Vasastan

Norrbackagatan 40, 1½ tr.

Underbart sekelskifte i vacker fastighet på toppenadress i Birkastan. Optimal planlösning, högt i tak, generösa ljusinsläpp & stor balkong!

Adress

Norrbackagatan 40, 1½ tr.

Rum

2

Slutpris

5 920 000 kr

Avgift

3 237 kr/mån

Boyta

66 kvmOm bostaden

Välkommen till en fantastisk sekelskiftestvåa om 66 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. De tidstypiska detaljerna är på plats såsom vitlaserade furugolv med höga socklar, stora fönsterpartier med djupa nischer, härlig takhöjd med stuckaturer samt fina snickerier och spegeldörrar.

Välkomnande hall, utmärkt kök med utgång till balkongen, lättmöblerat vardagsrum med två fönster samt ett rymligt sovrum mot den lugna innergården och fräscht badrum och toalett.

Trygg och klok förening med god ekonomi och välskött fastighet i hörnet av Norrbackagatan och Tomtebogatan. Välkommen på visning!

– Välkomnande hall med bra rumssamband och vackert vitlaserat trägolv. Gott om plats för förvaring och avhängning direkt vid entrén och längre in finns en garderob med rymligt överskåp för ytterligare förvaring.

– Separat toalett med handfat, badrumsskåp och WC.

– Lättmöblerat vardagsrum. Väl tilltagen takhöjd med stuckatur, vitlaserat furugolv och dubbla tidstypiska fönster gör detta till ett rum som andas sekelskifte. Gott om plats för stora sällskap och bjudningar. Fint ljusinsläpp från väster under eftermiddag och kväll. Här finns det ev. möjlighet att sätta in en kakelugn/öppen spis..

– Stort och välplanerat sovrum med klädkammare, garderober och plats för dubbelsäng. Sovrummet ligger med ett lugnt och insynsskyddat läge mot innergården. Även här finns det ev. möjlighet att sätta in en kakelugn/öppen spis.

– Snyggt badrum med vitkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Dusch, handfat, badrumsskåp samt tvättmaskin.

– Smakfullt och fint kök där gamla originaldetaljer har matchats snyggt med mer moderna val. Köket har goda förvaringsmöjligheter med städskåp samt ett charmigt och rymligt skafferi från sekelskiftet. Köksutrustningen består av spis och ugn från Siemens samt kyl/frys och diskmaskin från Bosch. Blandaren från Tapwell och beslagen i mässing harmoniserar fint med det vita köket. Här finns plats för matbord för 3-4 personer.

– Stor och rymlig balkong med plats för bord och stolar. Sol fram till tidig eftermiddag, utsikt över föreningens fina innergård.

Pris: 5 475 000 kr

Månadsavgift: 3 237 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 275 kr, hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 4,76810 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Total driftkostnad: 500 kr/mån

Byggår: 1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelställ på innergården och modern tvättstuga. Två förråd tillhör lägenheten, ett på vinden och ett i källaren. Fin gemensam innergård med planteringar och uteplatser.

Lägenhetsnummer: 1004

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1,5 av 4.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 167 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Välskött och äkta bostadsrättsförening som bildades 1921 och 1923 förvärvades den vackra fastigheten på adresserna Tomtebogatan 27 och Norrbackagatan 40. Föreningen består av 29 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt samt tre affärslokaler som ger mycket goda intäkter. Föreningen har även en oinredd råvind som en dold ekonomisk tillgång.

Genomförda renoveringar:
2019 Renovering av rör i källarplan + rör tillhörande uthyrningslokaler.
2016 Renovering av innergården
2015 Ommålning av fönster mot Norrbackagatan
2014 Ommålning av tak
2013 Mekanisk ventilation
2006 Fjärrvärmeanläggning
2005 Bredbandsinstallation
2001-2003 Balkonger
1993 Stambyte (spolning har gjorts efter detta)
1988 Fasadrenovering

Kommande renoveringar:
Under 2019 har föreningen jobbat och jobbar med en plan för att säkerställa att de kan genomföra underhållsplanen för fastigheten t.o..m 2048. Underhållsplanen är definierad av fastighetsförvaltaren Valvet. Exempel från underhållsplan är byte av termostater, termostatventiler & injustering av värmesystemet. Utöver detta arbetar föreningen aktivt med att optimera deras uthyrningslokals hyreskontrakt, att reducera vår exponering mot räntemarknaden, att identifiera våra tillgångar via Gleipnergruppen, att flytta fram deras positioner så att föreningen blir ännu bättre än idag.
Diskussion pågår om man ska bygga lägenheter på råvinden och då samtidigt sätta in hiss i fastigheten.

Övrigt:
Externa garage finns i området. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu-och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr per månad.

Förening: Tomtebo

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband via Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Balkong mot den lummiga innergården med sol fram till tidig eftermiddag.

Bostaden är belägen på Tomtebogatan i hjärtat av trendiga och populära Birkastan som blivit ett av Stockholm mest älskade område. Området kallas ofta för lilla Paris på grund av den franska atmosfären med många restauranger och caféer. Utbudet är som störst längs Rörstrandsgatan som erbjuder många populära mötesplatser och ett stort utbud av glatt nöjesliv. Här möts verkligen det bästa av två världar med det stora utbudet av restauranger samtidigt som ni har nära till grönområden som bjuder på en avkopplande miljö. Vasaparken ligger nära och erbjuder gott om aktiviteter med bland annat fotbollsplan, minigolfbana och mysiga fik. En kort promenad bort finner ni även härliga promenadstråk längs Karlbergskanalen och löparspår finns vid området runt Karlbergs slott. Kommunikationerna är enastående och här når du alla tänkbara färdmedel inom ett par minuter! Nära till S:t Eriksplan med alla dess kommunikationer (T-bana och bussar bl.a. linje 3, 4 samt flygbussar från Torsgatan). På en minut från bostaden finns Karlbergs pendeltågsstation. Under Sankt Eriksplan finns även ett stort varmgarage för er som har bil.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.