Vasastan

Västmannagatan 18, 5 tr

Enastående vindsvåning om 75 kvm golvyta i fastighet från 1888. Genomgående planlösning och utsikt över takåsar, mot Stadshuset och Globen!

Adress

Västmannagatan 18, 5 tr

Rum

2

Slutpris

7 000 000 kr

Avgift

3 433 kr/mån

Boyta

59 kvm

Biyta

16 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva en fantastisk vindsvåning med en total golvyta om 75 kvm (varav boarea 59 kvm) attraktivt belägen med närhet till det mesta man kan önska sig. Underbar utsikt över Stockholms takåsar samt ända till Stadshuset och Globen. Vackra synliga takbjälkar, hårdvaxoljad fiskbensparkett, spegeldörrar och generös takhöjd. Våningen är ytterst väldisponerad med stora sällskapsvänliga ytor med öppen planlösning mellan köket och vardagsummet. Plats för större matbord och trevliga middagar. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng samt stilfullt badrum. Både tvättmaskin och diskmaskin finns. Den genomgående planlösningen i kombination med det höga läget ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Hiss finns till våning 4. Fastighet från 1888.

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Här finns även en inbyggd klädkammare/förråd.

– Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för större sällskap. Tre vackra fönster samt utsikt över takåsarna, mot Stadshuset och Globen.

– Stilfullt kök med bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Bänkskiva och stänkskydd i marmor. Köket är utrustat med diskmaksin, spishäll, fläkt, ugn, mikrovågsugn, kyl och frys. Vackra synliga takbjälkar samt hårdvaxoljad fiskbensparkett.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. En inbyggd garderob samt plats för extra garderob eller byrå om så önskas. Fönster mot innergården med utsikt över takåsarna.

– Rymligt och väldisponerat badrum utrustat med tvättmaskin, golvvärme, dusch, infällbara duschväggar, skåp, handfat och wc. Spotlightbelysning.

Pris: 6 450 000 kr

Månadsavgift: 3 433 kr

Andel i föreningen: 6,76160 %

Byggår: 1888

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 00022 (1502)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 149 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns en gemensam tvättstuga i källaren med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp, cykelparkering samt en mycket trevlig innergård med sommarmöblering och grill.

Bostadsrättsföreningen Facklan 6 förvärvade fastigheten 1991 och består av 22 bostadsrättslägenheter (yta: 843 kvm). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras ej som köpare. Föreningen äger marken. Delat ägande är ok. Stambyte genomfördes 1995. Mer information om föreningen finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens hemsida: http://hem.bredband.net/facklan6/index.htm

Förening: Brf Facklan 6

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Mycket trevlig gemensam innergård med sommarmöblering!

Boarea 59 kvm och total golvyta 75 kvm enligt säljarens tidigare mätbevis SS 21054:2009 utfärdat 2014-10-30, enlig bostadsrättsföreningens information är boarean 57 kvm.

Här på Västmannagatan 18 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan ett stenkast från Odenplan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 10 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.