Vasastan

Västmannagatan 30 A, 1 tr. ö.g.

Balkong i sydväst, fint skick, generös takhöjd och sällskapsvänliga ytor. Attraktiv adress i sekelskiftesfastighet!

Adress

Västmannagatan 30 A, 1 tr. ö.g.

Rum

2

Slutpris

4 400 000 kr

Avgift

3 203 kr/mån

Boyta

59 kvmOm bostaden

Välkomna till denna fantastiskt fina tvåa belägen i fastighet från 1889. Lägenheten har en underbar balkong med utgång från vardagsrummet som vetter mot föreningens trevliga innergård. Sällskapsvänliga ytor, goda förvaringsmöjligheter, generös takhöjd och fönster med speglar och djupa nischer. Lägenheten har både tvättmaskin och torktumlare. Snabbt tillträde är möjligt. Här bor du på eftersökt adress med närhet till både Vasaparken och Tegnérlunden samt med promenadavstånd till city. Varmt välkomna på visning!

– Entré med plats för byrå eller garderob om så önskas. Det finns även förvaringsutrymme ovan badrummet. Spotlightbelysning.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med utgång till balkongen. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Fönster med speglar och djupa nischer samt cirka 3 meter i takhöjd. En inbyggd garderob (kassaskåpet som står i garderoben ingår inte i köpet).

– Välplanerat kök med plats för mindre matbord och fönster med djupa nischer. Bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med kyl, frys, spis, ugn, fläkt, tvättmaskin och torktumlare.

– Trivsamt sovrum med plats för säng och sängbord. Praktisk och rymlig garderobsvägg med skjutdörrar. Fönster med speglar och djupa nischer.

– Stilfullt och rymligt badrum utrustat med dusch, handfat med kommod, spegel och wc.

– Underbar balkong med plats för bord, stolar och blomster. Balkongen vetter mot föreningens innergård.

ÖVRIGT
Boarea 59 kvm enligt säljarens mätbevis SS21054:2009 utfärdat 2014-12-16, enligt bostadsrättsföreningens info 57 kvm.

Avgiften är 3203 kr/mån plus en obligatoriskt avgift om 250 kr/mån som tillkommer för bredband och kabel-tv basutbud – Totalt månadsavgfit är: 3453 kr/mån.

Pris: 4 250 000 kr

Månadsavgift: 3 203 kr

Andel i föreningen: 3,51000 %

Byggår: 1889

Lägenhetsnummer: 1018 (1101)

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 174 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Äkta och välskött bostadsrättsförening om 29 bostadsrättslägenheter. Under 2018 renoverades vinden och blev till 4 nya lägenheter och under 2019 såldes föreningens tidigare hyreslägenhet. Detta förbättrade föreningens ekonomi och den är numera skuldfri. Den goda ekonomin har även bidragit till att föreningen under 2019 sänkt avgifterna 10% och att föreningen beslutat om en ytterligare avgiftssänkning på 10% som genomfördes i april 2020. Fastigheten upplåtes med tomträtt, omförhandling 2023.

Föreningens gård har en inramad uteplats som på sommaren har vackert blommande träd, utemöbler och grillmöjlighet. Det finns förråd, cykelställ, innergård och tvättstuga i källaren i gathuset utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

2020: Renovering av gatufasad.
2020: Trapphusrenovering
2019: Ny port med elektrisk öppning.
2018: Tak lades om i samband med vindsbyggnation.
2018: Spolning av stammar samt OVK
2018: Radonmätning
2018: Spolning av avrinningsbrunnar på innergården.
2017: Vindsbyggnation
2017: Hissrenovering
2013: Spolning av stammar.
2012: Omfattande gårdsrenovering, gårdsbjälklag, fjärrvärmecentral.
2010: Samtliga fönster renoverades och byte av fönsterglas har skett till bullerdämpande (mot gata) och isolerande (mot gård).
2003: Balkonger mot innergården byggdes.
2002: Spolades rörstammar.
1994: Taket och fasaden renoverades.
1972: Byttes rörstammar samt el-stigar.

Planerade renoveringar:
Kommande år planeras energisparåtgärder, renovering av vissa fönster samt stamspolning år 2023.

Förening: Brf Tuben 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Avgiften är 3203 kr/mån plus en obligatoriskt avgift om 250 kr/mån som tillkommer för bredband 50 Mbit/s och kabel-tv basutbud, leverantör är Com Hem – Totalt månadsavgift är: 3453 kr/mån.

Här på Västmannagatan 30 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan. Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 15 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd. År 2017 beräknas även Citybanan vara klar vilket gör detta läge än mer attraktivt.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.