Vasastan

Roslagsgatan 36 A, 1 tr

Renoveringschans på bästa Vasastadsadress i härlig tvårummare med hörnläge, vackra originaldetaljer och möjlighet att bygga balkong.

Adress

Roslagsgatan 36 A, 1 tr

Rum

2

Slutpris

4 800 000 kr

Avgift

2 508 kr/mån

Boyta

60 kvmOm bostaden

Tillfälle att sätta din egen prägel och skapa ditt drömboende i attraktiva och genuina Vasastadskvarter. På uppdrag av Bostadsrättsföreningen Roslagsgatan 36 upplåts denna möjligheternas sekelskifteslägenhet med renoveringsbehov och stor potential. Lägenheten är rofyllt och idylliskt belägen med trivsamt hörnläge i gårdshuset, den är väldisponerad med två härliga rum, kök och flertalet stora fönsterpartier som ger bra ljusinsläpp och vackra originaldetaljer såsom högt till tak, spegelmönstrade dörrar samt trägolv under plastmattorna. Möjlighet att bygga balkong från vardagsrummet finns, då bygglov tidigare funnits och lägenheterna ovan har balkonger.

– Tambur med plats för ytterkläder och skor i två rejäla garderober. Linoleummatta.
Tambur ansluter till inre hall med bra samband till vardagsrum och sovrum.

– Via vackra spegelmönstrade skjutdörrar nås ett fint vardagsrum med dubbla fönsterpartier. Här har tidigare funnits bygglov för balkong. Linoleummatta.

– Stort sovrum i hörnläge med fönster i två väderstreck. Trägolv. Garderob.

– Kök med gott om skåp. Spis, fläkt och kyl/frys.

– Badrum med dusch, toalett, handfat, badrumsskåp och handdukstork.

OBS! Renovering som berör fastighetens gemensamma konstruktioner såsom el, V/A, ventilation och ingrepp i bärande väggar kräver en bygganmälan till föreningens styrelse.

Pris: 4 250 000 kr

Månadsavgift: 2 508 kr

Andel i föreningen: 3,40000 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd. Föreningen har en trevlig gemensam innergård som under sommartid möbleras med trädgårdsmöbler, grill etc. På gården finns ett cykelställ och ett förråd för barnvagnar. I ett eget hus på gården finns en fin och fullt utrustad tvättstuga.

Lägenhetsnummer: 42120 (1102)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4.

Energiförbrukning: 149 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Roslagsgatan 36 förvärvade fastigheten år 2000 och består av 37 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen har en informativ hemsida, se gärna http://www.roslagsgatan36.se

För närvarande har föreningen långfristiga lån på 1,9 MSEK och har 1,3 MSEK i kassa och bank (per 31-12-2016). Amortering av lånet görs kvartalsvis, för närvarande med 60 000 kr per kvartal. Föreningen har också god likviditet och styrelsen är aktiv i hur de likvida medlen placeras för att få bästa avkastning. Föreningen har löpande kontakt med banken rörande låneränta, placeringsrådgivning samt amortering. Inga avgiftsförändringar planeras.

Följande renoveringar har utförts i fastigheten:
1982 genomfördes stambyte och nydragning av elen.
2002 gjordes en uppfräschning av tvättstugan och soprummet samt en fönsterrenovering påbörjades.
2005 renoverades trapphus och hissar.
2007 byggdes balkonger.
2008 installerades nya tvättmaskiner i tvättstugan.
2010 installerades ett öppet kommunikationsnät (fiber) i fastigheten, och samtliga lägenheter och lokaler har nu tillgång till ett stort utbud av TV-, telefoni- och bredbandstjänster. Ett nytt passersystem installerades i fastigheten med elektroniska nyckelbrickor för att öka säkerheten och dörrpassager för alla boende i fastigheten. Brickan används även för att boka tvättstugan, som även går att boka via hemsidan och via din iPhone.
2011 gjordes en större uppdatering av innergården med ny växtlighet och bättre belysning. Även fasaden mot gatan renoverades och samtliga portar och glaspartier byttes mot nya.
2012 totalrenoverades soprummet med nya kärl och förbättrad sophämtning. Ett barnvagnsförråd byggdes på innergården.
2013 byttes flertalet vatten- och avloppsrör i källaren enligt underhållsplanen.
2017 installerades säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
OBS! En underhållsplan upprättades 2006 och sträcker sig fram till 2025.

Förening: Brf Roslagsgatan 36

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem. Fiberbredband och IP-telefoni ingår obligatoriskt i månadsavgiften.

Sammanställning: Bygglov för balkong mot gården har tidigare funnits. Detta bygglov har dock gått ut och måste förnyas hos Stadsbyggnadskontoret.

Utmärkt läge i Vasastan i de populära kvarteren Sibirien. Sibirien är känt för mysiga gator och närhet till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer m.m. Man bor ostört men har bara ca 10 minuters gångavstånd till Stureplan och Stockholms City samt ströv- och naturomådena kring Brunnsviken och Hagaparken. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana Tekniska Högskolan och Roslagsbanan. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18. I området finns ett flertal dagis samt skolor.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.