Vasastan

Hälsingegatan 14 C, 4 tr

Sekelskifte i drömskick! Stilren design, suverän planlösning, högt läge och stor balkong. Låg avgift. Bäst i klassen!

Adress

Hälsingegatan 14 C, 4 tr

Rum

2

Slutpris

4 725 000 kr

Avgift

1 962 kr/mån

Boyta

67 kvmOm bostaden

Välkommen till denna genomgående sekelskifteslägenhet i toppskick med stilren design, modern inredningstouch och smarta funktionslösningar. Underbart vardagsrum med stort fönsterparti med plats för såväl soffa som matgrupp. Stilrent och fullutrustat kök med utgång till underbar balkong med utsikt över takåsarna. Stort och trivsamt sovrum med goda förvaringsmöjligheter samt ett toppfräscht badrum.

Trygg och klok förening med de stora renoveringarna gjorda och låga avgifter.

Varmt välkomna!

– Välkomnande hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i platsbyggd garderob med skjutdörrar. I anslutning finns en klädkammare med tvättmaskin och ytterligare förvaring. Klinkergolv i grå ton och vita väggar.

– Underbart vardagsrum med plats för såväl soffa som matgrupp. Tack vare de stora fönsterpartierna och det höga läget känns ljuset alltid närvarande. Fina nåtade och hårdvaxade furugolv och vita väggar.

– Stilrent och platsbyggt kök i stram design med vita köksluckor, bronsfärgad spegel ovan arbetsytor och vit bänkskiva. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys och diskmaskin, varmluftsugn, inbyggnadsmikro, induktionshäll samt ovansittande spisfläkt. Blandare från Vola. Mycket bra förvaringsmöjligheter med skåp hela vägen upp till tak. Plats för matbord för 6-8 personer. Utgång till underbar balkong med utsikt över takåsarna. Klinkergolv i grå ton och vita väggar.

– Rymligt och trivsamt sovrum med gott om plats för såväl dubbelsäng som byråer. Goda förvaringsmöjligheter i form av fyra gaderober. Fina nåtade och hårdvaxade furugolv och vita väggar.

– Toppfräscht helkaklat badrum med ljust klinker på golv med golvvärme och vitt kakel på väggar. Utrustat med duschvägg, stilren kommod, förvaringsskåp samt spotlights i tak. Blandare och dusch från Vola. Fönster!

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 1 962 kr

Andel i föreningen: 2,02300 %

Byggår: 1910

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 6-7 kvm. Tvättstuga i samma fastighet med tre tvättmaskiner, två torktumlare samt ett torkskåp. Mellan husen finns en trevlig innergård med utemöbler och grill.

Renoveringar: – Stambyte kök och badrum, år 1982 – Byte av elstigare, år 1982 – Förädling av vind i gatuhus, år 2003 – Fasadrenovering gårdshus, år 2006 – Renovering tvättstuga, år 2008 – Byte av undercentralen (fjärrvärme), år 2008 – Stamspolning, år 2009 – Nytt tak gårdshus, år 2010 – Byggnation av 3 vindsvåningar i gårdshuset år 2010/2011

Lägenhetsnummer: C1401(970)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Parkering/Bilplats: Boenderparkering på gatan för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Valkyrian 9 förvärvade fastigheten 2001 och består av 45 lägenheter med bostadsrätt (3.527 kvm) och 2 lokaler med hyresrätt (556 kvm). Fastigheten byggdes 1909-1910 efter ritningar av arkitekt Axel Rudolf Bergman. Byggmästare var Lars Fredrik Bang.

Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med äganderätt. Juridisk person accepteras ej men delat ägande är ok. För mer informtion se www.brfvalkyran9.se.

Föreningens ekonomi är mycket god, skuldsättningen är låg och avgifterna för medlemmarna är låga (337:-/kvm/år). Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 5 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 1.418:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 1.793.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Överlåtelseavgift om 1.183:- betalas av förvärvaren. Pantsättningsavgift om 473:-/pant betalas av pantsättaren.

Gjorda renoveringar:
2019: Målning av källargångarna.
2015 Målning av samtliga fönster i fastigheten.
2014: Renovering av soprum.
2013: Föreningens två innergårdar renoverades med dränering och nya trädgårdsmöbler samt grillar. En boulebana anlades på den bakre gården.
2012: Byte av belysning på innergårdarna.
2010-2011: Byggnation och försäljning av 3 nya vindsvåningar i gårdshuset. Nytt tak i gårdshuset och ny hiss i uppgång E samt nytt ventilationsaggregat i barnstugan.
2009: Stamspolning.
2008: Modernisering av tvättstugan med nya maskiner och utbyte av undercentralen för fjärrvärme.
2007: Målat plåttak, dörrar och fönster.
2006: Fasadrenovering av gårdshuset och kompletterande balkongbygge.
2004: Trappuppgångar och samtliga entrédörrar renoverades.
2001-2003: Försäljning av vind i gathuset och 4 st nya vindslägenheter uppfördes.
1982: Byte av V/A-stammar.

Planerade/diskuterade renoveringar i fastigheten:
2020: Föreningen avser att renovera avloppsstammarna med s k "relining" vilket styrelsen hoppas kunna förlänga stammarnas livslängd med ytterligare ca 50 år. Byte av den sista "gamla" hissen i uppgång B.

Energiprestanda 146 kWh/m² år.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 6-7 kvm. Tvättstuga i samma fastighet med tre tvättmaskiner, två torktumlare samt ett torkskåp och ett torkrum. Mellan husen finns en vacker innergård som anlades 2013, gården har utemöbler, grill, planteringar och belysning. På gården mot öster finns en boulebana, ett mindre hobby-/snickarrum finns i källaren samt ett barnvagnsrum.

Förening: Brf Valkyrian 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 45

Antal lokaler: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Underbar balkong med sol fram till kl 13 och med utsikt över takåsarna.

Närhet till såväl Odenplan och Odengatan som Sankt Eriksplan med bl.a. Rörstrandsgatans trevliga restauranger, cafeér och shopping. På andra sidan Sankt Eriksbron, en kort promenad bort, är Fridhemsplan och Västermalmsgallerian belägen.

I kvarteren finns Restaurang Sangria och Ciao Ciao med mysiga uteserveringar sommartid. Förutom dessa vimlar närområdet av restauranger av olika sort, kaffebarer och caféer. Även matvarubutiker finns det gott om i området, bl.a Prisxtra vid Norra Stationsgatan. Närhet till en mängd förskolor och den populära lekparken Hälla i Hälsingehöjden.

För den aktive finns härliga promenadstråk och joggingmöjligheter i Hagaparken och vid Brunnsviken. Kort promenad till Vasaparken med picknick möjligheter, boulebana, cafeér och konstgräsplan (isbana vintertid).

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.