Vasastan

Hälsingegatan 10, 1 tr, gårdshus

Härligt, ljust sekelskifte i mycket gott skick med stor balkong och mysigt gårdsläge.

Adress

Hälsingegatan 10, 1 tr, gårdshus

Rum

2

Slutpris

3 790 000 kr

Avgift

2 983 kr/mån

Boyta

63 kvmOm bostaden

Välkommen till härliga Vasastadskvarter, mellan Odenplan och S:t Eriksplan, alldeles intill Hälsingehöjden. Med rofyllt och lugnt gårdsläge ligger denna fina sekelskifteslägenhet anno 1906 i mycket gott skick med stor balkong i väster. Planlösningen är mycket tilltalande med två härliga rum och kök i fil mot gården. Sober färgsättning och stilren design möter vackra bevarade detaljer såsom genomgående lackade trägolv, högt till tak, väggpaneler, spegelmönstrade dörrar och många stora fönsterpartier som ger härliga ljusinsläpp.

Underbart vardagsrum med stora fönsterpartier, plats för såväl soffa som matgrupp samt utgång till balkongen. Stort rymligt sovrum med garderober och plats för rejäl dubbelsäng. Välutrustat kök i stilfullt utförande med matplats för 4-5 personer. Toppfräscht duschrum och separat WC som renoverades i samband med stambyte 2009.

Välskött förening med garage i fastigheten.

– Hall med plats att hänga ytterkläder. Vitmålade väggar och tak. Trägolv. Säkerhetsgrind.

– I anslutning till hallen finns ett toppfräsch duschrum med dusch och handfat samt separat WC med toalett, handfat och badrumsskåp. Badrum och WC renoverades i samband med stymbyte 2009.

– Kök i stilrent utförande med gott om skåp med vita luckor. Bra arbetsytor med bänkskivor i massiv ek och kaklad vägg ovan. Köksmaskiner i rostfritt såsom kyl och frys ”side by side”, gasspis med elektrisk ugn, fläkt och diskmaskin. Matplats för 4-5 personer. Vitmålade väggar och tak. Trägolv.

– Rymligt sovrum med förvaring i garderober längs med vägg. Plats för rejäl dubbelsäng och två stora fönsterpartier. Vitmålade väggar och tak. Trägolv.

– Härligt vardagsrum med plats för soffa, TV-möbel och matbord. Två stora fönsterpartier och utgång till balkongen. Vitmålade väggar och tak. Trägolv. F.d. klädkammare har blivit tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.

Pris: 3 790 000 kr

Månadsavgift: 2 983 kr

Andel i föreningen: 3,37800 %

Byggår: 1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett vindsförråd som tillhör lägenheten. Fräsch tvättstuga i gårdshusets källare med två maskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. På gården finns plats för cyklar. Plats för cyklar och barnvagnar finns också i garaget.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigare bytta 2009. Tak 2009. Fasader i gat- och gårdshus renoverades 2009-2010. Balkonger byggdes 2009. Gården gjordes i ordning 2010.

Lägenhetsnummer: 25 (1102)

Hiss: Nej

Våning: 1

Antal våningar: 3

Parkering/Bilplats: Föreningen hyr ut 8 garageplatser och 2 mc-platser. Är du boende i huset och vill du ställa dig i kö för plats i garaget skickar du en intresseanmälan för garageplats till styrelsen. I övrigt gäller boendeparkering på gatan för mantalsskriven och externa garagemöjligheter finns i området.

Allmänt om föreningen: Det finns 35 lägenheter i fastigheten, varav 32 är bostadrätter och 3 är hyresrätter. Gathuset har 5 våningsplan med hiss och gårdshuset 4 våningsplan utan hiss. Förningen har 2 lokalhyresgäster. Ett kommunikationsföretag hyr ca 60 kvm i gathuset och en välisolerad musikstudio ryms i 120 kvm under gården och gårdshuset. Inga avgiftshöjningar är planerade.

Förening: Brf Valkyrian 7

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Balkong mot innergård.

Närhet till såväl Odenplan som Sankt Eriksplan med bl.a. Rörstrandsgatans trevliga restauranger, cafeér och shopping. På andra sidan Sankt Eriksbron, en kort promenad bort, är Fridhemsplan och Västermalmsgallerian belägen.

I kvarteren finns Restaurang Sangria och Ciao Ciao med mysiga uteserveringar sommartid. Förutom dessa vimlar närområdet av restauranger av olika sort, kaffebarer och caféer. Även matvarubutiker finns det gott om i området, bl.a Prisxtra vid Norra Stationsgatan. Närhet till en mängd förskolor och den populära lekparken Hälla i Hälsingehöjden.

För den aktive finns härliga promenadstråk och joggingmöjligheter i Hagaparken och vid Brunnsviken. Kort promenad till Vasaparken med picknick möjligheter, boulebana, cafeér och konstgräsplan (isbana vintertid).

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.