Vasastan

Luntmakargatan 70, 1 tr

Romantiskt 1700-tal i underbar dröm-2:a med kakelugn och bästa innerstadsläge

Adress

Luntmakargatan 70, 1 tr

Rum

2

Slutpris

4 100 000 kr

Avgift

2 188 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Kom och känn historiens vingslag i anrika innerstadskvarter där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts. I vacker och unik fastighet med anor från 1700-talet finns denna ljuvliga lägenhet om 2 r o k. Den har på senare tid varsamt renoverats till toppskick och skapat ett drömhem med tyngdpunkt på att behålla atmosfär, charm och smakfulla detaljer från byggåret. Man slås verkligen av de pietetsfulla detaljer som bevarats såsom en fungerande kakelugn, spegelmönstrade dörrar och snövita snickerier, breda och vitlaserade furutiljor, vackra bröstpaneler, högt i tak om ca 3,20 meter med takrosetter och lister, spröjsade fönster i två väderstreck med djupa nischer etc. Planlösningen är ljus och genomgående mot gård och gata, den är utmärkt disponerad och utgör en del av husets gamla paradvåning från 1700-talet. Härligt, öppet och platsbyggt sällskapskök har inretts i klassisk och lantlig stil med känslan av svunna tider. Köket inbjuder till middagar och tillställningar i goda vänners lag. Härifrån kan det även finnas möjlighet att bygga balkong. Vardagsrum med vacker och fungerande kakelugn. Rofyllt sovrum med platsbyggt bokhyllesystem som går från golv till tak samt plats för dubbelsäng. Helkaklat duschrum. Samtliga stammar i fastigheten är bytta.

Den här ”lilla våningen” är ett smycke ni måste se och uppleva. Härligare än så här blir det inte!

– Hall med ingång via vackra pardörrar och plats för avhängning vid klädhängare. Praktisk förvaring i skåp ovan badrummet. Vitlaserat trägolv och vitmålade väggar och tak. Ovan dörren till sovrummet finns ett fönster som ger gott ljusinsläpp till hallen.

– Fräscht kaklat duschrum med klinkergolv. Här finns separat duschplats samt handfat, toalett och badrumsskåp.

– Rofyllt sovrum i ostört läge som vetter mot innergården. Sovrummet har ett platsbyggt bokhyllesystem från Grötlingbo möbelfabrik på Gotland samt plats för dubbelsäng. Vitlaserat trägolv och vitmålade väggar och tak med takrosett.

– Stort härligt och platsbyggt sällskapskök från Fagerdala snickeri på Värmdö. Köket går i lantlig och klassisk stil med snickerier i massiv furu, vackra beslag, dämpade lådor och infällda spotlights. Bänkskivor i öländsk kalksten och bra förvaring i bänkskåp samt på väggfasta hyllor. Maskinell utrustning såsom kyl och frys i klassisk design (Gorenje), spis med keramikhäll och varmluftsugn (Smeg), fläktkåpa (Gorenje) samt inbyggd diskmaskin. Arbetsö i mitten med förvaring utgör hjärtat i köket och inbjuder tillsammans med matplatsen till stora middagar och tillställningar i goda vänners lag. Vita väggar och tak med takrosett samt vitlaserat trägolv. Två fönster mot gården, varav ett med möjlighet att bygga balkong ifrån.

– Mellanpassage med en stor garderob samt en klädkammare, inredd till ”walk in closet”.

– Generöst och ljust vardagsrum med lättmöblerade ytor. Vacker bröstpanel från 1700-talet, stora spröjsade fönster, vitlaserade trägolv, vita väggar och tak med takrosett samt en fungerande kakelugn.

Lägenheten har delvis nydragen el, samtliga kontakter och strömbrytare är utbytta. Automatsäkringar, jordfelsbrytare.

Pris: 2 950 000 kr

Månadsavgift: 2 188 kr

Andel i föreningen: 5,42400 %

Byggår: 1798

Övriga byggnader/utrymmen: Stort förråd om ca 6 kvm i källaren tillhör lägenheten och det finns en tvättstuga i entréplan med ny maskinpark. I källaren finns även en samtlingslokal/festlokal som är ett oinrett stort källarvalv från 1700-talet.

Renoveringar: V/A-stammar i kök och badrum samt elstigar bytta år 2000-2001. Avloppsstammar bytta 1997 samt 2000-2001. Installation av två nya varmvattenberedare i källaren 2000-2001. Slutbesiktning av VVS 2003. Fasader 2000-2001. Fönster och portrenovering 2001. Inredning av vindarna, byte av plåttak, murkrön, skorstensbeslagning samt underlapp på övre takfallet 2000-2001. Byte av plåttak på kupolen 1993 och byte av plåttak på nedre takfallet 1994-1996. Nya ventilationskanaler och godkänd OVK 2000-2001. Bredbandsinstallation med central i källaren 2004. Tvättstugan helrenoverades vid stambytet 2000-2001 samt fick delvis nya maskiner 2008-2009.

Lägenhetsnummer: 1101

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området, bl a finns ett garage vid Norra Real.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Sjöråen 18 består av 15 st lägenheter med bostadsrätt och 6 st lokaler med hyresrätt i vacker fastighet uppförd år 1798 (första våningsplanet är troligtvis från omkring 1750) belägen i hörnet av Luntmakargatan och Kungstensgatan. Fastigheten är områdets äldsta. Föreningen förvärvade fastigheten 1999, beskattas såsom äkta och innehar marken med äganderätt.

Föreningen har en mycket god ekonomi med låg skuldsättning och låga månadsavgifter för medlemmarna. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 7.518.216:- vilket ger en belåningsgrad på 6.198:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m. uppgick till ca 1.976.172:- och årets nettoresultat blev + 212.646:-. Inga avgiftsförändringar finns beslutade.

Renoveringar i fastigheten:
Se bifogade filer "Underhållsplan" och "Spekulantinformation 2020".

Till lägenheten disponeras ett rymligt källarförråd.
Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp
(pollettsystem, ingen tidsbokning).
• Samlingslokal i källare.
• Gård med cykelställ (ej för MC och liknande).
• Cykelrum i källaren.
• Hiss saknas men kommer ev projekteras i Luntmakargatans trappuppgång. De boende i den trappuppgången får sedan rösta om de vill ha hiss eller ej. En medlem med funktionsnedsättning har av Stadsbyggnadskontoret beviljats bostadsanpassningbidrag för en stoltrapphiss i samma trappuppgång. För det fall att de boende röstar nej till vanlig hiss kommer sannolikt stoltrapphissen att installeras istället. OBS att den senare installationen är temporär och kommer att avlägsnas när behovet av den upphör.

Förening: Brf Sjöråen 18

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 15

Antal lokaler: 6

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem och Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Möjlighet att bygga balkong in mot gården finns. Föreningen är positivt inställd till detta. Delvid finns arkitektritningar och planer för detta bygge, men ingen ansökan om bygglov har gjorts.

Utsökt och mycket eftertraktat läge i hjärtat av Vasastan och Norrmalm invid Handelshögskolan, Stadsbiblioteket och Observatorielunden. Här promenerar man till alla trevligheter som Stockholm city erbjuder med allt från Stureplans innekrogar och restauranger till Skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I dessa klassiska kvarter finns många välrenommerade restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker m.m. När man vill komma ifrån pulsen finner man grönska i vackra Observatorielunden runt hörnet och på gångavstånd finns Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.