Vasastan

Birger Jarlsgatan 115 B, 1 tr

Suverän sekelskiftestvåa i toppskick med öppna, härliga ytor. Rofyllt sovrum med fransk balkong mot gården. 3.058:-/mån inkl kabel-TV, el & bredband.

Adress

Birger Jarlsgatan 115 B, 1 tr

Rum

2

Slutpris

4 800 000 kr

Avgift

3 058 kr/mån

Boyta

60 kvmOm bostaden

Välkommen till en underbar sekelskiftestvåa anno 1913 i absolut toppskick. Lägenheten totalrenoverades 2012 (förutom badrum som gjorts av tidigare ägare) med genomgående stilsäker design, snygga material, förberett för ljudsystem med bl a inbyggda högtalare i kök och i badrum, ljus färgsättning samt kloka förvarings- och funktionslösningar. Samtidigt bevaras de vackra detaljerna från byggåret såsom rejäl takhöjd om ca 3 meter, fiskbensparkett och trägolv, vita snickerier, spegelmönstrade dörrar och stora, höga fönster med djupa nischer.

Lägenheten är utmärkt disponerad med öppna, strålande ljusa och härliga sällskapsytor i kök, matsalsdel och vardagsrum. Här ges utrymme för både mysiga hemmakvällar och trevligt umgänge i goda vänners lag. Köket från 2012 är i stilrent och minimalistiskt utförande med köksö, bra förvaring och komplett maskinell utrusning såsom kyl, frys, spishäll, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin samt en exklusiv vinkyl. Intill köket finns plats för större matsalsbord och i vardagsrummet finns plats för soffa, TV-möbel och förvaring i skåp längs vägg. I rofyllt, tyst och lugnt läge mot innergården finns ett sovrum med plats för dubbelsäng och generös, platsbyggd förvaring. I sovrum finns en rymlig fransk balkong i väster. Hallen är både representativ och välkomnande. Här finns plats för ytterkläder och skor, en nisch med måttanpassade hyllor för förvaring, två garderober i original samt ett fräscht helkaklat badrum med dusch, handfat och WC.

OBS! Lägenheten kan på ett enkelt sätt byggas om till en väl fungerande och bra 3:a, se alternativ planlösning.

Här lever man i ett mycket funktionellt och modernt boende med närhet och gångavstånd till både Stureplan med dess rika utbud av restauranger och nattklubbar samt sköna natur- och strövområden såsom Vanadislunden med dess nyöppnade bad, Hagaparken och Brunnsviken. Dessutom har du både gym och välsorterad mataffär i kvarteret.

– Hall med plats för ytterkläder och skor, en nisch med måttanpassade hyllor för förvaring samt två garderober i original. Hallen är både välkomnande och representativ och har bra rumssamband. Ekparkett, vitmålade väggar och tak samt säkerhetsdörr.

– Hallen leder till ett sovrum som ligger privat och enskilt från sällskapsdelen. Sovrummet är rofyllt, lugnt och tyst beläget mot innergården och har öppning via pardörrar till rymlig fransk balkong i väster som går att beträda. Här finns plats för dubbelsäng och klädförvaring i måttanpassade garderober byggda kring sängen. Trägolv i original och vitmålade väggar samt tak.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, dusch, handfat, badrumsskåp, WC och handdukstork. I taket finns spotlights och högtalare infällda.

– Öppna, strålande ljusa och härliga sällskapsytor i kök, matsalsdel och vardagsrum. Här ges utrymme för både mysiga hemmakvällar och trevligt umgänge i goda vänners lag. Köket från 2012 är stilrent och minimalistiskt designat med köksö, bra förvaring och komplett maskinell utrusning såsom kyl, frys, spishäll, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin samt vinkyl. Här finns även infällda högtalare i taket. Intill köket finns plats för större matsalsbord och i vardagsrummet finns plats för soffa, TV-möbel och förvaring i garderober längs vägg.

OBS! Lägenheten kan på ett enkelt sätt byggas om till en väl fungerande och bra 3:a, se alternativ planlösning.

Pris: 4 690 000 kr

Månadsavgift: 3 058 kr

Andel i föreningen: 1,55560 %

Byggår: 1913

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd (vid byggnation av vindsvåningar så flyttas förråden ner till källaren). Trevlig innergård med trädgårdsmöbler och två grillar.

Lägenhetsnummer: 8920 (1103)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Energiförbrukning: 159 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Ingemarshov bildades 1998 och de köpte fastigheten 2004. Huset byggdes 1913 och omfattar 74 st bostadsrätter och 3 hyresrätter (dold tillgång). Till fastigheten finns också 5 hyreslokaler. Ekonomin bedöms som god och föreningen planerar att sälja ut sin råvind under juni för att bygga bostäder (den beräknade boytan på vinden beräknas bli ca 750 kvm). I samband med det planerar man att installera hiss i trapphusen och genomföra en takrenovering.

RENOVERINGAR
Sedan föreningen tog över fastigheten 2004 har följande större renoveringar genomförts:
– Fasad, tak och fönster
– Trapphuset har rustats upp
– Säkerhetsdörrar till alla lägenheter
– Byte av elstigar och installation av bredband
– Stambyte gjordes 1963
– Stamspolning 2008
– OVK 2012
– Innergården renoveras 2015
– Källaren byggdess om och lägenhetsförråd installeras där 2016

Kommande/planerade renoveringar:
– Planer finns att sälja råvindarna
– Byggplaner för att installera hiss finns
– Uppfräschning av soprummet

Styrelsen håller fortsatt på att se över alternative för vad som kan göras gällande stammarna då föreningen gjort partiella stambyten sedan 2007 och mer än hälften är bytta. Beslutsunderlag håller på att tas fram för hur vi ska hantera stammarna men beslut om det finns inte och det är inget som kommer att fattas beslut om i närtid.

För mer information se föreningens underhållsplan under dokument och länkar.

Föreningen räknar inte med att behöva höja några avgifter. Dels har man en stark kassa idag och man förväntas få in åtskilliga miljoner för råvinden. Föreningens bedömning är att de totala intäkterna för råvind + kassa ska täcka investeringskostnader i fastigheten samt amortering av lån.

Driftskostnader: hemförsäkring ca 100-150:-/mån.

Förening: Brf Ingemarshov

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband 100 Mbit/s samt IP telefoni distribuerat av Ownit. Ingår i avgiften

Sammanställning: Rymlig fransk balkong i väster. Balkongen går att beträda och den vetter mot innergården.

Mycket centralt läge med närhet till det mesta. Här finns gott om trevliga butiker med stort utbud av inredningsföremål, antikviteter, livsmedel och kläder. Här finns också mängder av mindre restauranger och caféer och för den som söker andra nöjen ligger Stureplan endast cirka 10 minuters promenadväg bort. Inte långt från lägenheten ligger KTH och Handelshögskolan. Kommunikationerna är utmärkta med T-bana (Östra Station/KTH), Roslagsbanan samt flertalet innerstadsbussar. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18. Då garage i fastigheten enkelt går att anskaffa, är detta ett perfekt boende för bilburna.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.