Vasastan

Hagagatan 46 A, 2 tr

Tidsenliga sekelskiftesdetaljer möter det stilrent moderna i utmärkt tvåa med högt genomgående läge och solig balkong i väster. 2.370:-/mån!

Adress

Hagagatan 46 A, 2 tr

Rum

2

Slutpris

5 500 000 kr

Avgift

2 370 kr/mån

Boyta

58 kvmOm bostaden

I högt, fritt läge i vacker fastighet anno 1910 finns denna sällsynt välplanerade lägenhet mellan två lugna innergårdar med ljuvligt ljusinsläpp och generös balkong i solsäkert västerläge med fri utsikt mot vackra träd och kringliggande innergårdar.

Lägenheten genomgick en smakfull renovering under 2011 med nytt stilrent kök och badrum och 2013 renoverades även lägenhetens ytskikt. Den välbevarade sekelskiftescharmen med flertalet tidstypiska detaljer såsom speglade dörrar och fönster, snövita snickerier, generös takhöjd samt djupa fönsternischer finns kvar. Möjlighet att installera eldstad i vardagsrum och sovrum finns. Lägenheten erbjuder även mycket bra förvaring!

Välkommen till Hagagatan och detta eftertraktade läge i Vasastan med allt man kan tänkas önska från både grönska och stadsliv på gångavstånd bort. Det är ett restaurangtätt område, du har ICA precis runt hörnet, Hagaparken och Brunnsviken en kort promenad bort med promenadstråk längs vattnet samt nära till utmärkta kommunikationer.

HALL – Rymlig hall som öppnar upp till bostadens alla rum. Här finns god plats för ytterkläder och skor samt förvaring i garderob. Fint trägolv och vitmålade väggar.

BADRUM – Från hallen nås ett stilfullt och stort badrum med golvvärme, duschvägg med infällda rör och nischer, tvättställ med kommod, handdukstork, WC, badrumsskåp, tvättmaskin och torktumlare. Badrummet har även ett härligt fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Vitkaklade väggar och grått klinkergolv.

KÖK – Stilrent och välutrustat designkök i tidlöst minimalistiskt utförande från italienska Colombini. Köket har generösa arbetsytor samt god och lättillgänglig förvaring i skåp och lådor med elektronisk öppnings- och stängningsfunktion (servo drive). Komplett maskinell utrustning från Baumatic med integrerad kyl/frys, varmluftsugn, induktionshäll, micro och diskmaskin. Infällda spotlights i såväl tak som ovanför bänkskiva. Gott om plats för matbord och stolar med plats för 4 personer. Utgång till balkong i högt och fritt västerläge som ger ett fint ljusinsläpp till köket. Vitbetsade furugolv och vitmålade väggar.

BALKONG – Från köket nås den generösa balkongen i solsäkert västerläge med utsikt mot det vackra trädet och kringliggande innergårdar.

VARDAGSRUM – Med två generösa fönsterpartier i fil skapar sällskapsrummet hjärtat i denna charmiga bostad. Utmärkt planerat rum med plats för såväl soffgrupp och TV-möbel som matsalsbord med plats för upp till 8 personer. Trägolv, vita snickerier och vitmålade väggar. Det har tidigare funnits kakelugn i vardagsrum och sovrum och många bostadsrättsinnehavare i föreningen har valt att öppna upp rökkanalerna och åter installera kakelugnar. Då befintlig rökkanal finns bevarad även här finns därför möjlighet för den som önskar att på nytt installera en eldstad såsom kakelugn, kamin eller öppen spis.

SOVRUM – Sovrum i avskilt och rofyllt läge med fönster ut mot innergård. Gott om plats för dubbelsäng och generös förvaring i både rymlig ”walk in closet” och skjutgarderob med hyllsystem och utdragbara förvaringslådor från Elfa. Även här återfinns det vackra fönsterpartiet, furugolven och de vita snickerierna. Måttbeställda gardiner med upphängning till rummet ingår.

Pris: 4 975 000 kr

Månadsavgift: 2 370 kr
Fr.o.m. 1 april 2016 tillkommer en obligatorisk avgift för balkong utöver månadsavgiften på 50kr.

Andel i föreningen: 3,22400 %

Byggår: 1910

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd om 4-5 kvm. Föreningens gemensamma utrymmen består av tvättstuga i gathusets källare (nedgång från gården) med två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns barnvagnsrum, cykelrum och cykelställ på under tak på gården.

Lägenhetsnummer: 016 (1202)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4.

Energiförbrukning: 172 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Bl a Europark på Vanadisvägen och Stockholm Parkering på Hagagatan. Se även www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Munin 2 bildades 1999 och förvärvade sedan fastigheten i november 2010. Föreningen består av 21 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler i fastigheter uppförda mellan 1908-1910. Enligt Stockholm Stadsmuseums kulturhistoriska klassificering (blå, grön, gul) är fastigheten gulmärkt. Föreningen äger dessutom marken.

Genomförda renoveringar:
Stambyte i kök och badrum 1973.
OVK 2010.
Stamspolning och renovering av gården samt fönster 2011.
Byte av radiatorventiler 2012.
Trapphusrenovering 2012-2013.
Fasadrenovering och byggnation av balkonger 2014.
Byte av portar i gat- och gårdshuset 2017.

Till lägenheten hör ett källarförråd om 4-5 kvm. Föreningens gemensamma utrymmen består av tvättstuga i gathusets källare (nedgång från gården) med två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns barnvagnsrum, cykelrum och cykelställ på under tak på gården.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 200-300 kr/mån, hemförsäkring ca 100-150 kr/mån.

Förening: Brf Munin 2

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Balkong i väster med dag- och eftermiddagssol. Balkongen ligger högt och har fin utsikt över trädtoppar och kringliggande innergårdar. Obligatorisk balkongavgift om 50:- tillkommer månadsavgiften (börjar gälla fr o m 1/4).

Ypperligt, centralt läge invid Odenplan och Vanadislunden med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. Här lever du i kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer, restauranger, butiker och affärer. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.