Vasastan

Roslagsgatan 58, 3 tr

Högt, fritt och ljuvlig parkutsikt! Bevarat 1920-tal möter modern design i nyrenoverat toppskick!

Adress

Roslagsgatan 58, 3 tr

Rum

2

Slutpris

3 725 000 kr

Avgift

2 562 kr/mån

Boyta

61 kvmOm bostaden

Välkommen till trevliga Roslagsgatan och de mysiga kvarteren Sibirien, detta suveräna innerstadsläge med promenadavstånd till det mesta! Här lever du mellan citypulsen kring Stureplan och strövområdena i Hagaparken samt kring Brunnsviken.

Med högt, öppet och helt fritt läge mot lummiga Vanadislunden, finns denna suveräna lägenhet som flödar av ljus och som nyligen renoverats till toppskick. Konceptet med den smakfulla blandningen av bevarat klassiskt 1920-tal, stilren och modern design samt smarta förvarings- och funktionslösningar ger lägenheten karaktär och ljuvlig känsla. Här finns genomgående mörkbetsade trä- och fiskbensparkett, spegelmönstrade och snövita snickerier, stora spröjsade fönsterpartier, vitmålade väggar och högt till tak m.m. Den utmärkta planlösningen består av två rum och kök i fil, samtliga med fönster och fri utsikt mot Vanadislunden. Kök i stilfullt och sparsmakat utförande med bänkskivor och barbord, med matplats för 8 personer, i betongdesign. Komplett utrustning såsom bl a kyl och frys ”side by side” med is- och vattenmaskin samt fyrlågig gashäll, bra förvaring i skåp och på väggfasta hyllor. Köket öppnar mot vardagsrummet. Sovrum med plats för dubbelsäng och generös förvaring i läckert platsbyggd ”walk in closet”. Toppfräscht helkaklat badrum, renoverat i samband med stambyte 2008, med ingång från både hall och sovrum.

– Möblerbar hall med goda ytor för klädavhängning och plats att ställa garderober, ha arbetsbord eller dylikt. Säkerhetsdörr. Vitmålade väggar och tak. Mörkbetsat parkettgolv. Passage till köket med klädkammare i original. Här finns en tvättmaskin installerad.

– Toppfräscht helkaklat badrum med ingång från både hallen och sovrummet. Badrummet har klinkergolv med golvvärme, dusch, WC, handfat på kommod, badrumsskåp och handdukstork. Föreberett för tvättmaskin.

– Sovrum med plats för dubbelsäng. Generös och platsbyggd förvaring i smart ”walk in closet”. Vitmålade väggar och tak. Mörkbetsat trägolv. Stort fönster med vy mot Vanadislunden.

– Kök i stilfull och minimalistisk design med smakfull kombination med tidsenligt bevarad charm. Köket öppnar mot vardagsrummet via stort barbord, med sittplats för 8 personer, i betongdesign med förvaring i skåp och draglådor under. Även god förvaring på väggfasta hyllor och i bevarat skafferiskåp i original. Köket är välutrustat med kyl och frys ”side by side” med is- och vattenmaskin, fyrlågig gashäll, varmluftsugn, fläktkåpa och integrerad diskmaskin. Vitmålade väggar och tak. Mörkbetsat trägolv. Stort fönster med vy mot Vanadislunden.

– Härligt vardagsrum med plats för soffgrupp och TV-möbel. Vitmålade väggar och tak. Mörkbetsad fiskbensparkett. Stort fönster med vy mot Vanadislunden.

Pris: 3 490 000 kr

Månadsavgift: 2 562 kr

Andel i föreningen: 3,30000 %

Byggår: 1927

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd och tvättstuga. Stor gemensam innergård med bord, stolar och grill.

Renoveringar: V/A-stammar bytta 2008. Installation av säkerhetsdörrar och postboxar 2010. Installaton av återvinningskärl för glas, papper, kartong, plast etc 2011. Fönster delvis renoverade med installation av energiglas, ny fjärrvärmecentral och byggnation av balkonger 2011. I övrigt är trapphuset renoverat under 2000-talet. Tvättstugan renoverad 2010. Föreningen planerar att byta elstigare inom en snar framtid, ingår i femårsplanen sedan ombildningen.

Lägenhetsnummer: 132 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Parkering/Bilplats: I fastigheten finns garage för 1.600:-/månad. F.n. är det kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatan för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Fastigheten på Roslagsgatan 58 ritades av arkitekterna M Bocander och A Cronvall och uppfördes 1925. Brf Staren 7 förvärvade fastigheten 2008-08-01 och består av 33 st bostadslägenheter (1.927 kvm), varav 2 st är återstående hyresrätter, 2 st lokaler (82 kvm) och 13 st garageplatser. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. För mer information, se www.brfstaren7.se

Föreningens ekonomi är god och fastigheten är i ett mycket gott och renoverat skick. Som dold tillgång i föreningen så återstår 2 kvarvarande hyresrätter. 2019-01-01 höjdes avgifterna med 10 %. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade i dagsläget.

Överlåtelseavgift på 1.183:- betalas av köparen. Pantsättningsavgift på 473:-/pant betalas av pantsättaren.

Genomförda renoveringar:
1980: Fasadrenovering.
1990: Målning av trapphus. Framtagning av originalmålningar i gatuhuset.
2002: Takmålning.
2005: Byte av maskiner i tvättstugan.
2007-2008: Byte av V/A-stammar i kök och badrum.
2008: Byte av elstigare till 3-fas och renovering av tvättstugan.
2010: Installation av säkerhetsdörrar samt postboxar i entréplan.
2011: Installation av fjärrvärmecentral och återvinningskärl för glas, papper och kartong.
2012: Byggnation av balkonger och renoveringar av yttre fönsterbågar samt installation av energiglas.
2014: Byte av elstigare samt installation av fiber.
2015: OVK-besiktning utfördes.
2016: Ventilationssystem åtgärdas och nya ventiler i fönster.
2017: Hissrenovering och uppfräschning av innergården.
2019: Energideklaration.
2020: Renovering av innergården samt garaget.

Inga större renoveringar planeras nuläget. Partiell lagning av fasad diskuteras i styrelsen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Gemensam innergård (renoveras just nu) med planteringar, trädgårdsmöbler, grillmöjligheter och plats för cyklar under tak. I fastigheten finns även ett garage med 13 platser. Platserna kostar 1.850:-/månad och till platserna är det separat kö.

Förening: Brf Staren 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 33

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Utmärkt läge i Vasastan i de populära kvarteren Sibirien. Sibirien är känt för mysiga gator och närhet till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer m.m. Man bor ostört men har bara ca 10 minuters gångavstånd till Stureplan och Stockholms City samt ströv- och naturomådena kring Brunnsviken och Hagaparken. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana Tekniska Högskolan och Roslagsbanan. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18. I området finns ett flertal dagis samt skolor.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.