Vasastan

Hälsingehöjden 11, 1 tr

1920-talscharm med enastående potential på idylliska Hälsingehöjden. Härlig takhöjd, spröjsade fönster och bygglov för balkong. Tillfälle!

Adress

Hälsingehöjden 11, 1 tr

Rum

2

Slutpris

5 570 000 kr

Avgift

2 884 kr/mån

Boyta

71 kvmOm bostaden

Välkommen till en blivande drömlägenhet om 71 kvm med bästa tillfälle för den som vill sätta sin egen prägel och skapa sitt drömboende. Våningen om 2 rok är i omfattande renoveringsbehov och har vackar 1920-talsdetaljer bevarade.

Lägenheten är rofyllt och idylliskt belägen med utsikt över Hälsingehöjden. Den är väldisponerad med två härliga rum, kök och flertalet stora fönsterpartier som ger bra ljusinsläpp. Vackra originaldetaljer såsom högt till tak, spröjsade fönster och parkettgolv i vardagsrum. Bra förvaringsmöjligheter i stor klädkammare. Möjlighet att bygga balkong från sovrummet finns. OBS bygglov för balkong finns beviljat från 2012.

Här bor du i Vasastans mysiga kvarter med närhet till pulsen kring Odenplans restauranger, caféer och barer, men ändå lugnt och nära parkmiljöer. Med någon minuts promenad når du Vasaparken, Vanadislunden, Hagaparken, och Humlegården.

Äldre, synnerligen välskött och i princip skuldfri bostadsrättsförening med låga avgifter och fastighet med alla stora renoveringar gjorda.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 2 884 kr

Andel i föreningen: 2,96170 %

Byggår: 1924

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd, tvättstuga, cykelförråd, styrelserum samt innergård. Tvättstugan består av 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare, 1 st torkskåp och 1 st mangel.

Lägenhetsnummer: 8 (1104)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Energiförbrukning: 130 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: HSB:s Brf Valand 11 bildades redan i samband med fastighetens uppförande 1924 och består av 39 lägenheter. Föreningen är äkta och har en synnerligen god ekonomi. Inga avgiftsförändringar är i dagsläget planerade. För mer information, besök gärna föreningens hemsida på https://valand11.wordpress.com.

Utförda arbeten
Stamspolning, 2015
OVK, 2014-2016
Trapphus, 2014
Balkonger, 2013
Fönster, 2010-2012
Innergård, 2008
Fjärrvärme, 2008
Vindslägenheter (4 st), 2001
Tak och fasad, 2001
Stambyte, 1998

Förening: HSB Brf Valand 11

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Comhem basutbud ingår i månadsavgift. Möjlighet till bredbands-TV finns även via Ownits underleverantörer (extra kostnad).

Internet: Bredband (100/100 Mbit) från Ownit, inkl abonnemang IP-telefoni, ingår i avgiften för samtliga lägenheter. Kan uppgraderas till 1 Gbit mot extra kostnad.

Sammanställning: Bygglov för balkong mot grönskande innergård.

Närhet till såväl Odenplan som Sankt Eriksplan med bl.a. Rörstrandsgatans trevliga restauranger, cafeér och shopping. På andra sidan Sankt Eriksbron, en kort promenad bort, är Fridhemsplan och Västermalmsgallerian belägen.

I kvarteren finns Restaurang Sangria och Ciao Ciao med mysiga uteserveringar sommartid. Förutom dessa vimlar närområdet av restauranger av olika sort, kaffebarer och caféer.

För den aktive finns härliga promenadstråk och joggingmöjligheter i Hagaparken och vid Brunnsviken. Kort promenad till Vasaparken med picknick möjligheter, boulebana, cafeér och konstgräsplan (isbana vintertid).

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.