Vasastan

Falugatan 19, 1 tr

Spröjsade fönster, ekparkett och härlig takhöjd. Suveränt boende på vacker gata. Här trivs man!

Adress

Falugatan 19, 1 tr

Rum

2

Slutpris

2 985 000 kr

Avgift

2 355 kr/mån

Boyta

59 kvmOm bostaden

Välkommen till ett riktigt bra boende. Lugnt, tyst och fridfullt läge på Vasastans kanske vackraste gata, Falugatan, med kort promenad till pulsen vid Rörstrandsgatan och Odenplan med dess rika utbud av trevliga restauranger, mysiga caféer, butiker och affärer. Lägenheten är ytterst väldisponerad där varje kvadratmeter utnyttjas maximalt. Utmärkt kök, rymligt sovrum, snyggt badrum och ett härligt vardagsrum. Till föreningen hör en vacker innergård med grill, sommarmöblering och blomster.

– Välkomnande hall med klädkammare och plats för ytterkläder.

– Stort, ljust och lättmöblerat vardagsrum med härlig takhöjd och ekparkett. Ett mycket trivsamt vardagsrum!

– Väldisponerat kök, mycket bra arbetsytor och gott om skåp. Fullt utrustat med diskmaskin, elspis med ugn och fläkt. Kyl, frys samt tvättmaskin. Matplats för 4-5 personer.

– Sovrum med plats för dubbelsäng. Smart, platsbyggd garderobsvägg med suverän förvaring. Ekparkett.

– Snyggt, vitkaklat badrum med dusch, handfat och wc.

Pris: 2 975 000 kr

Månadsavgift: 2 355 kr

Andel i föreningen: 3,75000 %

Byggår: 1929

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och en fin gemensam innergård. Till bostadsrätten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Lägenhetsnummer: 22

Hiss: Nej

Våning: 1

Antal våningar: 2

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata, i Rödabergen är det, för att vara Vasastan, ovanligt lätt att få parkering!

Allmänt om föreningen: Brf Verdandi 42 består av fastigheterna Verdandi 42 och Sigyn 30 med adresser Falugatan 13, 14, 15 och 17 samt Rödabergsgatan 5, 7, 9 A och 9 B. Sammanlagt 118 bostadsrättslägenheter och två affärslokaler. Till föreningen hör även två gröna innergårdar. Fastigheterna är kulturminnesmärkta och ritades av den kände arkitekten Sven Wallander (som bl.a ritat Kungstornen på Kungsgatan) och stod klart 1925. Energiprestanda: 161 kWh/m² (Atemp) och år.

– Byte av samtliga rörstammar och samtidig renovering av alla badrum samt renovering av fasader, tak och trapphus (1987-1994).
– Byte av samtliga elstammar, renovering av tvättstuga (1995).
– Renovering av samtliga fönster (1996).
– Renovering och målning av samtliga fasader samt översyn av tak och utvändig målning av fönster (2008).
– Utbyte på föreningens bekostnad av samtliga lägenhetsdörrar mot säkerhetsdörrar samt renovering av alla trapphus och installation av postboxar (2013).
– Fönsterna i hela föreningen renoverades under 2017.

Föreningen kräver att en överlåtelsebesiktning görs i samband med överlåtelsen. Den bekostas av köparen och beställs av förvaltaren till en kostnad om 3.100:-.

Hushållsel ca 150-200:-, gas ca 200:- och hemförsäkring ca 150:-/månad.

Förening: Brf Verdandi 42

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Möjlighet till bredband.

Fantastiskt läge i idylliska Röda Bergen på Vasastans kanske vackraste gata.
Lugnt, tyst och fridfullt, men inte långt ifrån pulsen vid S:t Eriksplan samt Odenplan. Med gångavstånd nås allt från Vasastans rika utbud av trevliga restauranger, mysiga caféer, butiker, affärer m.m till nödvändig service såsom banker, mataffärer och de utmärkta kommunikationerna i form av tunnelbana, flertalet innerstadsbussar, flygbussen samt pendeltåg. Parkeringsmöjligheter (boendeparkering) för bil finns på Falugatan samt alla närliggande gator. Det är även kort avstånd till rekreations- och naturområdena kring Vasaparken, Hagaparken, Brunnsviken samt Karlbergskanalen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.