Vasastan

Heimdalsgatan 8, 3 tr

Stilrent och vackert sekelskifte på lugn adress vid Odenplan. Högt och ljust läge, fantastisk takhöjd, kakelugn och bra planlösning. 2.018:-/månad.

Adress

Heimdalsgatan 8, 3 tr

Rum

2

Slutpris

5 550 000 kr

Avgift

2 018 kr/mån

Boyta

60 kvmOm bostaden

Välkommen till en stilren och vacker sekelskiftestvåa, högt och ljust belägen i klassisk fastighet från 1909 på lugn och mysig toppadress vid Odenplan. Lägenheten har på senare tid varsamt renoverats och är i ett mycket gott skick med alla de tidsenliga detaljerna från byggåret väl bevarade. Fantastisk takhöjd om ca 3,10 meter med stuckaturer och lamprosetter, speglade pardörrar, höga golvsocklar, trägolv och stora fönsterpartier ger strålande ljusinsläpp.

Planlösningen är utmärkt disponerad och genomgående mellan gård och gata. De ljusa och luftiga rummen i fil består av rymligt vardagsrum och sovrum. Vardagsrummet har god plats för soffa och matsalsbord för många middagsgäster invid dubbla fönsterpartier. Via speglade pardörrar nås sovrummet med genuin ”hotellrumskänsla”, plats för rejäl dubbelsäng och en kakelugn som fungerar. Sovrummet är inrett med med dold, generös förvaring i garderober längs med vägg och en heltäckningsmatta ger en mysigt ombonad känsla.

Hall med plats för ytterkläder och skor. Fint renoverat badrum i stilsäkert utförande med dusch, handfat och toalett. Ljuvligt sällskapskök där skåpinredning i stilren minimalistisk design smakfullt kombineras med ett skafferi i original, platsbyggd sittmöbel vid tillhörande matplats samt ett stort fönsterparti med vy mot himmel och takåsar. Från köksfönstret har det tidigare funnits möjlighet att bygga fransk balkong. Köket är komplett maskinellt utrustat.

Här på Heimdalsgatan 8 bor man på lugn och mysig gata med Odenplans och Vasastans puls runt hörnet. Mängder av restauranger, caféer, affärer och utmärkta kommunikationer. Samtidigt är det nära till fina grönområden såsom Vasaparken, Hagaparken och Brunnsviken.

– Hall med plats för ytterkläder, skor och dold klädförvaring i skjutdörrsgarderob. Praktiskt ”städskåp” i original. Trägolv och högt till tak.

– I anslutning till hallen finns ett helkaklat badrum i stilsäkert utförande med klinkergolv, dusch, toalett och handfat på kommod.

– Ljuvligt sällskapskök där modern skåpinredning i stilren minimalistisk design smakfullt kombineras med ett skafferi i original, platsbyggd sittmöbel vid tillhörande matplats samt ett stort fönsterparti med vy mot himmel och takåsar. Från köksfönstret har det tidigare funnits möjlighet att bygga fransk balkong. Köket är komplett maskinellt utrustat med gasspis, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys.

– De ljusa och luftiga rummen i fil består av rymligt vardagsrum och sovrum. Vardagsrummet har god plats för soffa och matsalsbord för många middagsgäster invid dubbla fönsterpartier.

– Via speglade pardörrar nås sovrummet med genuin ”hotellrumskänsla”, plats för dubbelsäng och en kakelugn som fungerar. Sovrummet är inrett med med dold, generös förvaring i garderober längs med vägg och en heltäckningsmatta ger en mysigt ombonad känsla.

Pris: 5 250 000 kr

Månadsavgift: 2 018 kr
Driftskostnader: Hushållsel ca 200-250:-/mån och hemförsäkring ca 150:-/mån

Andel i föreningen: 2,43000 %

Byggår: 1909

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I fastigheten finns cykelförråd och modern tvättstuga med två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare. Föreningen har en trevlig innergård med trädäck, utemöbler och grill.

Lägenhetsnummer: 18 (1302)

Hiss: Nej

Beskrivning av hiss: En hissgrupp är tillsatt av föreningen för att utreda möjlighet att installera hiss på Heimdalsgatan

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 162 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Flöjtblåsaren 4 förvärvade fastigheten 1978 och upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt (2343 kvm) och 3 lokaler med hyresrätt (361 kvm) på adresserna Frejgatan 73 och Heimdalsgatan 8.

Föreningens ekonomi är mycket god låg belåning och bra likviditet (endast 1.635 kr/kvm). Per 2015-12-31 uppgick långfristiga skulder till ca 3,8 mkr och omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) till ca 1,45 mkr. Inga avgiftsförändringar planeras.

Utfört underhåll i fastigheten:
1990-1992: Byte av V/A-stammar.
2000-2009: Takbeklädnad.
2001: Elstambyte och nya balkonger.
2007: Renovering av tvättstuga och installation av nytt värmesystem.
2009: Fasadrenovering.
2010: Gården – dagvattenledning och brunn.
2011: OVK.
2011-2012. Byte källarfönster, installation av Stokabnät och ommålning källarvägg.
2013: Trapprenovering hyreslokal Mist och trinett till hyreslokal Rasp.
2016: Reparation balkong och tak.

Planerat underhåll:
Föreningen följer en underhålllsplan som upprättades 2010 och sträcker sig fram till 2029. Inga större renoveringar planeras de närmaste åren.

En hissgrupp är tillsatt av föreningen för att utreda möjlighet att installera hiss på Heimdalsgatan. På Frejgatan finns redan hiss.

Förening: Brf Flöjtblåsaren 4

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit. 1 Gb/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Bygglov har funnits för att bygga fransk balkong från köket.

Attraktivt och mycket eftersökt läge vid Odenplan och Gustav Vasa kyrka. Här bor ni med ett lugnt läge med allt man kan önska sig precis runt knuten. Direkt närhet till Handelshögskolan och KTH. Stort utbud av trevliga restauranger, bra mataffärer, butiker, mysiga cafeér samt flertalet 7 Eleven-butiker. Bekvämt promenadstånd till Stureplan, city och Arlanda express. Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans gröna linje såväl som flertalet innerstadsbussar. Härliga Hagaparken nås enkelt och nyrenoverade Vasaparken är ett stenkast bort. Även närhet till Brunnsviken där du kan hyra båtplats och kanot. Välkommen till härliga Vasastan!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.