Vasastan

Dalagatan 72, 2 tr

Underbart sekelskifte i ett fantastisk bra skick! Balkong, härlig takhöjd, vackra trägolv, snövita snickerier & generösa ljusinsläpp. Drömläge!

Adress

Dalagatan 72, 2 tr

Rum

2

Slutpris

5 700 000 kr

Avgift

2 932 kr/mån

Boyta

60 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 60 ljusa och välplanerade kvm med genomgående planlösning. Hela lägenheten har under senare tid renoverats med varsam hand och är i ett makalöst bra skick. Rymlig balkong med utgång från köket. De tidstypiska sekelskiftesdetaljerna är på plats såsom högt till tak med stuckaturer och takrosetter, vitlaserade och oljade furugolv, höga golvsocklar, stora fönster med djupa nischer samt snövita snickerier och spegeldörrar.

Läget är toppen invid Odenplan, fastigheten är stambytt och välskött, ekonomin är mycket god. Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall med hatthylla i original, plats för ytterkläder. Bra förvaring och infälld belysning via spotlights.

– Inbyggd tvättmaskin och torktumlare i utrymme mellan hall och kök.

– Utmärkt kök (2016) med gott om skåp och bra arbetsytor. Fantastiskt rutat marmorgolv i Carrara och Neromarmor. Kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll och varmluftsugn. Snygga köksluckor i sober ljusgrön/grå nyans från Söderkök och bänkskiva i svart och matt granit. Utgång till balkong.

– Nyrenoverat badrum (2016) med helkaklade väggar och klinker på golv. Vägghängd WC, handfat och dusch med glasvägg. Infällda spotlights.

– Balkong som byggdes 2015 med sol fram till lunch under sommarmånaderna. Gott om plats för bord och stolar.

– Luftigt sovrum mot lugn innergård. Rymlig platsbyggd garderob med skjutdörrar samt en separat klädkammare med goda förvaringsmöjligheter. Plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang.

– Lättmöblerat vardagsrum med två stora fönster mot Dalagatan.

Pris: 5 475 000 kr

Månadsavgift: 2 932 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Beräknad driftkostnad/månad ca: Hushållsström: 300:-, Hemförsäkring: 150:-

Andel i föreningen: 3,66000 %

Byggår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns en fin tvättstuga (två nyare maskiner, torktumlare och torkskåp), cykelförråd och soprum. Till lägenheten hör källarförråd och vindsförråd. Medlemmarna har tillgång till två grönskande innergårdar, dessa har trädäck, sommarmöbler och grill.

Lägenhetsnummer: 6 (1201)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2.

Energiförbrukning: 175 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Föreningen innehar fastigheten Midgård 23, Dalagatan 72 och 72 A i Matteus församling, Stockholm. Huset byggdes 1904 och består av 31 lägenheter upplåtna åt medlemmarna. Välskött fastighet där bl.a. VA-stammar byttes 2005-2006 och elstigar 2003-2004. Fastigheten har dränerats under sommaren 2015. I samband med dräneringen renoverades källaren och nya källarförråd färdigställdes. Ytskikt i tvättstugan gjordes även då. Kommande renovering: fasadrenovering 2019. I samband med det beräknas avgiften för denna lgh att höjas med ca 200 kr.

Förening: Lövkojan UPA

TV: Ansluten till kabelnät.

Internet: Bredband, ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong med plats för bord och stolar, förmiddagssol.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.