Vasastan

Birkagatan 21 A, 3 tr

Stilren design möter sekelskifte, stor balkong, absolut toppskick och drömläge i Birkastan!

Adress

Birkagatan 21 A, 3 tr

Rum

2

Slutpris

3 900 000 kr

Avgift

2 445 kr/mån

Boyta

66 kvmOm bostaden

Välkommen till Birkagatan och ett av Birkastans attraktivaste lägen, alldeles intill Rörstrandsgatans pulserande gatustråk. I högt, härligt och rofyllt gårdsläge i fastighet från 1909 finns denna fantastiska lägenhet som med varsam hand renoverats till toppskick! Klassiska sekelskiftesdetaljer möter läcker och modern design, stilrena materialval och goda funktionslösningar. Här bevaras detaljer såsom furutiljor, högt till tak samt spegelmönstrade och snövita snickerier. Planlösningen är mycket tilltalande där elegant långsträckt hallpassage delar lägenheten i en privat sovrumsdel med badrum och en öppen härlig umgängesdel med kök, vardagsrum och balkong. Sovrummet, som ett ”master bedroom”, ger plats för rejäl dubbelsäng och garderobsvägg. Badrummet är splitternytt från 2010 och är något utöver det vanliga. Det är stilrent designat och lyxigt inrett med mesta du kan önska dig. Sällskapsdelen består av välutrustat kök i minimalistisk stil med goda arbetsytor för den som gillar att laga mat. Köket öppnar mot härligt hörnvardagsrum med utgång till stor balkong i högt fritt läge och vy mot himmel, takåsar och öppna innergårdar. Balkongen förenar verkligen ute och inne! Välskött och skuldfri förening!

– Elegant entréhall/hallpassage som delar av lägenheten i en privat sovrums- respektive härlig öppen umgängesdel. Hallen har plats för avhängning i garderober, vitmålade furutiljor samt väggar i sobra kulörer.

– Toppfräscht nytt badrum från 2010 med kaklade väggar i vitt med infälld spegel ovan handfat på bänk i mörkbetsat trä. Klinkergolv med golvvärme, infällda spotlights i taket, duschplats med dörr i tonat glas och regnduschfunktion, vägghängd toalett och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Badrummet har ett fönster med vy över innergården.

– Stort sovrum med plats för rejäl dubbelsäng och god förvaring i garderobsvägg. Sovrummet har vitmålade furutiljor och väggar målade i sobra kulörer.

– Härligt öppna umgängesytor med kök i stilren minimalistisk design och hörnvardagsrum med utgång till balkongen. Köket har skåp och draglådor, bra arbetsytor med bänkskiva i massivt trä samt komplett maskinell utrustning från mestadels Bosch såsom keramikhäll, fläktkåpa i rostfritt, varmluftsugn i rostfritt och integrerad kyl, frys och diskmaskin. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffa och matsalsbord, fönster i två väderstreck och utgång till den stora balkongen. Balkongen här högt fritt belägen med vy över öppna innergårdar. Hemmabiosystem ingår i priset. 37″ LCD-TV från Sharp
(Full HD/1920x1080p), Marantz 5001 receiver, Bose Acoustimass
Högtalarsystem (5+1). Allt är ihopkopplat via HDMI till/från sidoväggen.

Pris: 2 950 000 kr

Månadsavgift: 2 445 kr

Andel i föreningen: 2,60301 %

Byggår: 1909

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Barnvagnsrum, bastu, cykelrum, sopnedkast på gården, källarförråd, tvättstuga. Innergården har planteringar, ett trädeck för grill och trädgårdsmöbler samt ett cykelställ.

Renoveringar: Rörstambyte avloppsrör, kall- och varmvatten -84, elstambyte -84, fasad -90 och -02, tak -90, byte köksstam -05

Lägenhetsnummer: 23

Hiss: Nej

Våning: 3

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Brf Birkagård förvärvade fastigheten Eldaren 8 1933. och består av 42 lägenheter (2.825 kvm) med bostadsrätt samt tre lokaler med hyresrätt(251 kvm). Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Föreningens hemsida: http://birkagard.bostadsratterna.se/

Föreningen är skuldfri och ekonomin är urstark. Per 2019-12-31 uppgick som sagt den långfristiga skuldsättningen till 0:-, omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) till 1.080.951:- och årets nettoresultat efter finansiella poster till +64.290:-. Den goda ekonomin medför låga avgifter för medlemmarna (endast 359:-/kvm bostadsrättsyta). Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Utfört underhåll i fastigheten:
2019: Ny undercentral för värmeanläggningen.
2018: Trapphusmålning och ny tvättmaskin.
2017: Spolning av V/A-stammar.
2016: Hissrenovering i uppgång 19 och uppgradering av fibernätet (gruppanslutning).
2015: Nya kodlås, dörrautomatik till passagen, ventilbyte till värmesystemet, installation av barnvagns- och cykelramp samt renovering av trapphus på vindsplanet.
2014: Ny belysning, målning och golvslipning i passagen.
2013: Montering av spaltventiler och ny gårdsbelysning.
2012: Målning av tak och OVK.
2011: Spolning av V/A-stammar, renovering av hobbyrum och ny tvättmaskin till tvättstugan.
2010: Fönsterrenovering och installation av fiberoptik.
2009: Renovering av tvättstuga och reparation av fasad Birkagatan 21 B.
2008: Energideklaration.
2007: Nya kodlås, gårdsbesiktning, målning av trapphus och dörrar samt ny värmecentral och vattenberedare.
2006: Renovering och målning av tak, OVK och brandskyddskontroll samt installation av barnvagnsramp.
2005: Byte av V/A-stammar.
2001-2005: Nya balkonger.
1990-2002: Omputsning av fasad.
1990: Nyinstallation av hiss och omläggning av tak.
1984: Byte av V/A-stammar samt elstigare.

Planerat underhåll:
Omputsning av fasader mot gården 2021 (kan eventuellt räcka med partiell lagning).

Gemensamma utrymmen:
Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I övrigt finns barnvagnsrum, cykelrum, bastu, sopnedkast på gården och välutrustad tvättstuga. Innergården har planteringar, ett trädäck för grill och trädgårdsmöbler samt ett
cykelställ

Förening: Brf Birkagård

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 42

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV via ComHem och fibernät via OpenNet installeras under april/maj.

Sammanställning: Stor balkong i högt fritt läge med vy mot himmel, takåsar och över öppna innergårdar.

Här lever man helt ostört med ett stenkast från den restaurangtäta pulsen i Birkastan och vid S:t Eriksplan. Samtidigt nås med några minuters promenad bl a Vasaparken och Karlbergs rekreationsområde. Kommunikationerna är goda med T-bana, flertalet innerstadsbussar samt pendeltåg och flygbussar. Mataffärer, caféer, butiker m.m. finns det gott om. Välkommen till trevliga Birkastan!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.