Vasastan

Surbrunnsgatan 16, 3 tr

Sekelskiftespärla med ca 3,25 meter i takhöjd, snövita snickerier, fina trägolv, pardörrar, stora fönster med djupa nischer och balkong!

Adress

Surbrunnsgatan 16, 3 tr

Rum

2

Slutpris

4 820 000 kr

Avgift

2 841 kr/mån

Boyta

57 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 57 ljusa och välplanerade kvm. Genomgående planlösning och bevarat sekelskifte såsom högt till tak med stuckatur, djupa fönsternischer, trägolv samt vita snickerier och spegeldörrar.

Tillfälle att sätta din egen prägel och skapa ditt drömboende i Vasastans mysiga kvarter. Här bor du med närhet till pulsen kring Odenplans restauranger, caféer och barer, men ändå lugnt och nära parkmiljöer. Med någon minuts promenad når du Vanadislunden, Hagaparken, Vasaparken och Humlegården. Trygg och klok förening med välskött fastighet och låga avgifter. Missa inte detta tillfälle, här trivs man!

– Välkomnande hall med plats för avhängning. Fina trägolv, serveringsskåp och väggar i ljus ton.

– Luftigt vardagsrum med stort fönsterparti i burspråk och naturlig plats för matsalsbord för större sällskap, soffgrupp samt TV-möbel.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng.

– Topprenoverad badrum med golvvärme, dusch med vikbara glasdörrar, vägghängd WC, handfat och badrumsskåp med spegel.

– Utmärkt kök med bra arbetsytor och gott om skåp. Här finns spis, ugn, fläkt, kyl och frys och plats för matbord. Här finns även utgången till balkongen som förenar ute med inne.

Pris: 4 250 000 kr

Månadsavgift: 2 841 kr

Andel i föreningen: 2,30860 %

Byggår: 1905-1907

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källarförråd. Det finns en gemensam rymlig tvättstuga utrustad med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, torkskåp och mangel, 3 st cykel/barnvagnsrum, pingisrum, soprum samt en nyrenoverad och arkitektritad innergård.

Lägenhetsnummer: 150 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3.

Energiförbrukning: 122 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Morkullan 2 förvärvade fastigheten 2009 och består av ett flerbostadshus med 27 bostadsrättslägenheter, 1 hyresrättslägenhet (108 kvm – dold framtida tillgång) samt 5 hyreslokaler på adresserna Birger Jarlsgatan 98 och Surbrunnsgatan 16. Byggnaden uppfördes 1905-07 av byggmästare Wilhelm Daen efter ritningar av arkitekt E.Eklundh. Fastighetens lägenhetsyta är 2577 kvm och lokalyta 632 kvm. Föreningen äger marken. Under 2010-11 tillkom fyra lägenheter genom ombyggnad av fastighetens råvind. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Inga planerade avgiftsförändringar.

Renoveringar:
2014: Byte av gårdsbjälklag och totalrenovering av innergården.
2012: Balkongbyggnation.
2010-11: Tak och hissar renoverades i samband med att vindslägenheterna byggdes.
1986: Stambyte

Planerade renoveringar:
Värmeväxlare 2016.

Uppvärmning: Fjärrvärme

Hushållsel ca 250-300:- och hemförsäkring ca 150-200:-/månad.

Förening: Brf Morkullan 2

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Härlig balkong i öppet och fritt läge över innergården.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Odengatan samt vackra Lärkstaden runt knuten. Utbudet av affärer och butiker är mycket gott. Här är det även närhet och promenadavstånd till Universitetet, KTH, Handelshögskolan, Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana Tekniska Högskolan och Roslagsbanan. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.