Vasastan

Tomtebogatan 40, 4 tr

Romantisk sekelskiftesdröm med fungerande kakelugnar, balkong och vy mot takåsar!

Adress

Tomtebogatan 40, 4 tr

Rum

2

Slutpris

3 575 000 kr

Avgift

2 329 kr/mån

Boyta

57 kvmOm bostaden

På toppen av Tomtebogatsbacken och i mysiga Birkakvarter, finns denna fantastiska sekelskifteslägenhet med allt du kan önska dig! Högt fritt och genomgående läge, suverän planlösning, stor balkong med vy mot takåsar och alla vackra originaldetaljer är bevarade. Detaljer såsom två fungerande och vackert dekorerade kakelugnar, vitbetsade furutiljor, snövita och spegelmönstrade snickerier, högt till tak och stora fönster som gör att ljuset alltid känns närvarande. Lägenheten är smakfullt renoverad med genomgående fina ytskick och sober färgsättning.

Här kommer du att trivas, bättre än så här blir det inte!

– Hall med gott rumssamband, vackert serveringsskåp i original, vitbetsade furutiljor och plats för avhängning.

– Fräscht helkaklat badrum från 2007 med klinkergolv och golvvärme, duschplats med glasdörrar, toalett, handfat, badrumsskåp, väggnisch med glashyllor och spotlights i taket.

– Kök som 2008 renoverades i stram och tidlös stil med gott om skåp i dubbla rader ända upp till tak och generösa arbetsytor med bänkskivor i Carreramarmor. Maskinell utrustning såsom kyl och frys som är integrerad bakom skåplucka, spis med keramikhäll, fläkt och diskmaskin. Här finns en mysig matplats vid fönster med vy mot takåsar. Vitbetsade furutiljor.

– Härligt vardagsrum som flödar av ljus från stort fönster i söder. Här finns en vackert dekorerad och fungerande kakelugn. Vitbetsade furutiljor och vitmålade väggar och tak. Vardagsrummet är luftigt och lättmöblerat med plats för soffa, matsalsmöbel och en platsbyggd bokhylla.

– Stort och rogivande sovrum med vackert dekorerad och fungerande kakelugn, vitbetsade furutiljor, plats för rejäl dubbelsäng och utgång via helglasade pardörrar till balkong. Balkongen är möblerbar för bord och stolar och ger härlig förlängning av sovrummet vilket förenar ute och inne. I sovrummet finns även en klädkammare.

Pris: 2 950 000 kr

Månadsavgift: 2 329 kr

Andel i föreningen: 2,44900 %

Byggår: 1907

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga.

Renoveringar: Stambyte 1975, spolning stammar 2002, gården 2005, renovering föreningslokalen 2008, balkongbygge 2008.

Lägenhetsnummer: 13

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 6

Parkering/Bilplats: Garage finns. Annars boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Brf Kadetten 20-21 bildades 1981 och består av 44 lägenheter samt en bostadsrättslokal. Total bostadsyta: 2 483 kvm och lokalyta 321. Äkta förening som äger marken. Föreningen är välskött och har god ekonomi, låg belåning, 3 500 kr/kvm (ÅR2020).
Renoveringar:
2020 Trapphusrenovering med målning, bröstpanel och lister.
2018 – Stambyte
2018 – Fem nya bostadsrätter efter försäljning av två av föreningens lokaler.
2014 – Fönsterrenovering.
2013 – Takrenovering.
2010 – Hissar renoverades.
2010 – Trapphus renoverades.
2007 – Målning av taket.
2005 – Gårdsrenovering.
2002 – Fasadrenovering.

Förening: Brf Kadetten 20-21

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Stor möblerbar balkong med plats för bord och stolar. Härlig fri utsikt över himmel och takåsar. Balkongen ger härlig förlängning av sovrummet vilket förenar ute och inne.

Belägen på toppen av Tomtebogatan i härliga Birkastan finner du ett boende med närhet till allt trevligt som stadsdelen erbjuder. Ett stenkast bort finns Rörstrandsgatan med Birkastans största utbud av kaffebarer, restauranger, caféer, butiker och mataffärer. Vid dess ände tar Sankt Eriksplan vid med än större utbud och torghandel.

Goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, T-bana Sankt Eriksplan samt pendeltåg från Karlbergs station. Dessutom avgår Flygbussarna till Arlanda från Sankt Eriksplan.

En kort promenad bort finner du Karlbergs slott, parken och kanalen. I parken kan den aktive ta en fridfull promenad eller nyttja de många motionsslingorna. Dessutom närhet till Vasaparken.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.