Vasastan

Birkagatan 29, 3 tr

Underbart sekelskifte på suverän adress. Härlig takhöjd, generösa ljusinsläpp, solig balkong, vackra golv, ljusgråa snickerier & perfekt planlösning.

Adress

Birkagatan 29, 3 tr

Rum

2

Slutpris

6 520 000 kr

Avgift

2 650 kr/mån

Boyta

61 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän sekelskiftestvåa om 61 ljusa och synnerligen välplanerade kvm i ett fantastiskt bra skick. Högt upp i vacker och välskött fastighet från 1903 med drömläge i hörnet av Birkagatan och Tomtebogatan i Birkastan. Genomgående planlösning samt rejäl balkong med bästa solläge i väst. De tidstypiska detaljerna är på plats såsom en härlig takhöjd, vackra furugolv, höga golvsocklar, spegeldörrar samt höga fönster med djupa nischer. Här bor man tyst och lugnt med direkt närhet till all nödvändig service samt kommunikationer. Välkommen på visning, missa inte detta tillfälle!

– Välkomnande hall med vackra pardörrar och plats för ytterkläder.
– Utmärkt, nyligen renoverat kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, diskmaskin, spis med induktionshäll och varmluftsugn samt fläkt. Bänkskiva i Carraramarmor. Furugolv och utgång till balkong.
– Balkong i väst med trätrall och plats för bord och stolar.
– Sovrum med plats för dubbelsäng. Två höga fönster mot den lugna innergården. Platsbyggd garderobsvägg. Furugolv.
– Underbart och lättmöblerat vardagsrum med två stora fönster mot Birkagatan. Furugolv.
– Vitkaklat badrum med badkar, WC, handfat och tvättmaskin. Klinkergolv.

Pris: 5 250 000 kr

Månadsavgift: 2 650 kr
I avgiften ingår värme och vatten. En obligatorisk avgift om 248 kr/månad tillkommer för bredband. Beräknad driftkostnad ca: hushållsel 250 kr/månad samt hemförsäkring 150 kr/månad.

Andel i föreningen: 3,77940 %

Byggår: 1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källarförråd som tillhör lägenheten. Föreningens medlemmar har tillgång till en fin gemensam innergård samt en fräsch tvättstuga. Plats för cyklar på innergården.

Lägenhetsnummer: 20750-1017 (1017)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 150 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett källarförråd som tillhör lägenheten. Föreningens medlemmar har tillgång till en fin gemensam innergård samt en fräsch tvättstuga.
Föreningen består av 26 lägenheter, var av en upplåts med hyresrätt, och sex affärslokaler med hyresrätt.
2015 Stamspolning
2013 Råvindar såldes och färdigställdes till vindsvåningar. I samband med vindsbyggnationen lades nytt tak, två nya hissar installerades samt nya förråd med galler byggdes i källaren.
2014 Byggnation av balkonger, renovering av tvättstuga, putsning av gårdsfasad, uppdatering av el, installation av fiber för bredband, projektering av trapphus samt innergård.
2015 Renovering av fönster och innergården iordningställdes.

Förening: Modellen 8

Internet: Bredband, fiber är indraget i alla lägenheter via Bahnhof. Obligatorisk avgift om 248 kr/månad.

Sammanställning: Balkong mot innergården, läge väster.

Här på Birkagatan bor man med ett förstklassigt läge i Birkastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad.
För den som söker lugna och sköna grönområden samt trivsamma promenad och joggingstråk finns parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett bekvämt promenadavstånd.
Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar, pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.