Vasastan

Bråvallagatan 10, 3 tr

Enastående tvåa med högt läge, balkong, fint skick och genomgående planlösning. Mycket eftersökt adress precis intill Rörstrandsgatan!

Adress

Bråvallagatan 10, 3 tr

Rum

2

Slutpris

6 050 000 kr

Avgift

1 753 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva ett fantastiskt boende om 62 kvm med balkong, genomgående planlösning och eftersökt läge i Vasastan/Birkastan. Här bor du med högt läge i fastighet från 1916. Lägenheten är i fint skick med charmen bevarad. Trägolv, takstuckatur, vackra pardörrar och spröjsat fönster med djupa nischer. Det höga läget i kombination med den genomgående planlösningen och generösa takhöjden ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Lägenheten är väldisponerad med stort sällskapsvänligt vardagsrum och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Stilfullt kök från Kvik med diskmaskin och plats för matbord. Duschrum samt separat toalett, båda utrustade med handfat. Balkongen som nås från köket vetter mot innergården i sydost. Här bor man tyst och lugnt med direkt närhet till all nödvändig service, kommunikationer och grönområden. Välkomna på visning!

– Trevlig entré via säkerhetsdörr. Bra avhängningsmöjligheter samt platsbyggd bokhylla med praktisk skåpförvaring. Här finns även en inbyggd garderob.

– Stort sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt matbord för större sällskap och trevliga middagar. Stort spröjsat fönster med djupa nischer som vetter mot Bråvallagatan, takstuckatur och trägolv. Vackra pardörrar leder in till sovrummet.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord samt extra byrå om så önskas. Rymliga garderober, fönster med djupa nischer samt trägolv. Sovrummet vetter mot innergården.

– Stilfullt och charmigt kök från Kvik, med utgång till balkongen. Plats för mindre matbord. Bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt, kyl och frys.

– Separat duschrum och wc. Duschrummet nås från sovrummet och är utrustat med dusch, infällbara duschväggar, handfat och skåp. Här finns även ett fönster. Separat wc utrustad med handfat och toalett.

– Underbar balkong med plats för bord, stolar och blomster. Balkongen vetter mot innergården i sydost.

Pris: 5 300 000 kr

Månadsavgift: 1 753 kr

Andel i föreningen: 2,25800 %

Byggår: 1916

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 267-1-284231 (1301)

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 117 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns 2 vindsförråd i gathuset. Det finns en gemensam tvättstuga i gårdshuset utrustad med 3 tvättmaskiner (varav 1 är obokningsbar), 2 torkskåp, torktumlare och mangel, 2 nyrenoverade innergårdar, cykelställ, barnvagnsförråd samt soprum.

Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 17 förvärvade fastigheten 1983 och består av 42 bostadsrättslägenheter (2686 kvm) och 5 hyreslokaler (658 kvm) på adresserna Bråvallagatan 10 och S:t Eriksgatan 73. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Köpare som har för avsikt att använda lägenheten för övernattningsändamål, respektive juridisk person godkännes inte som medlem i föreningen. Stammarna byttes 1993 och har spolats 2007 och 2013. Föreningen planerar att renovera taket. Populär förening med endast cirka 4,6 mkr i långfristiga skulder då föreningen tog lån för att renovera gården och terrassen. Föreningen har även råvinden kvar. Inga planerade avgiftsändringar finns i dagsläget (info från föreningen per den 2016-01-26). Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens hemsida: www.porslinsbruket17.se

Förening: Brf Porslinsbruket 17

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Underbar balkong med utgång från köket. Balkongen vetter mot sydost mot föreningens innergård. Gott om plats för bord, stolar och blomster!

Säljarna har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 130:-/mån och hemförsäkring är ca 100:-/mån.

Boarea 62 kvm enligt säljarens mätbevis SS21054:2009 utfärdat 2016-01-26, enligt bostadsrättsföreningens info är lägenheten 60 kvm.

Till avgiften tillkommer en obligatorisk balkongavgift om 100 kronor/månad.

Här på Bråvallagatan 10 bor man med ett förstklassigt läge i Birkastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad och joggingstråk finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.
Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar, pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.