Vasastan

Tomtebogatan 19, 3 tr

Drömtvåa i fastighet från 1909 med fungerande kakelugn, trägolv och låg avgift. Attraktivt läge i Birkastan bara ett stenkast från Rörstrandsgatan!

Adress

Tomtebogatan 19, 3 tr

Rum

2

Slutpris

4 975 000 kr

Avgift

607 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Varmt välkomna till denna bedårande sekelskiftestvåa attraktivt belägen i hjärtat av Birkastan. Lägenheten är i fint skick med den äldre charmen bevarad. Genomgående trägolv, fungerande kakelugn i vardagsrummet, vackra pardörrar, burspråk, höga golvsocklar samt fönster med djupa nischer. Tre fönster i fil i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus och rymd. Enastående vackert vardagsrum samt funktionellt kök med bl.a. diskmaskin. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt goda förvaringsmöjligheter. Bostadsförening med goda hyresintäkter, låg skuldsättning samt låga avgifter. Hiss finns. Välkomna på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter samt plats för extra byrå eller garderob om så önskas.

– Underbart vardagsrum med vackert burspråk och fungerande kakelugn. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för större sällskap och trevliga middagar. Höga golvsocklar och speglade pardörrrar som leder in i sovrummet.

– Väldisponerat och funktionellt kök med plats för matbord. Bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen med skåp ända upp till tak. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis, ugn, fläkt, kyl och frys. I köket finns även ett fönster med djupa nischer.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord, skrivbord eller extra byrå om så önskas. Stort fönster och rymlig garderobsvägg med skjutdörrar.

– Badrum utrustat med golvvärme, dusch, handfat, skåp och varmvattenberedare. Spotlightbelysning.

Pris: 5 000 000 kr

Månadsavgift: 607 kr

Byggår: 1909

Uppvärmning: Direktverkande el

Lägenhetsnummer: 20

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 135 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Matteus u.p.a. förvärvade fastigheten 1920 och består av 24 medlemslägenheter, 1 hyreslägenhet samt 5 affärs/kontorslokaler på adresserna Tomtebogatan 19 samt Vikingagatan 9 och 11. Föreningen äger marken. Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Föreningen sköter själva den ekonomiska förvaltningen. Antalet andelar i föreningen är 560 st vilket utgör grunden för beräkning av medlemmarnas årsavgifter. I denna lägenhet är andelstalet i föreningen 14/560 (vilket mosvarar cirka 2,5%). Avgiften betalas kvartalsvis. Föreningen är lågt skuldsatt med cirka 2.535.000 kr i långfristiga skulder enligt årsredovisning 2013. Enligt föreningen så byter man stammar partiellt vid behov när en medlem renoverar kök eller badrum. I denna lägenhet renoverades badrummet 2001 då föreningen renoverade avlopp- och kallvattenstammen (info från styrelsen). Ingen uppgift finns om när köket stamrenoverades. Enligt föreningen finns det i dagsläget (2015-03-23) inga planerade avgiftsändringar. Föreningens kontaktperson heter Birgitta Davidson. För mer information se årsredovisning 2013.

Förening: Bf Matteus upa

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Internet. Leverantör: Com Hem.

Det finns ett vindsförråd och hissen går hela vägen upp på vinden. Det finns en gemensam tvättstuga i källaren med fönster mot innergården utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, cykelrum, snickarrum på vinden samt en innergård med sommarmöblering och cykelställ.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 500 kr/mån, gas ca 200 kr/mån och hemförsäkringen ca 4424 kr/år.

Lägenhetens uppvärmning är direktverkande el och det finns varmvattenberedare. Alla boende ansvarar för den egna värme- och varmvattenförbrukningen.

Här på Tomtebogatan 19 bor man med ett förstklassigt läge i Birkastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad- och joggingstråk finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.
Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar, pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna andelsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.