Vasastan

Ingemarsgatan 3 B, 2 tr

Suverän planlösning, solig balkong och mycket bra skick!

Adress

Ingemarsgatan 3 B, 2 tr

Rum

2

Slutpris

3 600 000 kr

Avgift

3 485 kr/mån

Boyta

69 kvmOm bostaden

Välkommen till en perfekt planerad lägenhet med genomgående planlösning. Lägenheten är varsamt och smakfullt renoverad till ett mycket gott skick, där tidsenliga detaljer samsas med modern färgsättning. Härligt 10-tal med högt till tak, fina trägolv, spegeldörrar och generösa ljusinsläpp. Här lever man i ett mycket funktionellt och modernt boende med närhet och gångavstånd till både Stureplan med dess rika utbud av restauranger och nattklubbar samt sköna natur och strövområden såsom Lill-Jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken.

Bra förening med god ekonomi, hushållsel och bredband 100 mbit ingår i avgiften!

– Välkomnande hall med klädkammare, infälld belysning via spotlights och plats för ytterkläder.

– Utmärkt, öppet kök som renoverades 2006. Infälld belysning via spotlights, spis med induktionshäll och fläkt. Kyl/frys med ismaskin, varmluftsugn, integrerad micro och diskmaskin samt vinställ, gott om skåp och bra arbetsytor. Snygg köksö med förvaring.

– Härligt, lättmöblerat vardagsrum med utgång till balkong. Furugolv och delvis framtagen tegelvägg.

– Sovrum med plats för garderober och plats för dubbelsäng och skrivbord. Furugolv.

– Fräscht badrum (2008) med helkaklade väggar, klinker med värme på golv samt vägghängd wc, handfat, tvättmaskin, handdukstork och dusch.

Pris: 2 450 000 kr

Månadsavgift: 3 485 kr

Andel i föreningen: 1,91970 %

Byggår: 1913

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd på gården, trevlig innergård med grillplats på sommaren med blommor och buskar. Till lägenheten hör ett vindsförråd. Tvättstuga finns i källaren.

Renoveringar: Föreningen har sedan huset förvärvades 2004 renoverat stora delar av fastigheten, bl.a. följande: – Ny fasad (2007-2008) med renovarade fönster. – Byggnationer av balkonger mot gården. – Nya elstigarledningar med nya elcentraler samt LAN bredband förberett i varje lägenhet. – Ny värmecentral 2007. – Nytt passersystem är installerat för tillfället. – Renoverade trapphus och entréer i tidstypisk stil med nya entréportar och nya lägenhetsdörrar (säkerhetsdörrar). – V/A stammar byttes i lägenheten 2008.

Lägenhetsnummer: 8965

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Ingemarshov bildades 1998 och de köpte fastigheten 2004. Huset byggdes 1913 och omfattar 74 st bostadsrätter och 3 hyresrätter (dold tillgång). Till fastigheten finns också 5 hyreslokaler. Ekonomin bedöms som god och föreningen planerar att sälja ut sin råvind under juni för att bygga bostäder (den beräknade boytan på vinden beräknas bli ca 750 kvm). I samband med det planerar man att installera hiss i trapphusen och genomföra en takrenovering.

RENOVERINGAR
Sedan föreningen tog över fastigheten 2004 har följande större renoveringar genomförts:
– Fasad, tak och fönster
– Trapphuset har rustats upp
– Säkerhetsdörrar till alla lägenheter
– Byte av elstigar och installation av bredband
– Stambyte gjordes 1963
– Stamspolning 2008
– OVK 2012
– Innergården renoveras 2015
– Källaren byggdess om och lägenhetsförråd installeras där 2016

Kommande/planerade renoveringar:
– Planer finns att sälja råvindarna
– Byggplaner för att installera hiss finns
– Uppfräschning av soprummet

Styrelsen håller fortsatt på att se över alternative för vad som kan göras gällande stammarna då föreningen gjort partiella stambyten sedan 2007 och mer än hälften är bytta. Beslutsunderlag håller på att tas fram för hur vi ska hantera stammarna men beslut om det finns inte och det är inget som kommer att fattas beslut om i närtid.

För mer information se föreningens underhållsplan under dokument och länkar.

Föreningen räknar inte med att behöva höja några avgifter. Dels har man en stark kassa idag och man förväntas få in åtskilliga miljoner för råvinden. Föreningens bedömning är att de totala intäkterna för råvind + kassa ska täcka investeringskostnader i fastigheten samt amortering av lån.

Driftskostnader: hemförsäkring ca 100-150:-/mån.

Förening: Brf Ingemarshov

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband 100 MBit/s via fiber finns i fastigheten och ingår i månadsavgiften

Sammanställning: Balkong, läge söder.

Mycket centralt läge med närhet till det mesta. Här finns gott om trevliga butiker med stort utbud av inredningsföremål, antikviteter, livsmedel och kläder. Här finns också mängder av mindre restauranger och caféer och för den som söker andra nöjen ligger Stureplan endast cirka 10 minuters promenadväg bort. Inte långt från lägenheten ligger KTH och Handelshögskolan. Kommunikationerna är utmärkta med T-bana (Östra Station/KTH), Roslagsbanan samt flertalet innerstadsbussar. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18. Då garage i fastigheten enkelt går att anskaffa, är detta ett perfekt boende för bilburna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.