Vasastan

Ingemarsgatan 3, 2 tr

Underbart 10-tal med högt i tak, toppskick och rejäl balkong. Suverän, genomgående planlösning och vackra detaljer.

Adress

Ingemarsgatan 3, 2 tr

Rum

2

Slutpris

4 600 000 kr

Avgift

3 215 kr/mån

Boyta

63 kvmOm bostaden

Välkommen till en perfekt planerad lägenhet med genomgående planlösning. Lägenheten är varsamt och smakfullt renoverad till ett mycket gott skick, där tidsenliga detaljer samsas med modern färgsättning. Härligt 10-tal med högt till tak, fina trägolv, spegeldörrar och generösa ljusinsläpp. Här lever man i ett mycket funktionellt och modernt boende med närhet och gångavstånd till både Stureplan med dess rika utbud av restauranger och nattklubbar samt sköna natur och strövområden såsom Lill-Jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken.

Bra förening med god ekonomi, hushållsel, gas, kabel-tv och bredband 100 mbit ingår i avgiften!

– Välkomnande hall med infälld belysning via spotlights och plats för ytterkläder. Snyggt stengolv med golvvärme.

– Utmärkt kök med gott om förvaring och bra arbetsytor. Gasspis med elugn och fläkt från SMEG. Diskmaskin, vinkyl, kyl/frys och micro.

– Härligt, lättmöblerat vardagsrum med vackert furugolv, högt i tak och stort fönster.

– Sovrum med plats för dubbelsäng och skrivbord. Rymlig klädkammare med skjutdörrar. Utgång till balkong.

– Snyggt badrum med helkaklade väggar, klinker med värme på golv samt vägghängd wc, handfat och dusch. Spotlights.

Pris: 3 975 000 kr

Månadsavgift: 3 215 kr

Andel i föreningen: 1,74030 %

Byggår: 1913

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Trevlig innergård med utemöbler och grillmöjligheter. Cykel- och barnvagnsförråd finns. Tvättstuga med med fyra nya tvättmaskiner (två till varje tvättpass), torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. Förråd tillhör lägenheten.

Renoveringar: Föreningen har sedan huset förvärvades 2004 renoverat stora delar av fastigheten, bl.a. följande: – Ny fasad (2007-2008) med renovarade fönster. – Byggnationer av balkonger mot gården. – Nya elstigarledningar med nya elcentraler samt LAN bredband förberett i varje lägenhet. – Ny värmecentral 2007. – Nytt passersystem är installerat. – Renoverade trapphus och entréer i tidstypisk stil med nya entréportar och nya lägenhetsdörrar (säkerhetsdörrar).

Lägenhetsnummer: 8943

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6.

Energiförbrukning: 159 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Föreningen disponerar inte några garage eller parkeringsplatser. Däremot finns fler garage i kvarteret (bl.a. i huset mitt emot) och det är lätt med parkering för att vara i stan. Du kan lösa tillstånd för boendeparkering som för närvarande kostar 800 kr/mån.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Ingemarshov bildades 1998 och de köpte fastigheten 2004. Huset byggdes 1913 och omfattar 74 st bostadsrätter och 3 hyresrätter (dold tillgång). Till fastigheten finns också 5 hyreslokaler. Ekonomin bedöms som god och föreningen planerar att sälja ut sin råvind under juni för att bygga bostäder (den beräknade boytan på vinden beräknas bli ca 750 kvm). I samband med det planerar man att installera hiss i trapphusen och genomföra en takrenovering.

RENOVERINGAR
Sedan föreningen tog över fastigheten 2004 har följande större renoveringar genomförts:
– Fasad, tak och fönster
– Trapphuset har rustats upp
– Säkerhetsdörrar till alla lägenheter
– Byte av elstigar och installation av bredband
– Stambyte gjordes 1963
– Stamspolning 2008
– OVK 2012
– Innergården renoveras 2015
– Källaren byggdess om och lägenhetsförråd installeras där 2016

Kommande/planerade renoveringar:
– Planer finns att sälja råvindarna
– Byggplaner för att installera hiss finns
– Uppfräschning av soprummet

Styrelsen håller fortsatt på att se över alternative för vad som kan göras gällande stammarna då föreningen gjort partiella stambyten sedan 2007 och mer än hälften är bytta. Beslutsunderlag håller på att tas fram för hur vi ska hantera stammarna men beslut om det finns inte och det är inget som kommer att fattas beslut om i närtid.

För mer information se föreningens underhållsplan under dokument och länkar.

Föreningen räknar inte med att behöva höja några avgifter. Dels har man en stark kassa idag och man förväntas få in åtskilliga miljoner för råvinden. Föreningens bedömning är att de totala intäkterna för råvind + kassa ska täcka investeringskostnader i fastigheten samt amortering av lån.

Driftskostnader: hemförsäkring ca 100-150:-/mån.

Förening: Brf Ingemarshov

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-tv från Comhem (basutbudet ingår i månadsavgiften, ca 17 kanaler).

Internet: Föreningen har fiber indraget i huset vilket innebär att du inte behöver teckna något separat avtal. En obligatorisk kostnad om 100kr/mån är inkluderat i månadsavgiften. Hastigheten på bredbandet är 100 Mbit/s, och det supporteras av Bredband2 (www.bredband2.se). Om man vill finns möjlighet till 1 Gbit/s hastighet.

Sammanställning: Balkong, läge söder.

Mycket centralt läge med närhet till det mesta. Här finns gott om trevliga butiker med stort utbud av inredningsföremål, antikviteter, livsmedel och kläder. Här finns också mängder av mindre restauranger och caféer och för den som söker andra nöjen ligger Stureplan endast cirka 10 minuters promenadväg bort. Inte långt från lägenheten ligger KTH och Handelshögskolan. Kommunikationerna är utmärkta med T-bana (Östra Station/KTH), Roslagsbanan samt flertalet innerstadsbussar. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18. Då garage i fastigheten enkelt går att anskaffa, är detta ett perfekt boende för bilburna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.