Vasastan

Upplandsgatan 39, 4 tr

Högt läge och utsikt över Upplandsgatans takåsar. Sällskapsvänliga ytor och eftersökt adress i vacker fastighet från 1883!

Adress

Upplandsgatan 39, 4 tr

Rum

2

Slutpris

6 440 000 kr

Avgift

2 375 kr/mån

Boyta

71 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva en härlig sekelskiftestvåa mycket attraktivt belägen i korsningen Upplandsgatan/Observatoriegatan. Det höga läget i fastigheten i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Bostaden har fem vackra fönster i fil, med speglar och djupa nischer. Fantastiskt vardagsrum med stor sällskapsvänlig yta samt stilfullt kök med bl.a. diskmaskin. Plats för större matbord och trevliga middagar och kalas. Rofullt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord, skrivbord och garderober. Rymligt badrum med bl.a. tvättmaskin. Föreningen har beslutat att genomföra ett stambyte i kök och badrum så möjlighet kommer finnas att påverka materialval i badrummet – se mer information under ”Föreningen”. Snabbt tillträde är möjligt. Hiss finns. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter samt en rymlig garderobsvägg med skjutdörrar. Marmorgolv, vita väggar och spotlightbelysning.

– Fantastiskt vardagsrum med halvöppen planlösning mot köket. Gott om plats för önskad möblering samt matplats för större sällskap och trevliga middagar. Takstuckatur, takrosett samt fönster med speglar och djupa nischer.

– Stilfullt, charmigt och väldisponerat kök. Bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl, frys, induktionshäll, ugn, mikrovågsugn och fläkt.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord, skrivbord samt extra garderober om så önskas. Två vackra fönster med speglar och djupa nischer.

– Rymligt badrum utrustat med tvättmaskin, handdukstork, vägghängd wc, handfat med dubbla blandare och skåp.

Pris: 6 200 000 kr

Månadsavgift: 2 375 kr

Andel i föreningen: 2,44000 %

Byggår: 1883

Lägenhetsnummer: CC/1401

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 138 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Föreningen ska genomföra ett stambyte i badrum och kök med planerad byggstart under hösten 2017. Föreningen avser att börja med stambytet på Observatoriegatan 10 och sedan Upplandsgatan 39 med planerad byggstart till våren 2018. I köket sker inget utbyte av skåp etc utan befintliga kommer återanvändas, medans badrummet rivs totalt och iordningställs till ett standardbadrum. Möjlighet kommer finnas att beställa tillval till badrummet till självkostnadspris. Arbetet i respektive lägenhet beräknas ta cirka 6 veckor. Provisorisk toalett och dusch kommer finnas i källaren. Föreningen avser även att installera bergvärme samt nya elsigare. Styrelsen har beslutat att avgiften ska höjas med cirka 27% från och med den 1 juli 2017. Detta kan komma att justeras något beroende på ränteläget. Detta kommer även innebära att varje medlem ska betala ett kapitaltillskott/insatts, vilket för denna lägenhet är 122.000 kronor som ska betalas senast den 1 juli 2017. Kapitaltillskottet betalas av framtida köpare för denna bostadsrätt.

Brf Wasa Sirius 1 består av 37 bostadsrättslägenheter samt 5 lokaler varav 2 är hyreslokaler som hyrs ut av föreningen och 3 är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare.

Det finns källarförråd, gemensam tvättstuga och innergård.

Förening: Brf Wasa Sirius 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Föreningen planerar att byta leverantör till IP-Only fiber.

Sammanställning: Det finns en gemensam balkong i trapphuset.

Här på Upplandsgatan 39 bor man med ett mycket eftersökt läge i Vasastan ett stenkast från Odenplan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 10 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.