Vasastan

Vikingagatan 13, 1 vån.

Underbart sekelskifte i Birkastan. Härlig takhöjd, vackra furugolv, generösa ljusinsläpp och fina snickerier och spegeldörrar.

Adress

Vikingagatan 13, 1 vån.

Rum

2

Slutpris

4 705 000 kr

Avgift

2 940 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Välkommen till Birkastan och en suverän lägenhet om 62 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick! Sekelskiftesdetaljerna är på plats med högt till tak, stora ljusinsläpp med djupa nischer, fina originalgolv, spegeldörrar och höga golvsocklar.

Genomgående planlösning med ett rymligt och lättmöblerat vardagsrum som ligger motsvarande 1 tr upp med fönster mot lugna Vikingagatan. Utmärkt kök och ett härligt sovrum mot en fin innergård som föreningen under året kommer att förädla och göra än mer trivsam. Mot innergården ligger lägenheten på första planet.

Trevlig förening med god ekonomi och en vacker, välskött fastighet från 1906. Synnerligen attraktiv adress i hörnet av Vikingagatan och Tomtebogatan

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Hallen har en central plats och härifrån når du lägenhetens alla rum. Furugolv. Föreningen planerar att sätta in säkerhetsdörrar under hösten.

– Utmärkt kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Matplats för 2-4 personer. Kyl/frys, diskmaskin, gasspis, elugn och fläkt. Framtaget trägolv.

– Lättmöblerat vardagsrum med ett stort och vackert fönster i sekelskiftesstil och furugolv.

– Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och garderobsvägg. Rejäl klädkammare och furugolv.

– Snyggt badrum med WC, handfat med kommod och dusch. Vita väggar och klinker på golv. Det finns konstruktörsgodkännande att bygga ut badrummet i hallen enligt den bifogade alternativa planlösningen.

Pris: 4 490 000 kr

Månadsavgift: 2 940 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad: Gas 220 kr hushållsström 150 kr, hemförsäkring: 125 kr.

Andel i föreningen: 2,69852 %

Byggår: 1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns vindsförråd som tillhör lägenheten. Cykelförråd. Barnvagnsrum. Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp samt mangel. Det finns en fin gemensam innergård som kommer att förädlas, styrelsen har tagit beslut på utformning efter input från alla i huset. Bilder och ritningar kommer snart att redovisas och arbetet kommer att påbörjas våren 2016.

Lägenhetsnummer: 15

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Energiförbrukning: 142 per kvm (Atemp) och år

Energiklass: C

Allmänt om föreningen: Brf Viking Birkastan består av 32 lägenheter med bostadsrätt samt 5 lokaler med hyresrätt. Föreningens adresser är Vikingagatan 13, 15 och Tomtebogatan 18. Fastigheten uppfördes åren 1905-1906. Arkitekter var Dorph & Höög. Byggherrar var B. Netzel och P. Nilsson. Byggmästare var B. P. Dahlbeck och P. Nilsson. År 1928 installerades centralvärme och badrum. År 1949 installerades hissar.

RENOVERINGAR
2014 – Stamspolning
2012-13 Godkänd OVK
2012 Rensning/åtgärder lägenheter ventilation
2012 Ommålning soprum
2010 Ommålning fönster mot gården
2008 Omputsning fasad mot gatan
2008 Ommålning fönster mot gatan
2005 Nyinstallation hiss
2005 Byte maskiner tvättstuga
2005 Ommålning trapphus
2000 Omputsning fasad mot gården
2000 Nytt gårdsbjälklag
1990 Byte rörstammar
1990 Byte elstammar
1990 Omläggning tak
Föreningen planerar att se över gården framöver.
Inga avgiftsförändringar finns idag planerade.

Förening: Viking Birkastan

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband, fiber via Bredbandsbolaget.

Sammanställning: Det finns en fin gemensam innergård som kommer att förädlas, styrelsen har tagit beslut på utformning efter input från alla i huset. Bilder och ritningar kommer snart att redovisas och arbetet kommer att påbörjas våren 2016. Innergården har i nuläget fin grill, plats för 8 pers och infravärmare.

Här på Vikingagatan i hörnet Tomtebogatan och med en minuts promenad till Rörstrandsgatan bor man med ett förstklassigt läge i Birkastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad- och joggingstråk finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.
Direkt närhet till kommunikationer från Karlberg (tåg norrut+Arlanda), innerstadsbussarna 3 och 4 via St:Eriksplan samt T-bana St:Eriksplan. Allt inom 5 minuters promenad.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.