Vasastan

Tulegatan 23, 1 tr ög.

Härligt sekelskifte med generösa ljusinsläpp, vackra golv, stor västervänd balkong, kakelugnar samt snövita snickerier. Fantastiskt läge i Vasastan!

Adress

Tulegatan 23, 1 tr ög.

Rum

2

Slutpris

6 150 000 kr

Avgift

2 024 kr/mån

Boyta

61 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 61 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick! Underbart läge med bekvämt promenad avstånd till såväl Stureplan som Odenplan men ändå oerhört tyst då lägenheten vetter mot två gröna och fina innergårdar. Sekelskiftesdetaljerna är på plats såsom generösa ljusinsläpp, härlig takhöjd, två fungerande kakelugnar och fina trägolv. Stor balkong med eftermiddag/kvällssol med utgång från köket. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger härliga sällskapsytor. Trygg, klok och skuldfri förening med mycket god ekonomi. Missa inte detta tillfälle, här trivs man!

– Välkomnande, trevlig hall med plats för ytterkläder, infällda spotlights, platsbyggd hylla och klinkergolv.

– Stort, ljust och lättmöblerat vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Rummet har två stora och insynsfria fönster mot öppen gård som ger ett fint ljusinsläpp. Vacker, fungerande kakelugn och ekgolv.

– Snyggt kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Gott om skåp och bra arbetsytor. Hög maskinell standard, induktionshäll (Bosch), ugn och fläkt (Siemens) och kyl/frys (Miele) samt diskmaskin. Skafferi. Utgång till balkong.

– Stor balkong med eftermiddags- och kvällssol. Plats för bord och stolar.

– Helkaklat, stilrent badrum med duschvägg i glas, inbyggt badrumsskåp och infällda spotlights. WC och handfat. Förberett för tvättmaskin.

– Sovrum med fungerande kakelugn, garderobsvägg och plats för dubbelsäng. Fönster mot lugn innergård. Furugolv. Sovrummet är rymligt och skulle gå att dela av till två rum.

– I lilla hallen mellan vardagsrum och sovrum finns en rymlig klädkammare. Furugolv.

Högt i tak! I andra lägenheter i fastigheten har man dessutom tagit bort innertaket och ökat takhöjden med ytterligare ca 25 cm.

Pris: 5 495 000 kr

Månadsavgift: 2 024 kr
I avgiften ingår värme och vatten. 165 kr/månad tillkommer för bredband/telefoni. Beräknad driftkostnad ca: hushållsström 300 kr/månad och hemförsäkring 150 kr/månad. Föreningen har de senaste 4-5 åren haft två avgiftsfria månader, juli och december. Det finns inga planer på att avskaffa de avgiftsfria månaderna.

Andel i föreningen: 3,77850 %

Byggår: 1890

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns barnvagnsrum, cykelparkering och tvättstuga i markplan. Cykelförråd i källaren. Stort källarförråd om ca 5 kvm tillhör lägenheten. Två fina gemensamma innergårdar med planteringar och möjlighet till härliga grillkvällar. Rejäl hiss med plats för barnvagn.

Lägenhetsnummer: B 1103

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4.

Energiförbrukning: 130 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades 1994 och förvärvade fastigheten 2000. Tomträtt (kommunal). Föreningen består av 25 lägenheter varav två upplåtes med hyresrätt. Föreningen är skuldfri med ca 4,5 miljoner i kassan vid förra årsskiftet. Föreningen har de senaste 4-5 åren haft en avgiftsfri månad.
Renoveringar;
– Tätning av rökkanaler – 2015
– Reparation av gårdsbjälklag – 2015
– Hissrenovering – 2014
– Fasadrenovering – 2011
– Installation av fiber – 2011
– 1988 gjordes V/A stambyte, elstambyte, hiss installerades.

– Föreningen har nyligen färdigställt renovering av trapphus och körport. Styrelsen har lagt mycket tid på att återställa trapphusen till sekelskiftesstil med handmålad marmorering, och dekormålning samt tidsenlig lysarmatur etc. I trapphusen återstår dekorationsmålning av hissdörrar och bård längs trappräcket samt byte till dörrhandtag, brevinkast, namnskyltar och dylikt i mässing. I körporten pågår också återställande av originaltak. Det innertak som satts upp i modern tid har plockats bort och därunder har man funnit original takrosetter och stuckatur. Så mycket som möjligt kommer att bevaras.

Förening: Brf Tule 23

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Fiber via Bredbandsbolaget 100 mbits.

Sammanställning: Balkong, läge väster. Det utgår en balkongavgift om 50 kr/månad.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan som city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan, Birger Jarlsgatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken såväl som Stureplan, Hötorget och Odenplan.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.