Vasastan

Hagagatan 46 A, 3 tr

Tidsenliga sekelskiftesdetaljer möter det stilrent moderna i utmärkt tvåa med kakelugn, högt genomgående läge och solig balkong i väster.

Adress

Hagagatan 46 A, 3 tr

Rum

2

Slutpris

5 750 000 kr

Avgift

2 393 kr/mån

Boyta

57 kvmOm bostaden

I högt, fritt läge i vacker fastighet anno 1910 finns denna sällsynt välplanerade lägenhet med ljuvligt ljusinsläpp och generös balkong i solsäkert västerläge med utsikt över trädtoppar och kringliggande innergårdar. Lägenheten andas bevarad sekelskiftescharm med flertalet tidstypiska detaljer bevarade såsom speglade dörrar, snövita snickerier, välbevarade furutiljor, generös takhöjd, djupa fönsternischer samt en bedårande vacker kakelugn som förhöjer intrycket.

Här erbjuds ett välutrustat kök i tidlöst utförande, generös arbetsyta samt god och lättillgängligt förvaring. Sovrum i avskilt och rofyllt läge med plats för dubbelsäng och generös förvaring i bostadens ”walk in closet” samt ett sällsynt smakfullt och rymligt badrum med inkaklat badkar, tvättpelare samt fönster med djupa fönsternischer. Med två generösa fönsterpartier i fil samt en vacker kakelugn skapar sällskapsrummet hjärtat i denna charmiga bostad.

Välkommen till Hagagatan och detta eftertraktade läge i Vasastan med allt man kan tänkas önska från både grönska och stadsliv med gångavstånd till Odenplan, Hötorget och Hagaparken.

– Rymlig hall som öppnar upp till bostadens alla rum. Här finns god plats för ytterkläder och skor samt förvaring i garderob. Trägolv och vitmålade väggar.

– Från hallen nås ett stilfullt och helkaklat badrum med klinkergolv med golvvärme, smakfullt integrerat badkar, handfat, WC, badrumsskåp, tvättmaskin och torktumlare. Badrummet har även ett fönster som ger fint ljusinsläpp.

– Stilrent och välutrustat kök i tidlöst utförande, generös arbetsyta samt god och lättillgänglig förvaring. Komplett maskinell utrustning från Siemens. Matplats för 3-4 personer. Utgång till balkong i högt och fritt västerläge samt fin utsikt över innergårdar.

– Med två generösa fönsterpartier i fil samt en vacker kakelugn skapar sällskapsrummet hjärtat i denna charmiga bostad. Utmärkt planerat med plats för såväl soffgrupp samt media möblemang.

– Sovrum i avskilt och rofyllt läge med gott om plats för dubbelsäng och förvaring i rymlig klädkammare. Även här återfinns det vackra fönsterpartiet, furutiljorna och de vita snickerierna.

Pris: 4 975 000 kr

Månadsavgift: 2 393 kr

Andel i föreningen: 3,25600 %

Byggår: 1910

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 4-5 kvm. Föreningens gemensamma utrymmen består av tvättstuga i gathusets källare (nedgång från gården) med två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns barnvagnsrum, cykelrum och cykelställ på under tak på gården.

Lägenhetsnummer: 1018 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 172 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Bl a Europark på Vanadisvägen och Stockholm Parkering på Hagagatan. Se även www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Munin 2 bildades 1999 och förvärvade sedan fastigheten i november 2010. Föreningen består av 21 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler i fastigheter uppförda mellan 1908-1910. Enligt Stockholm Stadsmuseums kulturhistoriska klassificering (blå, grön, gul) är fastigheten gulmärkt. Föreningen äger dessutom marken.

Genomförda renoveringar:
Stambyte i kök och badrum 1973.
OVK 2010.
Stamspolning och renovering av gården samt fönster 2011.
Byte av radiatorventiler 2012.
Trapphusrenovering 2012-2013.
Fasadrenovering och byggnation av balkonger 2014.
Byte av portar i gat- och gårdshuset 2017.

Till lägenheten hör ett källarförråd om 4-5 kvm. Föreningens gemensamma utrymmen består av tvättstuga i gathusets källare (nedgång från gården) med två maskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns barnvagnsrum, cykelrum och cykelställ på under tak på gården.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 200-300 kr/mån, hemförsäkring ca 100-150 kr/mån.

Förening: Brf Munin 2

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Balkong i väster med dag- och eftermiddagssol. Balkongen ligger högt och har fin utsikt över trädtoppar och kringliggande innergårdar.

Ypperligt, centralt läge invid Odenplan och Vanadislunden med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. Här lever du i kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer, restauranger, butiker och affärer. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.