Vasastan

Idungatan 8, 4 tr

Snygg & stilren vindsvåning om 74 m² med eldstad, stor takterrass med kvällssol & utsikt mot takåsar. Bra planlösning & öppna, ljusa sällskapsytor.

Adress

Idungatan 8, 4 tr

Rum

2

Slutpris

6 850 000 kr

Avgift

2 366 kr/mån

Boyta

62 kvm

Biyta

12 kvmOm bostaden

Högt invid takåsarna i klassiskt vacker sekelskiftesfastighet från 1903-1904 på Idungatans solsida, i attraktiva kvarter nära Odenplan, saluförs nu denna enastående, stilsäkra och fina vindsvåning om 74 effektiva m² (62 m² boyta + 12 m² ”icke mätvärd yta under snedtak) i total golvyta med allt som finns att önska. OBS! Rymlig hiss hela vägen upp till vindsplanet.

Vindsvåningen uppfördes 2009 och karaktäriseras av modern och minimalistisk inredningsstil, sober färgsättning, ekparkettgolv med vattenburen golvvärme, gott om bra platsbyggda förvarings- och funktionslösningar samt massor av trivsam belysning med dimmers. Allt är i en perfekt symbios med typiska vindsdetaljer såsom snedtak och högt till taknock, snövita murstockar, platsmurad eldstad och flertalet rymliga fönsterkupor i dubbla väderstreck.
Helglasade skjutdörrar öppnar till en stor möblerbar takterrass om ca 8 kvm med härlig kvällssol och utsikt i flera väderstreck mot kringliggande takåsar. Terrassen har eldriven markis vilket möjliggör användning av den oavsett väder.

Planlösningen är ovanligt väldisponerad, den är ytterst funktionell och tillgänglig på hela sin totala golvyta. Här ges öppna, sociala och strålande ljusa sällskapsytor med vardagsrum, matplatsdel för större matbord och många middagsgäster samt ett platsbyggt kök med köksö, bänkskivor i svart granit, elegant eldstad och exklusiv maskinell utrustning från Miele. Vardagsrummet, med utgång till takterrassen, ger plats för soffgrupp och TV-möbel.

Sovrum med plats för dubbelsäng och rymlig klädförvaring i platsbyggd garderobsvägg. Badrum i stilsäkert utförande med helkaklade väggar i vitt och klinker på golv med värme, fönsterkupa, både duschhörna med vikdörrar och inbyggt badkar under snedtak, handfat på kommod, vägghängd toalett, handdukstork, spotlights m.m.

I avgiften ingår värme och vatten.

Övriga driftskostnader per månad:
Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Välskött bostadsrättsförening med mycket god ekonomi, endast 2,5 mkr i långfristig skuld och låga månadsavgifter för medlemmarna.

Pris: 5 950 000 kr

Månadsavgift: 2 366 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 2,90000 %

Byggår: 1903-1904

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 28 (1402)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Energiförbrukning: 135 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Odin 23 är en äkta bostadsrättsförening och består av 28 lägenheter med bostadsrätt (2.329 kvm) samt 1 lokal med hyresrätt (96 kvm). Föreningen förvärvade fastigheten 2001 och har bland annat putsat om gatufasaden, målat om fönstren och gett dem en mer korrekt färg för ett hus från förra sekelskiftet, byggt ny tvättstuga, byggt balkonger, byggt nytt tätskikt för den del av gården som är underbyggd och i samband med detta även renoverat gården. Föreningen äger ej marken (tomträtt). Tomträttsavtalet skrevs om 2015, gäller 2016-2025.

Fastigheten Odin 23 består av ett gatuhus och ett gårdshus. Byggnaderna uppfördes 1903-04. Arkitekter var Dorph & Höög, på denna tid ett av Stockholms mest produktiva arkitektkontor. Byggherre var Sällskapet Stockholms Stadsmissions Barnhem.

Fastigheten kom senare att ägas av Familjebostäder AB. Familjebostäder genomförde en omfattande renovering 1983. Då ändrades bland annat lägenhetsindelningen i gårdshuset och en hiss installerades i gårdshuset.
Nya kök och badrum byggdes. Den vackra lind som nu pryder gården planterades. För mer information se: http://www.sbc.se/odin23

Utförda renoveringar:
1983: Byte av V/A-stammar och elstigare, nyinstallation av hiss och omläggning av tak.
2003: Fönsterrenovering.
2004: Omputsning fasad.
2005: Nya balkonger, ny tvättstuga, ommålning av tak och renovering av port.
2007: Nytt gårdsbjälklag, takvärmeanläggning och snörasskydd installerat.
2008: Spolning av avloppsstammar.
2009: Omputsning bakre gårdsmur, byggnation av vindsvåningar och ombyggnation av källarförråd.
2010: Renovering av trapphus, entréer, hissar, ommålning av allmänna utrymmen, nytt låssystem, installation av säkerhetsdörrar och byte av frånluftsfläktar.
2011: Byte av styrsystem i undercentral, ny cykelparkering i källarutrymme och nytt därneringssytem på gården.
2012: Takvärmeanläggning.
2013: Byte av fönster.
2014: Byte av mangel och stickspolning i lägenhet.
2015: Byte av postfacksdörrar och byte av torktumlare.
2017: Installation av fiberfastighetsnät.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2030. Inga större kommande renoveringar är beslutade eller planerade. Medel reserveras årligen till framtida underhåll.

Föreningens ekonomi är mycket god och den långfristiga skuldsättningen är låg med endast 2.500.000:- i lån per 2017-12-31, vilket ger en skuldsättningsgrad på 1.120:-. Omsättningstillgångarna uppgick till ca 500.000:- (kassa, bank).

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en fullutrustad tvättstuga, cykel- och barnvagnsutrymme finns i källaren

Förening: Brf Odin 23

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Fiber finns framdraget till lägenheten.

Sammanställning: Helglasade skjutdörrar öppnar till en stor möblerbar takterrass om ca 8 kvm med härlig kvällssol och utsikt i flera väderstreck mot kringliggande takåsar. Terrassen har eldriven markis vilket möjliggör användning av den oavsett väder.

Attraktivt och mycket eftersökt läge i trivsamma Vasastadskvarter med större delen av bebyggelsen från 1910- och 1920-talen. Här bor du mitt i stadsdelen endast ett par kvarter från Odenplan med stort utbud av restauranger, barer, bra mataffärer samt flertalet cafeér. Bekvämt promenadstånd till city. Utmärkta kommunikationer i form av T-bana (Odenplan alternativt S:t Eriksplan), flygbussen och flertalet innerstadsbussar samt den nyöppnade citybanan med nedgång på i korsning av Dalagatan/Vanadisvägen. Med kort promenad nås matbutikerna Coop Vanadisvägen, Hemköp Hagastaden eller ICA.

Härliga Hagaparken nås enkelt och Vasaparken med cafeér, minigolf och fotbollsplan/isbana är endast ett stenkast bort. Även närhet till Brunnsviken där du kan hyra båtplats.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.