Vasastan

Sigtunagatan 16, 4 tr

Drömboende på bästa adress ett stenkast från Vasaparken. Högst upp med braskamin, trägolv och högt i tak. Fastighet från 1899!

Adress

Sigtunagatan 16, 4 tr

Rum

2

Slutpris

5 500 000 kr

Avgift

2 390 kr/mån

Boyta

68 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva en fantastisk sekelskiftestvåa med mycket eftersökt adress i Vasastan. Lägenheten är belägen högst upp med utsikt över vackra Sigtunagatan. Bostaden är mycket trivsamt planerad med stora sällskapsvänliga ytor och öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Gott om plats för önskad möblering samt plats för större matbord och trevliga middagar. Lägenheten har charmen bevarad med genomgående vitbetsat trägolv, takstuckatur, takrosett, spegeldörrar, fungerande braskamin samt fyra stora fönster i sydväst med djupa nischer. Goda förvaringsmöjligheter samt en rymlig walk-in closet. Det höga läget i kombination med den generösa takhöjden och de många fönsterna ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Lägenheten har både diskmaskin och tvättmaskin. Föreningen har en gemensam innergård med sommarmöblering och grill samt även en bastu och samlingslokal. Varmt välkomna på visning!

– Trevlig entré med spotlightbelysning samt bra avhängningsmöjligheter och plats för extra byrå eller garderob om så önskas. Här finns även en rymlig walk-in closet.

– Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Gott om plats för önskad möblering samt plats för större matbord och trevliga kalas. Två stora fönster med djupa nischer, takrosett, takstuckatur samt en fungerande braskamin.

– Stilfullt och väldisponerat kök från Vedum. Generösa arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäl, ugn, mikrovågsugn, kolfilterfläkt samt kyl/frys.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord samt extra garderober/garderobsvägg, byrå eller skrivbord om så önskas. Två stora fönster med djupa nischer, takstuckatur samt takrosett.

– Helkaklat badrum utrustat med kombinerad tvättmaskin/torktumlare, handdukstork, dusch, duschvägg, handfat och wc.

Pris: 5 150 000 kr

Månadsavgift: 2 390 kr
I avgiften ingår varm- och kallvatten. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband om 165 kr/mån, total: 2555 kronor/månad

Andel i föreningen: 5,81000 %

Byggår: 1899

Uppvärmning: Direktverkande el

Lägenhetsnummer: 00013 (1402)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Energiförbrukning: 41 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns vindsförråd beläget på våningsplanet ovan lägenheten. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp, samlingslokal, bastu samt barnvagnsrum. Dessutom finns en gemensam innergård med sommarmöblering, grill och cykelparkering.

Uppvärmning via direktverkande el.

Brf Rosen 11 registrerades år 1992 och består av 17 bostadsrättslägenheter samt 3 hyreslokaler på adressen Sigtunagatan 16. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. Föreningen äger marken. Yta enligt årsredovisning 2016 är lägenhetsyta 1192 kvm, uthyrd lokalyta 247 kvm samt 50 kvm är lokalyta för egen användning (samlingslokal och bastu). Överlåtelseavgift betalas av köparen. Föreningen planerar att inom cirka 5 år renovera fasader och fönster. Stambyte utfördes 1995. Dessutom har föreningen råvinden kvar, man har inga planerer på att sälja denna. Välskött förening med god ekonomi.

Utförda renoveringar:
1995 – Fasad, tak, stambyten och elstigar.
2002 – Innergården.
2004 – Tvättstugan.
2005 – Installation balkonger.
2007 – Gemensamhetslokal samt bastu. Anslutning till fjärrvärmesystem. Ommålning av fönster, renovering trapphus, byte till säkerhetsdörrar, installation av postboxar på bottenvåningen.
2008 – Energideklaration upprättas.
2009 – OVK-besiktning. Installation bredbandsbolaget.
2010 – Installation av ventiler i höger trapphus för att öka ventilationen. Stamspolning av hela huset.
2011 – Installation värmeväxlare i trapphus för att öka ventilationen. Byte av en Miele tvättmaskin i tvättstugan.
2012 – Målning och renovering av tak. Stamspolning av rören i källaren och plan 1. Byte av värmepatron i bastun.
2013 – Rökgasfläktar i gatuhuset.
2014 – Stamspolning av hela huset. Brandskyddskontroll. Service värmepumpar.
2015 – Installation av snörasskydd på taket. Uppgradering bredband 250/100 Mbit.
2016 – OVK-besiktning. Punktvisareparationer av fasaden.

Förening: Brf Rosen 11

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget, 250/100 Mbit.

Månadsavgiften är 2390 kronor/månad plus ett obligatoriskt tillägg om 165 kronor/månad för bredband, total månadsavgift är alltså 2555 kronor/månad. I avgiften ingår varm- och kallvatten. Säljaren har lämnat uppgift om att driftkostnader i form av hushållsel samt värme är cirka 800 kronor/månad samt hemförsäkring cirka 250 kronor/månad.

Bostaden är belägen på högsta ordinarie våningsplan med endast råvinden (med vindsförråd) ovan. Boarea 68 kvm enligt bifogat mätbevis SS21054:2009 utfört 2016-09-19 ,enligt brf info: 69,2 kvm.

Här på Sigtunagatan 16 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan, endast ett stenkast till Sankt Eriksplan, Odenplan, Rörstrandsgatan och Vasaparken! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, apotek, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad- och joggingstråk finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd. Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar, pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.