Vasastan

Frejgatan 22, 1 ½ tr

Härligt 1920-tal med balkong, genomgående planlösning och låg avgift. Suveränt läge mellan Odenplan och Vanadislunden!

Adress

Frejgatan 22, 1 ½ tr

Rum

2

Slutpris

3 880 000 kr

Avgift

1 786 kr/mån

Boyta

60 kvmOm bostaden

Välkommen till detta utmärkta och synnerligen eftertraktade läge i Vasastan, alldeles invid Odenplan och Vanadislunden. I fastighet från 1925 finns denna suveräna tvårummare om 60 kvm med ljus och genomgående planlösning samt rejäl balkong mot innergården. Lägenheten är mycket väldisponerad med ytskikt i sobra kulörer och klassiskt bevarade detaljer från byggåret såsom högt till tak, spegelmönstrade dörrar och snickerier samt fönsterpartier med djupa nischer. Härligt vardagsrum med plats för soffa och TV-möbel. Ljuvligt, stort sovrum med utgång till balkongen. Kök med bra förvaring. Möblerbar hall med alkov/nisch för generös förvaring. Fräscht helkaklat duschrum med WC och handfat.

Välskött fastighet och förening med god ekonomi samt låga avgifter.

– Tambur med plats att hänga ytterkläder vid klädhängare i original. Inre hall med gott rumssamband ansluter till till kök, vardagsrum och sovrum. I hallen finns en klädkammare/alkov med god förvaring.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv, dusch, WC och handfat.

– Ljuvligt sovrum vetter rofyllt mot innergården och har utgång via pardörrar till balkongen. Sovrummet har plats för rejäl dubbelsäng och god klädförvaring i garderober.

– Vardagsrum med plats för soffa, TV-möbel och matbord. Stort fönsterparti med djup nisch mot gatan. Garderob.

– Kök i tidsenligt bevarad stil med gott om skåp och förvaring. Kyl och frys, gasspis, fläkt och diskmaskin. Matplats invid vacker fönsterparti mot innergården.

Pris: 3 590 000 kr

Månadsavgift: 1 786 kr

Andel i föreningen: 2,16327 %

Byggår: 1925

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I fastigheten finns en tvättstuga. Föreningen har en gemensam, fin innergård med trädäck, utemöbler, grill och cykelställ.

Renoveringar: 2004 byttes V/A-stammar i kök och bad samt elstigare. 2005 renoverades tvättstugan och öppna spisar. 2007 renoverades trapphus, fasad, stuprör, tak (byte av plåttak), fönster och dörrar, omgjutning av balkonger och byten av balkongräcken. 2008 installerades hiss på Frejgatan 22 i samband med att 4 vindsvåningar byggdes. 2009 iordningställdes den gemensamma innergården med nytt trädäck, nya sittgrupper och grill. 2010 Takrenovering, ventilationsarbete källare, byte källardörrar och byte av fjärrvärmecentral. Föreningen planerar installation av fiber till samtliga lägenheter och ombyggnad i källarlokalen.

Lägenhetsnummer: 18 (1103)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Energiförbrukning: 185 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Svea-Frej bildades 1987 och förvärvade 2002 fastigheten med adresser Sveavägen 111 och Frejgatan 22. Föreningen består av 35 lägenheter (2770 kvm) samt 1 hyresrättslokal (320 kvm). Föreningens ekonomi är god med låg belåning och låga månadsavgifter. Inga avgiftsförändringar är beslutade. Föreningen äger marken.

Förening: Brf Svea-Frej

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem. OBS! Föreningen avser att inom 2-3 år etablera fibernät till samtliga lägenheter.

Sammanställning: Balkong i lugnt läge mot innergård.

Ypperligt, centralt läge invid Odenplan med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. Här lever du i kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer, restauranger, butiker och affärer. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.