Vasastan

Norrtullsgatan 25 F, 3 tr.

Sekelskiftesdröm invid Odenplan med stor balkong, härlig takhöjd, fina trägolv, generösa ljusinsläpp och vackra snickerier. Perfekt planlösning!

Adress

Norrtullsgatan 25 F, 3 tr.

Rum

2

Slutpris

6 800 000 kr

Avgift

2 630 kr/mån

Boyta

64 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 64 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick! Lugnt och rofyllt gårdsläge intill Odenplan. Lägenheten är som sagt i mycket bra skick samtidigt som den äldre charmen välbevarad. Vackra slipade och behandlade trägolv, fönster med djupa nischer, spegeldörrar och högt till tak.

Välkomnande hall med utgång till balkong, utmärkt kök, fräscht badrum, sovrum med plats för dubbelsäng och ett lättmöblerat vardagsrum med två stora fönster. Bra förvaring!

Trygg och klok förening med god ekonomi, välskött fastighet och låga avgifter.

– Välkomnande hall med suveränt rumssamband samt plats för ytterkläder och skor. Inbyggd garderob, vitlaserade furu golv och utgång till balkong.

– Stor balkong med plats för bord och stolar.

– Utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor och matplats för 3-4 personer. Spis med glaskeramikhäll och fläkt. Integrerad kyl/frys och diskmaskin. Varmluftsugn och micro.

– Underbart och lättmöblerat vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Vitlaserade furugolv och två stora fönster med speglar och djupa nischer.

– Luftigt sovrum med plats för dubbelsäng. Garderobsvägg och vitlaserade furugolv.

– Stilfullt badrum med kaklade väggar och klinker med golvvärme. Dusch, WC handdukstork och tvättmaskin. Infälld belysning via spotlights.

Pris: 5 750 000 kr

Månadsavgift: 2 630 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 300 kr, hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 1,42152 %

Byggår: 1900

Uppvärmning: Bergvärme, fjärrvärme.

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Gemensam föreningslokal (bokningsbar, även med övernattningsmöjlighet), barnvagnsförråd, tvättstuga, cykelrum och soprum. Fin gemensam innergård med planteringar och uteplatser.

Lägenhetsnummer: 59

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 87 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Kejsarkronan 33 är en äkta och välskött bostadsrättsförening som bildades 1999 och förvärvade fastigheten år 2002. Föreningen upplåter 64 lägenheter med bostadsrätt, 3 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt, där hyreslägenheterna är en stor dold tillgång. Adresserna som tillhör föreningen är Norrtullsgatan 25 A-F.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Belåningen uppgår till drygt 5.000 kr/kvm bostadsrättsyta och intäkterna från de 3 lokalerna var ca 2,2 miljoner. Marken upplåts med tomträtt och tomträttsavtalet gäller till och med 2025. Pga av allmänt ökat kostnadsläge höjde de månadsavgifterna med ca 11% per den 1/1 2023.

Bostadsrättens indirekta nettoskuld är 252.244 kr enligt uppgifter från årsredovisningen per 2021-12-31. (Föreningens skulder – räntebärande tillgångar & likvida medel gånger lägenhetens andelstal).

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig fram till 2047. De stora renoveringarna har de bakom sig enligt följande:

2022 Fasadrenovering gårdshus
2021 Byte av liggande stammar i källare
2020 Fönsterrenovering
2020 Stamspolning
2017 Renovering av föreningslokal. Nytt torkskåp i tvättstugan. Ventilation i tvättstugan
2016 Dränering av gårdshuset. Filmning och spolning av avloppsstammar. OVK har genomförts i gatuhuset och gårdshuset. Radonmätning
2015 Trädvård. Sanering av gårdshuset
2013 Installation av fibernät. Renovering av förskolans gård (2012-2013)
2011 OVK. Ventilation. Nytt låssystem
2010 Installation av vattenmätare. Installation av snörasskydd. Trapphus
2009 Renovering av föreningslokal. Installation av bergvärme (2008-2009). Gårdshusets vind (2007-2009)
2007 Tvättstugan. Trädgården
2005 Målning av fönster. Nya portar
2004 Målning av trappuppgångar
2003 Målning av tak
1987 Putsning av fasad. Byte av stammar i gårdshus

Idag planeras inga större renoveringar.

I fastighetens gårdshus finns en stor gemensam tvättstuga, som är fullt utrustad med 6 tvättmaskiner, 4 torktumlare, 1 torkskåp, 1 torkrum och ytterligare en tvättmaskin och torktumlare som är obokningsbara.

Föreningen har en föreningslokal som kan hyras av medlemmarna för 300 kr. Det finns cykelställ på gården samt två cykelrum (ett i gårdshuset och ett i gatuhuset), tre barnvagnsrum (två i gårdshuset och ett i gatuhuset) och en mycket fin och grönskande innergård (renoverad 2016) med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter. De har ett väl utbyggt sorteringssystem för avfall med ett miljörum för återvinning av papper, ofärgat / färgat glas, plast, metall, avfall, lampor och batterier.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 2,5 % av gällande prisbasbelopp som betalas av köparen och en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet per pant som betalas av pantsättaren.

Besök gärna föreningens trevliga hemsida https://kejsarkronan33.bostadsratterna.se/

Förening: Brf Kejsarkronan 33

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 64

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Internetuppkoppling via fibernät Ownit 100 Mbit/s (ingår i månadsavgiften).

Sammanställning: Balkong mot fin gemensam innergård.

Här på Norrtullsgatan 25F bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan, precis intill Odenplan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 15 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.