Vasastan

Hälsingegatan 9 A, 1 tr

Vackert sekelskifte möter modern design i sagolikt fin tvåa med solig balkong i väster, kakelugn och drömläge vid Vasaparken. Bäst i klassen!

Adress

Hälsingegatan 9 A, 1 tr

Rum

2

Slutpris

6 000 000 kr

Avgift

2 593 kr/mån

Boyta

63 kvmOm bostaden

Välkommen till ett suveränt och rofyllt boende på Hälsingegatan 9, en riktig drömadress och ett toppläge i Vasastan mellan Vasaparken och Odenplan. Stil och härlig sekelskifteskänsla präglar denna underbara och smakfullt renoverade tvårummare i toppskick med både kakelugn och solig balkong i väster.

Lägenheten karaktäriseras av stilsäker och modern design, genomtänkta och goda förvaringslösningar samt välbevarde originaldetaljer från byggåret 1901 ger hög mysfaktor. Här finns vitbetsade furutiljor, hög till tak om ca tre meter, flertalet stora fönsterpartier med djupa nischer, spegeldörrar och höga golvsocklar en charmig kakelugn som är fungerande (sotades och provtrycktes 2013).

Planlösningen är klassiskt genomgående mellan två fina innegårdar, den är effektiv och mycket kvadratsmart väl motsvarande de mest eftertraktade sekelskiftestvåorna i Vasastan. Här finns en hall med plats för ytterkläder och gott rumssamband. Välutrustat kök i elegant utförande med bra förvaring och arbetsytor, komplett maskinell utrustning från Smeg i klassisk design, matplats samt utgång till balkongen i västerläge.

Härligt vardagsrum med vackra golv, dubbla fönsterpartier, kakelugn och plats för valfri möblering. Rejält sovrum med generös klädförvaring i platsbyggd garderobsvägg samt klädkammare. Fräscht helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin.

Välskött, äldre förening med god ekonomi och låga avgifter. Föreningen har nyligen sålt sina råvindar till byggentreprenör, vilket stärkt föreningens ekonomi ytterligare. I samband med vindsbygget kommer hissar att installeras i gårdshuset.

– Inbjudande hall med plats för ytterkläder och gott rumssamband. Vitlaserade furutiljor och vitmålade väggar och tak.

– I anslutning till hallen finns ett fräscht badrum i stilrent utförande med helkaklade väggar i vitt och svart klinker på golv med golvvärme. Duschplats med hand- och takdusch, WC, tvättmaskin, nytt handfat och badrumsskåp, uppvärmd handdukstork och infällda spotlights i tak.

– Underbart vardagsrum med med dubbla fönsterpartier och spegelmönstrade nischer, vacker och fungerande kakelugn, slipade och vitlaserade furutiljor samt vitmålade väggar och tak.

– Rymligt sovrum i rofyllt läge mot innergård. Sovrummet har plats för dubbelsäng och generös dold förvaring i platsbyggd garderobsvägg samt i smart ”walk in closet”. Vitlaserade furutiljor samt vitmålade väggar samt tak.

– Härligt sällskapskök i elegant utförande med god förvaring i skåp och draglådor. Komplett maskinell utrustning från Smeg i klassisk design såsom kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn med pizzasten, fläkt och diskmaskin. Bänkskiva i Carraramarmor, vask och blandare från Smeg. Mysig matplats för 4-6 personer invid utgång till balkong i väster. Vitlaserade furutiljor.

Pris: 5 750 000 kr

Månadsavgift: 2 593 kr
Utöver avgiften tillkommer en obligatorisk avgift för fiberbredband via Ownit (1000/1000 Mbit/s) på 129kr/månad.

Andel i föreningen: 3,80000 %

Byggår: 1901

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett uppvärmt och stort källarförråd om 8-10 kvm. I gårdshusets finns en välutrustad tvättstuga. På gården finns plats att ställa cyklar.

Lägenhetsnummer: 17 (1103)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3.

Energiförbrukning: 122 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Vårt Hem nr 9 u.p.a. är en äldre förening som bildades och förvärvade fastigheten på Hälsingegatan 9 år 1920. Föreningen består av 22 lägenheter och 2 lokaler.

Föreningens ekonomi är god med långfristiga skulder på ca 6,8 mkr och ca 1,4 mkr i omsättningstillgångar.

Föreningen har sålt sina råvindar till byggentreprenör Lenca Properties, priset blev dryga 8,5 mkr, vilket förstärkt ekonomin ytterligare. Det slutgiltiga priset bestäms då lägenheterna är klara och ytan är uppmätt. Det kommer byggas en vindsvåning i gathuset och två i gårdshuset. Lenca räknar med att påbörja vindsbygget under hösten 2016, så fort bygglov har erhållits, och beräknad byggtid är ca 8 månader.

I samband med detta kommer även hiss att installeras i gårdshuset. Beräknad tid för hissinstallation är ca 4 veckor. För mer information, se bifogad folder "Husinformation".

Inga avgiftsförändringar planeras.

Övriga renoveringar som gjorts i fastigheten:
Se förteckning i bifogad årsredovisning för verksamhetsåret 2015.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 300:- och hemförsäkring ca 150:-/månad.

Förening: Bf Vårt Hem nr 9 u.p.a.

TV: Kabel-TV via ComHem. Basutbudet ingår i månadsavgiften till dess att föreningens avtal med ComHem löper ut 2018.

Internet: Fiberbredband via Ownit. Basabonnemang med 100/100 Mbit/s ingår i månadsavgiften till en obligatorisk kostnad om 129:-..

Sammanställning: Balkong i väster som vetter mot grön och lummig innergård.

Attraktivt och mycket eftersökt läge mellan S:t Eriksplan och Odenplan, endast ett stenkast från Vasaparken och Gustav Vasa kyrka. Här har man tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, affärer, bank, post, gym m.m. Med bekvämt promenadavstånd nås Stockholms city, T-centralen, Hagaparken och Brunnsviken. Goda kommunikationer såsom T-bana (Odenplan och S:t Eriksplan), flygbussar samt flertalet innerstadsbussar (nr 2, 3, 4, 42, 47, 53, 69 och 70).

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.