Vasastan

Roslagsgatan 32, 4 tr

Underbar sekelskiftestvåa i drömskick, högst upp, med vackra originaldetaljer, strålande ljusinsläpp och ljuvlig balkong.

Adress

Roslagsgatan 32, 4 tr

Rum

2

Slutpris

5 150 000 kr

Avgift

2 169 kr/mån

Boyta

63 kvmOm bostaden

Stil, klass och ljuvlig sekelskifteskänsla präglar denna fantastiska tvårummare på bästa adress i Vasastan! Lägenheten är belägen högst upp i pampig hörnfastighet anno 1884 och har en utmärkt disponerad planlösning som är luftig, genomgående och som badar i ljus från två väderstreck. Från den ljuvliga balkongen avnjuts fri utsikt mot, himmel, takåsar och över öppna innergårdar.

Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats till toppskick med stilren design, maximal funktion och modern komfort som möter klassiskt, vackert och välbevarat 1880-tal och skapar en sagolik karaktär och hemtrevlig atmosfär. Bland de många välbevarade originaldetaljerna finns flertalet stora fönsterpartier, takhöjd om ca 3,10 meter, höga golvsocklar, spegelmönstrade och snövita snickerier i dörrar och fönsternischer samt genomgående breda furutiljor.

Välkomnande hall med access till alla rum. Toppfräscht, snyggt badrum med takdusch. Smakfullt, välutrustat designkök i stilsäkert utförande och med lyxig känsla. Köket har maximal komfort och funktion för den matlagningsglade. Här finns matplats för många middagsgäster och utgång till balkongen. Två härliga rum i fil såsom vardagsrum och sovrum med generös förvaring i inredd ”walk in closet”.

Välskött, äldre förening med mycket god ekonomi och låg belåning.

– Ljus och välkomnande hall med vitmålade väggar och tak, vackra breda furutiljor och access till båda rummen, kök och badrum.

– Toppfräscht helkaklat badrum med kalkstensgolv och golvvärme. Duschhörna med tak- och handdusch. Handfat på bänkskiva ovan kommod med förvaring i draglådor. Vägghängd WC. Handdukstork. Infällda hyllplan för diverse förvaring. Spotlights i tak.

– Smakfullt designat kök i stilsäkert utförande med maximal komfort och funktion för den matlagningsglade. Köket är välutrustat med bl a en exklusiv femlågig gasspis med två st elugnar från Smeg. Övriga köksmaskiner är kyl och frys, vinkyl, diskmaskin och fläkt. God förvaring i skåp, dråglådor och på öppna hyllplan. Bra arbetsytor med vitt kakel på vägg ovan. Matplats för många middagsgäster och utgång till balkongen.

– Ljust och luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp, TV-möbel, valfri förvaringsmöbel längs med vägg. Vardagsrummet har två stora fönsterpartier med vy mot takåsar, breda fina furutiljor, väggar och tak i vitt samt höga golvsocklar.

– Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng, stort fönsterparti med vy mot takåsar, breda furutiljor, väggar och tak i vitt samt höga golvsocklar. I anslutning till sovrummet finns en rejäl och inredd klädkammare, en ”walk in closet”, med generös klädförvaring.

Pris: 4 550 000 kr

Månadsavgift: 2 169 kr

Andel i föreningen: 3,47000 %

Byggår: 1884

Renoveringar: Fasadrenovering och byte till 3-glasfönster 1986. V/A-stammar och elstigare byttes 1995. Taket renoverades 2001 + målning/renovering av taket pågår nu 2014. Fönsterbågar 2008. Fasadsockel 2010. Tvättstugan 2011. Balkonger är nybyggda.

Lägenhetsnummer: 18 (1402)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Rosengården u.p.a. bildades redan 1917 och består av 31 lägenheter och 5 lokaler. Föreningens ekonomi är god och inga avgiftsförändringar planeras. Som "dold tillgång" har föreningen sin oinredda råvind som idag består av förråd bl a.

Förening: Bf Rosengården u.p.a.

TV: Kabel-TV via ComHem. Abonnemang tecknas och betalas separat av varje enskild lägenhetsinnehavare. För mer info om priser, se www.comhem.se

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Underbar balkong, högst upp, med fri utsikt över himmel och takåsar.

Utmärkt läge i Vasastan i de populära kvarteren Sibirien. Sibirien är känt för mysiga gator och närhet till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer m.m. Man bor ostört men har bara ca 10 minuters gångavstånd till Stureplan och Stockholms City samt ströv- och naturomådena kring Brunnsviken och Hagaparken. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana Tekniska Högskolan och Roslagsbanan. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18. I området finns ett flertal dagis samt skolor.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.