Vasastan

Tomtebogatan 18, 3 tr.

Underbart sekelskifte i fantastiska Birkastan. Högt till tak, burspråk, kakelugn samt snövita snickerier och spegeldörrar. Perfekt planlösning.

Adress

Tomtebogatan 18, 3 tr.

Rum

2

Slutpris

5 350 000 kr

Avgift

3 160 kr/mån

Boyta

68 kvmOm bostaden

Välkommmen till en suverän lägenhet om 68 ljusa och välplanerade kvm i ett mycket bra skick. Alla sekelskiftesdetaljer är på plats med generösa ljusinsläpp, fina mörkbetsade trägolv, fungerande kakelugn, härlig takhöjd samt vackra snickerier, spegeldörrar och djupa fönsternischer. Optimal och genomgående planlösning med ett utmärkt kök, lättmöblerat vardagsrum, rymligt sovrum samt fräscht badrum och toalett.

Läget är toppen i hörnet Tomtebogatan/Vikingagatan ett kvarter från vimlet på Rörstrandsgatan. Bra förening med god ekonomi och välskött fastighet.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Furugolv och tre inbygda garderober. Säkerhetsdörr.

– Separat toalett med WC och handfat. Klinker på golv.

– Helkaklat badrum med dusch med golvvärme, handdukstork och handfat. Klinker på golv.

– Utmärkt kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, diskmaskin samt spis med gashäll, varmluftsugn och fläkt. Matplats för fyra personer. Furugolv.

– Rymligt sovrum med garderobsvägg och plats för dubbelsäng. Furugolv.

– Underbart och lättmöblerat vardagsrum med fungerande kakelugn, furugolv, härlig takhöjd och stort ljusinsläpp via burspråk i högt läge.

Pris: 4 975 000 kr

Månadsavgift: 3 160 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad: hushållsström 300:-, hemförsäkring: 125:-

Andel i föreningen: 3,01900 %

Byggår: 1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd som tillhör lägenheten. Fin gemensam innergård med utemöbler och grillmöjligheter. Föreningen har även planer på att modernisera och botanisera innergården med en förhöjd uteplats. Cykelförråd. Barnvagnsrum. Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp samt mangel.

Lägenhetsnummer: 9

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 142 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Externa garagemöjligheter finns i området vid S:t Eriksplan. I övrigt tillämpas boendeparkering. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 800 kr, alternativt löses biljett för 60 kr/dygn.

Allmänt om föreningen: Brf Viking Birkastan består av 32 lägenheter med bostadsrätt samt 5 lokaler med hyresrätt. Föreningens adresser är Vikingagatan 13, 15 och Tomtebogatan 18.

RENOVERINGAR
2014 – Stamspolning
2012-13 Godkänd OVK
2012 Rensning/åtgärder lägenheter ventilation
2012 Ommålning soprum
2010 Ommålning fönster mot gården
2008 Omputsning fasad mot gatan
2008 Ommålning fönster mot gatan
2005 Nyinstallation hiss
2005 Byte maskiner tvättstuga
2005 Ommålning trapphus
2000 Omputsning fasad mot gården
2000 Nytt gårdsbjälklag
1990 Byte rörstammar
1990 Byte elstammar
1990 Omläggning tak
Föreningen planerar att se över gården framöver.
Inga avgiftsförändringar finns idag planerade.

Förening: Viking Birkastan

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Fiber finns indraget i fastigheten via Bredbandsbolaget.

Här på Tomtebogatan i hörnet Vikingagatan bor man med ett förstklassigt läge i Birkastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad- och joggingstråk finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.
Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar, pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.