Vasastan

Birger Jarlsgatan 113 C, 2 tr

Härlig sekelskiftestvåa med högt, käpptyst gårdsläge, fint skick, högt i tak och trevlig balkong. Möjlighet till eldstad.

Adress

Birger Jarlsgatan 113 C, 2 tr

Rum

2

Slutpris

4 400 000 kr

Avgift

2 560 kr/mån

Boyta

57 kvmOm bostaden

Välkommen till denna underbara och fina sekelskifteslägenhet anno 1906 med ett, högt, lugnt och ostört läge i gårdshuset. Här bevaras vackra detaljer från byggåret såsom rejäl takhöjd med stuckaturer, välbevarade trägolv, stora fönsterpartier med djupa, speglade nischer, spegelmönstrade dörrar och vita snickerier.

Lägenheten är utmärkt disponerad med två härliga rum och kök i fil. Här finns ett rejält sovrum med god, platsbyggd förvaring samt vardagsrum med dubbla fönsterpartier och utgång till balkong. Balkongen ger härligt uterum, en förlängning av vardagsrummet som förenar ute med inne. OBS! I vardagsrummet är det möjligt att installera en eldstad såsom öppen spis, kamin eller kakelugn. Dock behöver rökkanalens kondition undersökas genom provtryckning och med kamera från taket innan installation sker. Hall med inbyggd plats för ytterkläder. Välutrustat kök med nya luckor och utrustning från 2013 samt matplats för 4-5 personer. Kaklat badrum med duschplats samt eventuell plats för tvättmaskin om så önskas.

Välskött förening med god ekonomi och garage i fastigheten.

Här lever man i ett mycket funktionellt och modernt boende med närhet och gångavstånd till både Stureplan med dess rika utbud av restauranger och nattklubbar samt sköna natur- och strövområden såsom Vanadislunden med dess nyöppnade bad, Hagaparken och Brunnsviken.

– Två härliga rum i fil såsom rejält sovrum med god, platsbyggd förvaring i garderobsvägg samt vardagsrum med dubbla fönsterpartier och utgång till balkong. Balkongen ger härligt uterum, en förlängning av vardagsrummet som förenar ute med inne. Båda rummen har högt till tak och fina trägolv. OBS! I vardagsrummet är det möjligt att installera en eldstad såsom öppen spis, kamin eller kakelugn. Dock behöver rökkanalens kondition undersökas genom provtryckning och med kamera från taket innan installation sker.

– Välutrustat kök i stilrent vitt med nya luckor och utrustning från 2013 samt matplats för 4-5 personer. Bra arbetsyta med mosaik på väggen ovan. Rostfria vitvaror såsom kyl och frys (Electrolux från 2013), spis (Siemens från 2011), fläkt (Electrolux från 2013) och inbyggd diskmaskin (från 2013). Nytt parkettgolv.

– Hall med plats ytterkläder och skor. Hallen ansluter till kaklat badrum med dusch, handfat, toalett, handdukstork och badrumsskåp samt eventuell plats för tvättmaskin om så önskas.

Pris: 3 975 000 kr

Månadsavgift: 2 560 kr
En balkongavgift på 60 kr i månaden tillkommer utöver månadsavgiften.

Byggår: 1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd med snickarbänk, barnvagnsrum, hyrförråd för korttidsförvaring och tvättstuga. Föreningen har även en lokal för sammankomster, övernattning mot avgift (fyra bäddar, wc/dusch, pentry tv/internet). Föreningen har en trivsam innergård som erbjuder stor uteplats med trädgårdsmöbler och platsbyggd grill för större sällskap.

Renoveringar: 1980: Stammar och elstigare byttes samt fasadrenovering. 1995: Fasad. 2003: Fönster. 2005: Trapphus. 2006 Tvättstuga. 2009: Yttertak tätats och målades. 2014: Reparation och putsning av fasad på gårdshuset, och omläggning av tak på gathuset.

Lägenhetsnummer: 35 (1201)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4.

Parkering/Bilplats: Föreningen innehar 16 st garageplatser. Till garageplatserna är det särskild kö. En plats kostar mellan 717 kr och 1047kr beroende på stor eller liten plats.

Allmänt om föreningen: Brf Trivselhem 102 är en äkta bostadsrättsförening som köpte fastigheten 1986. Föreningen har 31 medlemslägenheter, 1 lokal med hyresrätt och garage. Utförd avgiftssänkning med 10 % från 1 juli 2016. Föreningens ekonomi är mycket god med en låg belåning.

Föreningen har en fin tvättstuga med två maskiner, tumlare, två torkskåp och kallmangel. Trivsam innergård med utomhusmöblemang med grillmöjligheter och cykelparkering, cykelrum och barnvagnsförråd, det finns även en fullt inredd trivsam gästlägenhet med sängplatser för fyra, pentry, dusch/WC, tv, wifi, bokas för 200 kr/dygn.
Garaget har 16 garageplatser med tvättmöjlighet, avgift 700-1100 kr/mån beroende på storlek och läge. Till garageplatserna är det separat kö.
Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Utförda renoveringar:
2016: OVK
2014: Tak och fasadrenovering samt utvändig fönstermålning mm.
2012: Indragning av fiber bredband (Telia) Ny fjärrvärmecentral.
1995: Gathuset grundförstärkt.
1982: Fönster och entrédörrar utbytta och målade, elstigar bytta, avloppssystem bytta. Avloppssystem bedöms inte ha något underhållsbehov den närmaste 20-årsperioden.

Kommande renoveringar:
2016: Hissinteriör moderniseras. Upprustning av gång mellan gata och gård i stil med byggnadens traditionella trapphus.

Förening: Brf Trivselhem 102

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 31

Antal lokaler: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Balkong i rofyllt läge mot innergård. Balkongavgift om 60:- tillkommer.

Utmärkt läge i Vasastan i de populära kvarteren Sibirien. Sibirien är känt för mysiga gator och närhet till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mångtaliga bagerier, Systembolag, 7Eleven, mataffärer (Ica, Coop, Hemköp) m.m. Man bor ostört men har bara ca 10 minuters gångavstånd till Stureplan och Stockholms City samt ströv- och naturomådena kring Vanadislunden med dess nyöppnade bad, Brunnsviken och Hagaparken. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana Tekniska Högskolan (T-bana Röda linjen) och Rådmansgatan (Gröna linjen) samt Roslagsbanans pendeltåg. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18 och dessutom den nyöppnade Norra Länken mot Värtahamnen och Lidingö. I området finns ett flertal dagis samt skolor.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.