Vasastan

Hälsingegatan 14 C, 3 tr

Stilren & exklusiv sekelskiftestvåa i drömskick med modern design & bevarat 1910-tal. Högt läge, stort sällskapskök & balkong med utsikt över takåsar.

Adress

Hälsingegatan 14 C, 3 tr

Rum

2

Slutpris

7 000 000 kr

Avgift

1 962 kr/mån

Boyta

67 kvmOm bostaden

Med ett av Vasastans mest eftertraktade och ostörda lägen vid Hälsingehöjden, med högt och strålande ljust läge i fastighet från 1909-1910 och på eftertraktad adress endast ett kvarter Vasaparken, Odenplan och Sankt Eriksplan, saluförs nu en sann sekelskiftesdröm med ”våningskänsla”. En fantastisk tvårummare om 67 kvm i absolut toppskick med möblerbar balkong och vacker utsikt över lummiga innergårdar samt kringliggande takåsar.

Denna utmärkta och fina bostad har under 2018 smakfullt renoverats till ett hem utöver det vanliga. Modern, stilsäker design och sober färgsättning, ny el, bra materialval och optimerade förvarings- och funktionslösningar rakt igenom samsas med originaldetaljer från byggåret såsom vitbetsade trägolv, höga golvsocklar, rejäl takhöjd om ca 3 meter, spegelmönstrade dörrar och fina snickerier samt stora fönsterpartier i dubbla väderstreck.

Planlösningen är både rund- och genomgående från gård till gata. Den är klassiskt väldisponerad och tillgänglig men samtidigt modern och öppen med sociala ytor i ett väl tilltaget sällskapskök och i intilliggande vardagsrum. Köket i ett stilsäkert utförande har god förvaring i lådor och skåp i dubbla rader ända upp till tak, bra arbetsytor med bänkskivor och stänkskydd i Cararramarmor samt komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl, frys och diskmaskin, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn och vinkyl. Dessutom finns här en tvättmaskin. Köket är byggt för umgänge och har plats för större matbord och utgång till balkongen. Balkongen ger en härlig förlängning av köket och förenar under ute med inne.

Två fantastiska rum i fil, vardagsrum och sovrum, med franska pardörrar där emellan och ett flertal fönsterpartier i västerläge som ger ett strålande ljusinsläpp och vy mot himmel och takåsar. Vardagsrummet ger plats för soffgrupp och TV-möbel. Sovrummet är väl tilltaget och ger plats för dubbelsäng och god klädförvaring för två personer i platsbyggd skjutdörrsgarderob.

En välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt en klädkammare. Som ”pricken över i:et” finns ett stort, helkaklat badrum med golvvärme, dusch och duschväggar i glas, toalett, badrumsskåp, handdukstork samt ett fönster. Hall med plats för skor och ytterkläder.

Välkommen till en fantastisk tvårummare som uppfyller det mesta du kan önska av stil, charm och ljuvlig känsla!

Stabil och välskött förening med urstark ekonomi, endast 5 mkr i långfristig skuld (1.418:-/kvm) och låga månadsavgifter för medlemmarna. Föreningen erbjuder bra faciliteter och två innergårdar med planteringar, sommarmöbler, grill och en boulebana.

Pris: 6 195 000 kr

Månadsavgift: 1 962 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad. Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 150-200:-. Obligatoriskt tillägg för kabel-TV och bredband om 265:-.

Andel i föreningen: 2,02300 %

Byggår: 1909-1910

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 09680 (1301)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 146 per kvm (Atemp) och år

Energideklaration utförd: 2010-08-11

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Valkyrian 9 förvärvade fastigheten 2001 och består av 45 lägenheter med bostadsrätt (3.527 kvm) och 2 lokaler med hyresrätt (556 kvm). Fastigheten byggdes 1909-1910 efter ritningar av arkitekt Axel Rudolf Bergman. Byggmästare var Lars Fredrik Bang.

Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med äganderätt. Juridisk person accepteras ej men delat ägande är ok. För mer informtion se www.brfvalkyran9.se.

Föreningens ekonomi är mycket god, skuldsättningen är låg och avgifterna för medlemmarna är låga (337:-/kvm/år). Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 5 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 1.418:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 1.793.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Överlåtelseavgift om 1.183:- betalas av förvärvaren. Pantsättningsavgift om 473:-/pant betalas av pantsättaren.

Gjorda renoveringar:
2019: Målning av källargångarna.
2015 Målning av samtliga fönster i fastigheten.
2014: Renovering av soprum.
2013: Föreningens två innergårdar renoverades med dränering och nya trädgårdsmöbler samt grillar. En boulebana anlades på den bakre gården.
2012: Byte av belysning på innergårdarna.
2010-2011: Byggnation och försäljning av 3 nya vindsvåningar i gårdshuset. Nytt tak i gårdshuset och ny hiss i uppgång E samt nytt ventilationsaggregat i barnstugan.
2009: Stamspolning.
2008: Modernisering av tvättstugan med nya maskiner och utbyte av undercentralen för fjärrvärme.
2007: Målat plåttak, dörrar och fönster.
2006: Fasadrenovering av gårdshuset och kompletterande balkongbygge.
2004: Trappuppgångar och samtliga entrédörrar renoverades.
2001-2003: Försäljning av vind i gathuset och 4 st nya vindslägenheter uppfördes.
1982: Byte av V/A-stammar.

Planerade/diskuterade renoveringar i fastigheten:
2020: Föreningen avser att renovera avloppsstammarna med s k "relining" vilket styrelsen hoppas kunna förlänga stammarnas livslängd med ytterligare ca 50 år. Byte av den sista "gamla" hissen i uppgång B.

Energiprestanda 146 kWh/m² år.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 6-7 kvm. Tvättstuga i samma fastighet med tre tvättmaskiner, två torktumlare samt ett torkskåp och ett torkrum. Mellan husen finns en vacker innergård som anlades 2013, gården har utemöbler, grill, planteringar och belysning. På gården mot öster finns en boulebana, ett mindre hobby-/snickarrum finns i källaren samt ett barnvagnsrum.

Förening: Brf Valkyrian 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 45

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Bredband via Com Hem.

Sammanställning: Stor härlig balkong med utgång från köket. Balkongen ligger högt och ljust med vidsträckt utsikt över takåsarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.