Vasastan

Rehnsgatan 12, 4 tr

Härligt sekelskifte med högt läge på drömadress. Vackra trägolv, högt i tak, stor balkong samt snövita snickerier och spegeldörrar.

Adress

Rehnsgatan 12, 4 tr

Rum

2

Slutpris

5 600 000 kr

Avgift

2 925 kr/mån

Boyta

58 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 58 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick! Sekelskiftestvåa med härlig takhöjd, vackra trägolv, generösa ljusinsläpp samt fina snickerier, nischer och spegeldörrar. Kök med utgång till balkong med eftermiddag/kvällssol, fräscht badrum, sovrum med plats för dubbelsäng samt lättmöblerat vardagsrum. Högt läge i vacker fastighet, fin stadsvy med utsikt över takåsar!

– Välkomnande hall med klädkammare och plats för ytterkläder. Furugolv.

– Utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor och matplats för 4-5 personer. Kyl/frys, diskmaskin, gasspis, ugn och fläkt. Utgång till balkong. Furugolv.

– Stor balkong med ogenerad utsikt över takåsar. Eftermiddags/kvällssol.

– Lättmöblerat vardagsrum med ekparkett och stort fönster med djupa nischer.

– Kaklat badrum med dusch, WC och handfat. Klinker med golvvärme.

– Sovrum med garderober och plats för dubbelsäng. Furugolv.

Pris: 5 250 000 kr

Månadsavgift: 2 925 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad ca; hushållsström och gas 350 kronor, hemförsäkring 150 kronor. Balkongtillägg om 150 kr/månad tillkommer.

Byggår: 1888

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns idag ett vindsförråd som tillhör lägenheten, i samband med vindsbyggnationen kommer det att byggas ett till bostadsrätten tillhörande källarförråd.

Lägenhetsnummer: 1402

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Allmänt om föreningen: Brf Renen 1910 registrerades 1998 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 36 bostadsrätter i en vacker sekelskiftesfastighet från slutet på 1880-talet. Föreningen äger fastigheterna Grundläggaren 9 och Grundläggaren 10 med adresserna Rehnsgatan 10 och 12 i Vasastan, Stockholm. Juridisk person godkänns inte som köpare av bostadsrätten.

Föreningen har en stark ekonomi tack vare låg belåningsgrad med 4,8 miljoner kr i långfristiga skulder och ett positivt operativt resultat trots rimliga månadsavgifter. I månadsavgiften ingår värme, vatten, el i allmänna utrymmen. Dessutom beräknar föreningen få pengar vid försäljning av vindarna. Inga aviserade avgiftsförändringar.

Det vackra huset byggdes 1888 och under åren har följande underhåll och renoveringar utförts.
2013 Fönsterrenovering
2012 Stamspolning
2009 OVK
2009 Balkonger uppförda
2008 Fasadrenovering
2008 Trapphusrenovering
2003 Gårdsrenovering
2002 Fasadrenovering (gathusets gårdsfasad)
1982 Installation av hissar
1983 Partiellt stambyte

PLANERADE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att sälja vinden. Anbud tas för närvarande in.
Med pengarna föreningen får in från vindsförsäljningen ska en del gå till upprustning av fastigheten.

1983 byttes 12 av totalt 16 stammar i fastigheten. De stammar som byttes 1983 har inspekterats och beräknas ha en livslängd på ytterligare 20 år. De kvarvarande 4 stammarna (en i varje trappuppgång) planeras att bytas ut under Q3 2016. I denna lägenhet kommer det endast att ske stambyte via garderoben i hallen, det kommer vara klart innan tillträdet. I samband med att vindarna byggs om till lägenheter kommer taket att bytas ut, viss el dras om och byggnation av nya källarförråd. Gårdens bjälklag beräknas vara klart till hösten 2016 och hissen kommer även att bytas ut.

Månadsavgifterna förväntas vara oförändrade då finansieringen av renoveringarna tas från planerad vindsförsäljning.

Förening: Renen 1910

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 45

Antal lokaler: 4

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Balkong med eftermiddag/kvällssol.

Utsökt och mycket eftertraktat läge i hjärtat av Vasastan och Norrmalm. Här promenerar man till alla trevligheter Stockholm City erbjuder med allt från Stureplans innekrogar och restauranger till skärgårdsfärjorna vid Nybroviken. I dessa klassiska kvarter finns många restauranger från världens alla hörn, caféer, butiker etc. När du vill komma ifrån pulsen finns Lilljansskogen, Hagaparken och Brunnsviken inom gångavstånd. Kommunikationerna är utmärkta med såväl buss som tunnelbana.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.