Vasastan

Rörstrandsgatan 32, 3 tr.

Sekelskifte, drömläge, solig balkong och kakelugn.

Adress

Rörstrandsgatan 32, 3 tr.

Rum

2

Slutpris

3 800 000 kr

Avgift

2 117 kr/mån

Boyta

59 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 60 ljusa och välplanerade kvm med genomgående planlösning. Härligt sekelskifte med fungerande kakelugn, högt till tak, vita snickerier, fina furugolv och stor balkong. Utmärkt kök med matplats, lättmöblerat vardagsrum med balkong och kakelugn. Fräscht kaklat badrum samt sovrum med plats för dubbelsäng.

Lägenheten vetter mot två innergårdar och är tyst och lugn, utanför porten har du Rörstrandsgatan med dess puls, cafeér, restauranger och butiker.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Furugolv och ingång till stor ”walk in closet”.

– Utmärkt kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Gasspis med fläkt, kyl och frys. Furugolv.

– Ljust vardagsrum med fungerande kakelugn och utgång till balkong. Furugolv.

– Sovrum med ”walk in closet”, furugolv, plats för dubbelsäng.

– Helkaklad badrum med dusch, toalett och handfat.

Pris: 2 950 000 kr

Månadsavgift: 2 117 kr

Byggår: 1908

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga (två maskiner, två torkskåp, en tumlare samt mangel) i gatuhuset. Utemöbler och grill på gården. Till lägenheten hör ett stort vindsförråd.

Lägenhetsnummer: 25

Hiss: Nej

Våning: 3

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Parkering på gatan, externa garage eller P-snurran längst ned på gatan. För boendeparkering, www.stockholm.se.

Allmänt om föreningen: Huset på Rörstrandsgatan 22 stod klart 1907 och uppfördes av byggmästare Lars Östlihn å J E Gustafssons räkning. Huset ritades av Dorph och Höög, en framgångsrik duo med bland annat Butterickshuset och S:t Erikspalatset på Kungsholmen på sin verklista. De ritade många av husen i Birkastaden och deras stil, jugend med inslag av barock, kallades för Birkastilen. Bottenvåningen och souterrängvåningen är spritputsade och våningarna därovan, med burspråk, slätputsade. Husets sockel och portens omfattning är i natursten.

På 1990-talet sattes en ny träport in och fastigheten fick hiss. I början av 2000-talet monterades balkonger upp på gårdsfasaderna. Under 2000-talet har fastigheten genomgått många viktiga renoveringar och några av de största är: Stamrenovering, målning av fönster, installation av fiber och renovering av gård. Föreningen har dragit in nya radiatorer med vatten och 2015 installerades bergvärme. Dock har varje lägenhet värmepanna för uppvärmning av vatten.

Förening: Brf Ugnen 9

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Stor balkong i söder.

Synnerligen eftersökt läge på Rörstrandsgatan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare och nås inom två minuters promenad.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner samt isbana och pulkabacke vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.