Vasastan

Upplandsgatan 42, 3 tr

Ljuvligt sekelskifte möter stilren design i strålande ljus och högt belägen 2:a vid Odenplan. Drömskick och välskött förening med 0:- i avgift.

Adress

Upplandsgatan 42, 3 tr

Rum

2

Slutpris

7 025 000 kr

Avgift

0 kr/mån

Boyta

66 kvmOm bostaden

Klassiskt vacker 1880-tal möter modern och stilren design i underbar tvårummare om 66 kvm vid Odenplan. Lägenheten har på senare tid varsamt topprenoverats med smakfulla materialval, sober färgsättning och massivt hårdvaxoljade trägolv i ekplank. Samtidigt bevaras de tidsenliga detaljerna såsom högt till tak om ca tre meter, spegelmönstrade franska pardörrar, vita snickerier samt stora fönsterpartier i väster med speglade nischer och fönsterbänkar i mörk sten.

Lägenheten är högt och strålande ljust belägen på tredje våningen och erbjuder en generös och ytterst tilltalande planlösning med luftiga ytor och bra förvaring. Tack vare de stora fönsterpartierna i väster ges rikligt ljusinsläpp och vy mot takåsar samt kringliggande sekelskiftesfastigheter.

Här finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt god möblerbar yta för garderob, arbetsbord eller dylikt. Badrum i stilfullt utförande med exklusiv inredning såsom granitkeramik från Casa dolce casa på vägg och golv, dusch från Hans Grohe och golvbrunn från Unidrain.

Härliga och luftiga ytor i kök, vardagsrum samt sovrum i fil. Vardagsrum med plats för soffa och TV-möbel. Stort sovrum, som ett ”master bedroom”, med plats för rejäl dubblsäng och generös förvaring i platsbyggd garderobsvägg samt i inredd ”walk in closet”. Både vardagsrum och sovrum har dubbla fönsterpartier i högt och ljust läge.

Synnerligen välskött, äkta förening med 0:- i avgift inklusive bl a bredband. Ekonomin är strålande god, bl a tack vare försäljningen av 9 st hyresrätter (1:or på 13-18 kvm) under 2015. När de kvarvarande långfristiga skulderna löper ut i juni 2016 så kommer de betalas av och föreningen blir skuldfri.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt god möblerbar yta för garderob, arbetsbord eller dylikt. Väggar i vitt och massivt hårdvaxoljat trägolv i ekplank. Säkerhetsdörr klass 3. OBS! Det går även att öppna upp och göra en dörranslutning till ”walk in closet” från hallen.

– Rymligt badrum i stilfullt utförande med exklusiv inredning såsom granitkeramik från Casa dolce casa på vägg och golv, golvvärme, dusch med duschvägg i klarglas, blandare från Hans Grohe och golvbrunn från Unidrain med infälld stenplatta. Toalett från Ifö. Handfat och kommod från Duravit med blandare från Tapwell samt stor spegel ovan.

– Kök i stilren design med skåp och draglådor i vitt. Komplett maskinell utrustning såsom keramikhäll och inbyggd varmluftsugn från Miele. Integrerad kyl, frys och diskmaskin från Whirlpool. Bänkskiva i rostfritt stål med dubbla hoar samt stänkskydd i glas i ovan.

– Vardagsrum med plats för soffa och TV-möbel. Väggar i vitt och massivt hårdvaxoljat trägolv i ekplank. Dubbla fönsterpartier.

– Stort sovrum, som ett ”master bedroom”, med plats för rejäl dubblsäng och generös förvaring i platsbyggd garderobsvägg samt i inredd ”walk in closet”. Väggar målade i ”Skylight” från Farrow & Ball och massivt hårdvaxoljat trägolv i ekplank. Dubbla fönsterpartier.

Pris: 5 750 000 kr

Månadsavgift: 0 kr

Andel i föreningen: 10,30000 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd (ca 1,90 x 4,50 meter). I fastigheten finns tvättstuga. Trevlig gemensam trädgård med gräsmatta, planteringar och trädäck med plats för sommarmöbler, grill etc.

Lägenhetsnummer: 1302

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 174 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Orion 6 förvärvade fastigheten 1978 och består av 18 bostadsrättslägenheter och 3 hyreslokaler. Föreningen är en äkta förening med strålande god ekonomi. Föreningar har varit skuldfri sedan juni 2016. Inga avgiftsförändringar planeras. Inga planerade renoveringar. Juridisk person accepteras ej som förvärvare.

Genomförda renoveringar:
Fasad 1996 samt nedre del av fasad 2011.
Takrenovering 2001.
Skorsten 2004.
Byte till 3-glasfönster 2008.
Ventilation 2011.
Målning av trapphus, installation av säkerhetsdörrar samt byte av undercentral 2012
Nyrenoverat trapphus och nyinstallerade säkerhetsdörrar på plan ett 2015.
Stambyte 2018.

Förening: Brf Orion 6

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem. Abonnemang tecknas enskilt av varje medlem. Man kan även välja att köpa bredbandstv/HDTV via Sappa eller Viasat som i dagsläget är de som Stockholms stadsnät har som leverantörer.

Internet: Fiberbredband via Stockholms Stadsnät 100 Mbit/s, ingår i avgiften.

Här på Upplandsgatan 42 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan, precis intill Odenplan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 15 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd. År 2017 beräknas även Citybanan vara klar vilket gör detta läge än mer attraktivt.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse före köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.