Vasastan

Dannemoragatan 18, 3 tr

Högt, ljust och rofyllt med stor balkong. Utmärkt och fin funkistvåa med suverän planlösning och bra läge mellan Odenplan och Hagaparken. Möjlig 3:a.

Adress

Dannemoragatan 18, 3 tr

Rum

2

Slutpris

4 725 000 kr

Avgift

2 800 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

Välkommen till denna högt och ljust belägna tvårummare om 56 suveräna kvm i toppskick. (Möjlig 3:a, se alternativ planlösning). Lägenheten är belägen på tredje våningen i huset och har en stor balkong med morgon- och dagsol. Balkongen ger ett härligt och möblerbart uterum i ostört läge mot föreningens grönskande innergård.

Med varsam hand har lägenheten smakfullt renoverats där stilren design, sober färgsättning och kloka funktions- och förvaringslösningar möter alla de tidsenliga funkisdetaljerna från fastighetens byggår. Fin parkett, stora fönsterpartier med spanjoletthandtag, vita snickerier m.m. är detaljer som sätter trivsam prägel på den i övrigt optimala och ytterst tillängliga planlösningen.

Snyggt och välutrustat kök i vitt och med komplett maskinell utrustning. Köket ansluter till vardagsrummet och ger en tilltalande och social planlösning däremellan. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffa, TV och många middagsgäster i den separata matsalsdelen. Här finns även utgången till balkongen.

Rymligt sovrum med plats för stor dubbelsäng och rejäl förvaring för två personer platsbyggd skjutdörrsgarderob. Stort, fint och lyxigt badrum utöver det vanliga med tvättmaskin, WC, handfat på kommod, badrumsskåp, duschhörna med vikdörrar i glas samt även plats och förberett för ett badkar (förra ägaren hade både dusch och bubbelbadkar). Hall med plats för ytterkläder och skor.

Här bor du nära pulsen kring Odenplans restauranger, caféer och barer, men ändå lugnt och nära parkmiljöer. Med någon minuts promenad når du Hagaparken, Vanadislunden och Vasaparken. Kommunikationerna är utmärkta och 2017 öppnar Citybanan med ny uppgång vid korsningen av Dalagatan och Vanadisvägen. I Norra stationsområdet intill växer Hagastaden fram vilket gör läget kring Vanadisvägen ännu mer attraktivt och eftertraktat.

Trygg och stabil förening med god ekonomi och välskött fastighet. Välkommen på visning!

– Välkomnande hall/entré med plats för ytterkläder och skor. Vitmålade väggar och mörkt klinkergolv.

– Kök i stilrent utförande med skåpinredning vitt. Komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, ugn, microvågsugn, diskmaskin, spishäll och fläkt. Bänkskiva i massiv valnöt och glaskakel på väggen ovan. Matplats för 4 personer invid öppning mot vardagsrummet. Ekparkett.

– Vardagsrum med plats för soffgrupp, matsalsbord och TV-möbel. Stort fönsterparti med utgång till balkongen. Ljusa väggar och ekparkett.

– Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och god klädförvaring för två personer i platsbyggd skjutdörrsgarderob. Ljusa väggar och ekparkett.

– Stort och stilrent badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med värme. Här finns en duschhörna med vikdörrar i glas och det är förberett och finns plats för ett badkar för den som önskar (förra ägaren hade ett bubbelbadkar där det idag finns ett badrumsskåp). I övrigt finns tvättmaskin, handfat på kommod, WC, handdukstork och infällda spotlights i taket.

Pris: 4 475 000 kr

Månadsavgift: 2 800 kr

Andel i föreningen: 1,23770 %

Byggår: 1947

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten disponeras ett källarförrad (ca 3-4 kvm). I fastigheten/föreningen finns två fräscha tvättstugor med dubbla maskiner, torktumlare och torkskåp. Grovsoprum. Trivsam och fin innergård med grusgångar, planteringar, träd, belysning och sittplatser med spaljéer och plats för trädgårdsmöbler, grill m.m. Dessutom finns även en gemensam takterrass som alla har tillgång till.

Lägenhetsnummer: 78 (1307)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6.

Energiförbrukning: 174 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Sländan 5 förvärvade fastigheten 2002 som omfattas av adresserna Dannemoragatan 18 och Norrtullsgatan 63. Föreningen består av 97 lägenheter (4.611 kvm), varav 96 är upplåtna med bostadsrätt (4.574 kvm) och 1 lägenhet med hyresrätt (37 kvm), samt 1 hyreslokal med garage (1.923 kvm). Föreningen är äkta och marken innehas med äganderätt. Inga planerade avgiftsförändringar.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 19,4 mkr (4.212:-/kvm) och omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) till ca 4,9 mkr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Överlåtelseavgift om 1.183:- betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 473:- betalas av pantsättaren.

Genomförda renoveringar:
2004: V/A-stammar och elstigar byttes. Renovering av tvättstuga med nya maskiner.
2005: målning av trapphus och fönster.
2006: Renovering av tak, fasad och balkonger.
2007: Renovering av innergård samt byggnation av två vindslägenheter.
2008: Installation av säkerhetsdörrar + energibesiktning. Renovering av balkonger.
2009: Renovering av hissar.
2010: Stamspolning.
2012: Renovering av hiss.
2013: Ny maskinutrustning till tvättstuga och renovering av tak.
2016-2017: Renovering av hyreslokal/garage och byggnation av gemensam takterrass.
2018: Renovering av fönster + stamspolning. OVK. Ny port på Dannomoragatan och ny nödbelysning intallerades på Norrtullsgatan.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Föreningens medlemmar har tillgång till två st tvättstugor och två st barnvagnsrum (en i varje uppgång till N 63 respektive D 18). I övrigt finns cykelrum och grovsoprum med källsortering. Föreningen har också en fin innergård med grönska och uteplats samt en bokningsbar takterrass i västerläge med grillmöjlighet.

Förening: Brf Sländan 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 97

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Stor balkong med plats för sommarmöbler. Balkongen ligger högt och tyst mot föreningens grönskande innergård.

Attraktivt och mycket eftersökt läge nära Odenplan med stort utbud av restauranger, barer, bra mataffärer samt flertalet caféer. Bekvämt promenadavstånd till city. Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans gröna linje såväl som flertalet innerstadsbussar och flygbussen. Härliga Hagaparken nås enkelt och Vasaparken med caféer, minigolf och fotbollsplan/isbana är endast ett stenkast bort. Även närhet till Brunnsviken där du kan hyra båtplats. Välkommen till härliga Vasastan!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.