt och charmigt kök med bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis/ugn, kyl och frys. Fönster mot föreningens innergård.

– Badrum utrustat med dusch, infällbara duschväggar, handfat, skåp samt wc. Spotlightbelysning.

Pris: 6 200 000 kr

Månadsavgift: 3 601 kr

Andel i föreningen: 3,17400 %

Byggår: 1886

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 20

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Energiförbrukning: 123 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett källarförråd med stålgaller. Det finns en gemensam tvättstuga samt en trevlig innergård med sommarmöblering och cykelställ.

Bostadsrättsföreningen Astraea består av 23 bostadsrättslägenheter samt 3 bostadsrättslokaler på adresserna Upplandsgatan 26 samt Kungstensgatan 55. Föreningen ombildades år 1999 till bostadsrättsföreneingen Astraea, hette tidigare Bf Wasa upa. Föreningen är en äkta förening och juridisk person accepteras inte som köpare. Föreningen äger marken. Överlåtelse- och pantsättningsavgift betalas av köparen. Mer information fins i bifogad årsredovisning, stadgarna samt på föreningens hemsida www.astraea.se

Utförda arbeten:
1975 – 1985 – Rörstambyte.
2001 – Balkonger byggdes.
2002 – Omläggning tak. Renovering tvättstuga. Målning trapphus. Fiber kat6.
2005 – Målning alla fönster. Stamspolning.
2011 – Undercentral fjärrvärme.
2013 – Stamspolning.
2014 – Termostater till element bytta.
2015/2016 – Tvättmaskiner utbytta.
2016 – Målning av fönster, entréer och portar.

I december 2015 utfördes en OVK-besiktning i föreningen. Denna bostadsrätt fick följande anmärkning: "Frånluftskanal bortbyggd i kök, grundflöde saknas". Detta är inte åtgärdat utan köpare av denna bostadsrätt åtar sig ansvaret att åtgärda samt bekosta anmärkningen.

Förening: Brf Astraea

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiberuppkoppling. Leverantör är Bahnhof. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Föreningen har en trevlig gemensam innergård med sommarmöblering.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 300 kr/mån, gas ca 260 kr/mån och hemförsäkring ca 250 kr/mån.

Här på Upplandsgatan 26 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan ett stenkast från Odenplan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 10 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.