Vasastan

Västmannagatan 80, 3 tr

Underbart sekelskifte möter modern design i suverän 2:a med balkong, härlig vy och kakelugnar

Adress

Västmannagatan 80, 3 tr

Rum

2

Slutpris

3 950 000 kr

Avgift

2 048 kr/mån

Boyta

60 kvmOm bostaden

Sällan har uttrycket ”fantastisk sekelskifteskänsla” passat bättre för att beskriva den underbara känsla och karaktär som denna lägenhet erbjuder. Här bor du på bästa Vasastadsadress i högt, ljust och rofyllt läge mot lummiga innergårdar i fastighet anno 1904. Vi törs utlova att denna lägenhet uppfyller dina krav och önskemål på stil och trivsel, en sann sekelskiftesdröm att längta hem till!

Lägenheten har på senare tid renoverats och smakfullt inretts till toppskick. Här samsas stilren modern design och sobra kulörer med klassiskt vackra ursprungsdetaljer såsom två kakelugnar, furutiljor, paneler, snövita och spegelmönstrade snickerier samt franska pardörrar. Den härliga takhöjden med dekorativa stuckaturer ger särskild känsla av luft och rymd. Balkong i härligt, högt och insynsskyddat läge med vy mot grönskande trädtoppar, himmel och takåsar.

Planlösningen fördelas på 60 väldisponerade kvm. Välutrustat och snyggt kök i minimalistisk och tidlös design med matplats för 4-5 personer. Två rum i fil med kakelugnar, varav vardagsrum och sovrum med plats för stor dubbelsäng och utgång till balkongen. I anslutning till sovrummet finns ett splitternytt badrum från 2011. Hall och separat WC.

Välskött och skuldfri förening med god ekonomi som stärktes ytterligare efter försäljningen av en återstående hyresrätt i början av 2011.

– Hall med platsbyggda klädhängare och skoställ. Furutiljor och vitmålade väggar. Säkerhetsgrind.

– Separat WC med toalett och handfat.

– Kök i minimalistisk och tidlös design med matplats för 4-5 personer vid dekorativ fondtapet och fönster mot innergården. Gott om skåp i dubbla rader upp till tak med luckor i högblankt vitt. Arbetsbänkar i lackat massivt trä med underlimmad diskho och glasskiva på väggen ovan. Integrerad kyl, frys och diskmaskin. Glaskeramikhäll, fläktkåpa och varmluftsugn. Italienskt kalkstensgolv med golvvärme. Infällda spotlights i taket. Praktiskt städskåp.

– Vardagsrum med furutiljor, vitmålade tak och väggar, varav en med dekorativ fondtapet. Vacker fungerande kakelugn och fönster mot lummig innergård.

– Sovrum med plats för stor dubbelsäng och möblerbara väggytor för garderober. Klädkammare i original. Vitmålade tak och väggar. Vacker kakelugn (ej fungerande). Utgång via glasade pardörrar till balkong i högt rofyllt läge mot grönskande innergård och med vy mot takåsar.

– I anslutning till sovrummet finns ett splitternytt badrum, totalrenoverat juli 2011, i stilsäkert utförande. Helkaklade väggar, klinkergolv med golvvärme, duschhörna med vikdörrar i glas, infällda spotlights i tak, handfat på kommod och bänkskiva i ek.

Pris: 3 490 000 kr

Månadsavgift: 2 048 kr

Andel i föreningen: 4,19200 %

Byggår: 1904

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns källarförråd och tvättstuga med tre maskiner, torktumlare och mangel. Innergård med plats för trädgårdsmöbler, grill och ett cykelställ under tak.

Renoveringar: V/A-stammar bytta 1975-1976. Okulär besiktning av stammarna gjordes 2003 och den visade att stammarnas skick var gott. En bedömning gjordes att de inte behöver bytas på ytterligare 20-25 år. Trapphus 1987-1988. Fönster renoverade från våning två och uppåt 2010, bottenvåning och våning ett renoveras 2012. Tvättstugan renoveras löpande. Balkonger byggdes 2007. Under 2010-2011 har undercentral bytts och byte av värmepump är nyligen gjort.

Lägenhetsnummer: 18.

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendparkering på gatan eller externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Sleipner 6 bildades 1981, förvärvade fastigheten på Västmannagatan 80 1985 och består av 26 lägenheter. Föreningen är helt skuldfri och i mars 2011 såldes en återstående hyresrätt som förstärkte ekonomin ytterligare. Per 2011-08-01 har föreningen en kassa/likvida medel på ca 3.000.000:-.

Förening: Brf Sleipner 6

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Balkong i härligt, högt och rofyllt läge mot lummiga innergårdar. Balkongen ger extra uterum med vy mot himmel och takåsar.

Attraktivt och mycket eftersökt läge invid Odenplan med stort utbud av restauranger, barer, bra mataffärer samt flertalet kaféer. Bekvämt promenadavstånd till City. Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans gröna linje såväl som flertalet innerstadsbussar. Härliga Hagaparken nås enkelt och nyrenoverade Vasaparken med kaféer, minigolf och fotbollsplan/isbana är endast ett stenkast bort. Även närhet till Brunnsviken där du kan hyra båtplats. Välkommen till härliga Vasastan!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.