Vasastan

Tre Liljor 5 B

1920-talspärla i toppskick vid idylliska Tre Liljor. Härlig takhöjd, vackra trägolv, utmärkt planlösning, originaldetaljer och stor balkong.

Adress

Tre Liljor 5 B

Rum

2

Slutpris

4 900 000 kr

Avgift

2 415 kr/mån

Boyta

58 kvmOm bostaden

Välkommen till denna utmärkt planerade, ytterst väldisponerade och smakfullt renoverade tvårummare belägen i den mysiga 1920-talsidyllen Tre Liljor som är en rogivande parkoas mitt i Vasastan. Stilren design, sober färgsättning och flera smarta, platsbyggda funktions- samt förvaringslösningar samsas här med alla vackra originaldetaljer från byggåret 1926. Här finns vackra trägolv, spegelmönstrade dörrar och vita snickerier, rejäl takhöjd och stora fönsterpartier med djupa nischer mot två väderstreck.

Lägenheten har en utmärkt planlösning som är maximalt yteffektiv och tillgänglig med genomgående hög standard och alla tänkbara, moderna bekvämligheter. Här ges öppna och härliga sällskapsytor. Stilrent kök i grått utförande med god förvaring i skåp och lådor samt komplett maskinell utrustning i rostfritt utförande och bänkytor i carrara marmor. Luftigt vardagsrum med plats för soffgrupp, tv-möbel och middagsbord. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns även utgången till den stora balkongen över föreningens lummiga innergård. Fräscht helkaklat badrum med golvvärme, wc och badkar.

Här bor du i Vasastans mysiga kvarter med närhet till pulsen kring Odenplans caféer och barer, men ändå lugnt och nära parkmiljöer. Med någon minuts promenad når du Hagaparken, Vanadislunden, Vasaparken och Humlegården. Välskött, äldre förening med god ekonomi, låg skuldsättning och låga månadsavgifter för medlemmarna.

– Välkomnande hall med plats för avhängning och skor. Genomgående ljusa väggar och tak samt fina trägolv.

– Utmärkt sällskapsköket i toppskick med bra arbetsytor och gott om förvaring i skåp och lådor. Här finns kyl och frys, ångugn, induktionshäll, fläkt, diskmaskin och bänkytor i carrara marmor.

– Luftig vardagsrum med fin fiskbensparkett och generöst ljusinsläpp från stort fönsterparti, med utsikt över lummig grönska. Gott om plats för önskad möblering med soffgrupp, TV-möbel och matbord.

– Rofyllt sovrum med gott om förvaring i rejäl inbyggd garderob. Plats för dubbelsäng, och byrå, skrivbord eller dylikt. Här finns även utgången till den stora balkongen mot föreningens lummiga innergård.

– Fräscht helkaklat badrum med golvvärme, wc, handfat på kommod och badkar.

Pris: 4 995 000 kr

Månadsavgift: 2 415 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och bredband upp till 100 Mbit/s från Ownit. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 200-250:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad.

Andel i föreningen: 2,37000 %

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 2

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1.

Energiförbrukning: 133 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Hugin 23 bildades så tidigt som i samband med när fastigheten byggdes 1926. Föreningen består 40 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2.730 kvm, varav 2.540 kvm utgör lägenhetsyta och 190 kvm utgör lokalyta.

Föreningen var fram till 2006 en sk "bostadsförening", därefter antogs nya stadgar och man är sedan dess en "bostadsrättsförening". Föreningen beskattas som äkta. Juridisk person accepteras inte som köpare.

Ekonomin är mycket god i föreningen och skuldsättningen är låg. Per 2017-12-31 var de långfristiga skulderna ca 5.900.000:- vilket ger en belåningsgrad om ca 2.182:-/kvm (normalgoda föreningar ligger i spannet 5.000-10.000:-/kvm). Månadsavgifterna är därmed också låga. Inga avgiftsförändringar är i dagsläget beslutade.

Genomförda renoveringar:

Stambyten har skett successivt sedan 1970-talet, sk "partiella" stambyten. Samtliga originalstammar har bytts någon gång sedan dess.
2003: Byte av elstigar.
2004: Trapphusrenovering.
2007: Renovering av tvättstuga (golvslipning 2016).
2011: Balkonger byggdes.
2012: Målning av yttertak. Takrenovering skedde under sent 1980-tal/tidigt 1990-tal.
2013: Fönsterrenovering (målning).
2014 och 2015: Renovering av två hyreslokaler.
2016: Renovering av hiss, upprustning av innergård, slipning av golv i trapphus.
2017: Byte av V/A-stam i källaren.

Kommande renoveringar:
2019: Byte av fjärrvärmecentral.

Till lägenheten disponeras både ett vinds- och ett källarförråd. I fastigheten finns en fräsch tvättstuga (renoverad 2007) med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. I källaren finns cykel- och barnvagnsrum. Föreningens medlemmar har även tillgång till mysig och grönskande innergård med vackra planteringar och buskar, trädgårdsmöbler och grillmöjlighet.

Förening: Brf Hugin 23

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. (Basutbud ingår i avgiften).

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit, upp till 100 Mbit/s. (Ingår i avgiften).

Sammanställning: Balkong i västläge mot föreningens grönskande innergård.

Superbt läge i Vasastan. Lugnt, tyst och skyddat ligger denna förening i ett mycket trevligt 1920-talsområde med Pariskänsla. Närhet till Brunnsviken och Hagaparken där möjlighet till promenader, tennis, löpning och picknick ges.

Bra kommunikationer tack vare buss 2 som går till Slussen och Södermalm via Stureplan och buss 57 från Södermalm till Karolinska sjukhuset via Sergels torg, samt behagligt gångavstånd till tunnelbana vid Odenplan. Endast ca 300 meter till flygbussarna för vidare färd ut mot Arlanda. Med den nya Citybanan ca 300 meter bort får de boende i området tillgång till ännu bättre allmänna kommunikationer. Idealiskt läge även för dig som har bil, eftersom det är nära till alla stora trafikleder.

Flertalet matbutiker finns inom 100 meter och brett utbud av restauranger inom 100-200 meter.

Odenplan erbjuder allt vad man kan önska sig i form av övriga kommunikationer affärer, butiker, caféer och restauranger. Gott om dagis och skolor i närheten.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.